• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το νέο ηλεκτρικό Bajaj Chetak 2024
Με βελτιώσεις τεχνολογίας, απόδοσης και σε πολλά χρώματα!
Νέα Αγοράς 11/01/2024 - 19:14

Η Bajaj εξοπλίζει το νέο Chetak με premium χαρακτηριστικά για να το κάνει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν εδραιωθεί ως βασικές εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης σε χώρες όπως η Ινδία. Σε μια χώρα όπου τα καύσιμα φορολογούνται πολύ και ο μέσος μισθός είναι περίπου 11,000 € ετησίως, είναι λογικό ο πληθυσμός να υιοθετεί τις προσιτές λύσεις μεταφοράς. Στην Ελλάδα, η οικονομικότερες λύσεις για δίτροχα οχήματα αυξάνεται συνεχώς και τα ηλεκτρικά δεν αποτελούν εξαίρεση.

Τα τελευταία χρόνια εισήχθησαν νέες και συναρπαστικές προσφορές στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, και πολλές από αυτές επικεντρώνονται στη χρησιμότητα, την πρακτικότητα και την προσιτή τιμή, ενώ εξακολουθούν να διαθέτουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν αυτά τα κατά τα άλλα δίτροχα που μοιάζουν με ηλεκτρικές συσκευές, να φαίνονται πιο αληθινά και όμορφα. Τα έχουμε δει από νέους κατασκευαστές όπως οι Ola Electric και Ather Energy, ωστόσο, οι καθιερωμένοι μεγάλοι κατασκευαστές δεν είναι πρόθυμοι να μείνουν πίσω.

Για το έτος 2024, η Bajaj, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο από πλευράς παραγωγής, κυκλοφόρησε μια βελτιωμένη έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ Chetak. Για το 2024, το Bajaj Chetak θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: Premium και Urbane. Σε γενικές γραμμές, το Chetak εστιάζει στην οικονομική και πιο προσιτή τιμή με το μοντέλο Premium να πωλείται περίπου στα 1,260 €. Το ελαφρώς καλύτερα εξοπλισμένο Urbane έχει τιμή περίπου 1,480 €.

Η Bajaj έχει ανανεώσει το μοντέλο με μια σειρά από premium χαρακτηριστικά που φέρνουν το Chetak σε μια πιο σύγχρονη μορφή. Διαθέτει πλέον μια νέα οθόνη TFT πέντε ιντσών που του δίνει μια νότα νέας τεχνολογίας. Από την πλευρά των επιδόσεων, η Bajaj αύξησε την ισχύ για να δώσει στο σκούτερ τελική ταχύτητα 73 χιλιομέτρων την ώρα. Όσον αφορά την αυτονομία, οι αναβάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως ξεμείνουν από μπαταρία όταν οδηγούν στην πόλη, καθώς το Chetak 2024 υπόσχεται αυτονομία έως και 127 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Το μοντέλο Premium διαθέτει επίσης ενσωματωμένο γρήγορο φορτιστή 800W.

Άλλες ανέσεις του Bajaj Chetak του 2024 περιλαμβάνουν αυτόματα φλας στο κλέισιμο, διακόπτες ελέγχου αριστερά και δεξιά και μια εύχρηστη ηλεκτρονική κλειδαριά για επιπλέον ασφάλεια. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κάθισμα έχει επίσης άνοιγμα με διακόπτη, και αυξήθηκε η χωρητικότητά του για να προσφέρει λίγη επιπλέον πρακτικότητα για τους κατοίκους της πόλης.

Για τους αναβάτες που θέλουν να πάρουν ό,τι καλύτερο όσον αφορά την τεχνολογία συνδεσιμότητας, η Bajaj προσφέρει επίσης το TecPac το οποίο αποτελείται από πλοήγηση, χειριστήρια μουσικής στην οθόνη, ειδοποιήσεις και ακόμη πιο εύχρηστα χαρακτηριστικά, όπως έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα και λειτουργία αντίστροφης λειτουργίας. Το TecPac μπορεί να ενσωματωθεί και στις δύο εκδόσεις Premium και Urbane, ενώ και τα δύο σκούτερ θα προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών. Για αναφορά, το μοντέλο Premium θα πωλείται σε Indigo Blue, Brooklyn Black και Hazelnut, ενώ η έκδοση Urbane θα έχει τέσσερα χρώματα για επιλογή: Coarse Grey, Cyber White, Brooklyn Black και Indigo Metallic Blue.

Το ηλεκτρικό σκούτερ Bajaj Chetak θα πάρει το δρόμο του στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2024, μέσω των αντιπροσωπειών της KTM. Ο Stefan Pierer, Διευθύνων Σύμβουλος της KTM AG, τόνισε: «Θα λανσάρουμε το Chetak το 2024 σε όλες τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Μπορεί να βγει στους δρόμους μετά τον Μάρτιο. Η τιμή θα είναι ανταγωνιστική και θα λαμβάνει εξαρτήματα από Κινεζικές και Ταϊβανέζικες εταιρείες».

Ο Pierer είπε ότι θέλει να διατηρήσει το εμπορικό σήμα Chetak καθώς είναι διάσημο και έχει πλούσια ιστορία. «Η δεύτερη γενιά είναι ένα ωραίο προϊόν. Θα το χρησιμοποιήσουμε καθώς το Chetak είναι ένα γνωστό όνομα και αντιπροσωπεύει τη διάσημη ιστορία του στην Ινδία.» Η KTM εργάζεται επίσης σε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα 48 volt με την Bajaj Auto, η οποία είναι πιθανό να βγει στο δρόμο τα επόμενα χρόνια και να ανοίξει το δρόμο της και στην Ινδική αγορά.

 

Επόμενο άρθρο »

Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

« Προηγούμενο άρθρο

H Diavel V4 της Ducati σαρώνει τα βραβεία σχεδιασμού!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα