• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
#PECCOvsMARTIN: «Η πίεση θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα»
Νέα 24/11/2023 - 10:38

Αυτό είναι! Μετά την συνέντευξη της Πέμπτης ο Bagnaia και ο Martin θα μοιραστούν 21 βαθμούς στην πορεία, αλλά με μέγιστο αριθμό 37 βαθμών ακόμα στο τραπέζι, υπάρχουν τα πάντα για να συμβούν.

Την Πέμπτη, οι δυο τους πόζαραν για μια φωτογραφία στην κύρια ευθεία και στη συνέχεια ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της ημέρας.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από αυτήν την πρόσωπο με πρόσωπο εικόνα  των  #PECCOvsMARTIN στην κύρια ευθεία.

Έχει κάποια διαφορετική αίσθηση φέτος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο;

FRANCESCO BAGNAIA:

«Ειλικρινά, δύο βαθμούς λιγότερους από πέρυσι, αλλά 12 περισσότερους να κερδίσουμε. Οπότε σίγουρα είναι μια διαφορετική κατάσταση με 37 βαθμούς διαθέσιμους κάθε Σαββατοκύριακο. Ας δούμε, θα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά αύριο και να έχουμε μία καλή αίσθηση και τότε στην πράξη πρέπει πραγματικά να πιέσουμε για να είμαστε στην πρώτη δεκάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η πίστα με τη νέα άσφαλτο θα είναι πολύ καλή για εμάς».

Υπάρχει περίπτωση η επίθεση να είναι η καλύτερη μορφή άμυνας αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Θα κάνω το μέγιστο σίγουρα. Αύριο θα είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τα πάντα και το Σάββατο, σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Sprint, και μετά το απόγευμα του Σαββάτου, να αποφασίσουμε τη στρατηγική για την Κυριακή. Ο στόχος θα είναι να ξεκινήσουμε από την πρώτη σειρά και να πιέσουμε στον Αγώνα Sprint για να έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε».

Πόσο δύσκολο θα ήταν να το κάνεις το Σάββατο;

«Οι ελπίδες μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα το Σάββατο, αλλά ξέρετε αν βλέπω ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, θα μείνω με ό,τι το αποτέλεσμα πάρουμε και θα προσπαθήσω ξανά την Κυριακή. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τον Jorge αλλά οι 21 βαθμοί δεν είναι ποτέ αρκετοί για να είσαι ήρεμος».

Πόσο δύσκολο είναι να το αντιμετωπίζεις σαν ένα κανονικό Σαββατοκύριακο όταν διακυβεύεται το Πρωτάθλημα;

«Σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να είσαι πραγματικά ο πιο ήρεμος ενώ οι άνθρωποι γύρω σου είναι οι πιο ανήσυχοι. Πέρυσι όταν έτρωγα μεσημεριανό πριν τον αγώνα, ήμουν ήρεμος και σκεφτόμουν μόνο τα δικά μου. Κανονικά τρώω πολύ, αλλά αυτή τη φορά όλοι οι φίλοι και η οικογένεια έφαγαν όλο το φαγητό καθώς ένιωθαν πολύ μεγαλύτερη πίεση από εμένα, αλλά πρέπει να πω ότι την Κυριακή πέρυσι ένιωθα μεγάλη πίεση πριν την έναρξη και δεν ήταν εύκολο σίγουρα, αλλά νομίζω ότι φέτος το καταλαβαίνω πολύ καλύτερα. Έμαθα πολλά από τον πρώτο χρόνο, οπότε πιστεύω ότι θα μπορέσω να το διαχειριστώ καλύτερα, αλλά η πίεση θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

Τι θα σημαίνει για εσάς αν κερδίσετε το Πρωτάθλημα στη σειρά;

«Από ό,τι θυμάμαι μόνο ο Vale και ο Marc το έχουν κάνει, οπότε θα ήταν πραγματικά υπέροχο να φτάσω σε αυτόν τον στόχο, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Πρέπει απλώς να σκεφτώ το αύριο και να προσπαθήσω να απολαύσω την οδήγησή μου. Ξέρω ότι αυτή είναι μία καλή πίστα για εμάς και θα είναι καλό να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο Valentino θα είναι εδώ και φέτος... είναι σημαντικό να τον έχετε κοντά σας;

«Ναι απολύτως, θα είναι σημαντικό γιατί έχει αντιμετωπίσει πολλές διαφορετικές καταστάσεις και θα μπορούσε να είναι μεγάλη βοήθεια να τον έχω δίπλα μου και να προσπαθώ να καταλάβω τα πάντα. Σίγουρα είναι κάτι επιπλέον για να έχω στη λίστα δεξιοτήτων μου»!

Πόσο σίγουροι είστε ότι μπορείτε να γυρίσετε το αποτέλεσμα;

JORGE MARTIN:

«Είναι σίγουρα λίγο πιο δύσκολο. Νομίζω ότι ο τρόπος που ερχόμασταν μέχρι εδώ ήταν καλός, ανακτούσαμε βαθμούς με καλό τρόπο, αλλά τώρα είμαι λίγο μακριά. Είμαι αρκετά χαλαρός. Κατάλαβα μετά το Κατάρ ότι είναι λίγο δύσκολο να κερδίσεις. Είμαι ευχαριστημένος με όλη τη σεζόν που έκανα. Θα προσπαθήσω να απολαύσω το Σαββατοκύριακο και να κερδίσω και τους δύο Αγώνες. Νομίζω ότι είμαι ικανός να το κάνω σε μια πίστα που μου αρέσει πολύ. Είμαι πολύ γρήγορος εδώ οπότε ας το κάνουμε και ας προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τους δύο»!

Κοιτάζοντας πίσω την Κυριακή στο Κατάρ... ήταν δύσκολο;

«Για μένα ήταν πολύ εύκολο να το ξεχάσω. Κατάλαβα ότι δεν έφταιγα εγώ. Προσπαθούσα να βοηθήσω τους ανθρώπους μου να είναι ευτυχισμένοι, θα έπρεπε να είναι το αντίστροφο. Είναι αυτό που είναι, δεν θέλω για να το σκεφτώ περισσότερο αλλά απλά επικεντρώνομαι σε αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο παρελθόν 21 βαθμοί ήταν πολλοί, αλλά τώρα όχι τόσοι, έχουμε ακόμα την ευκαιρία μας. Ό,τι κι αν έρθει είναι καλό. Αν τερματίσουμε δεύτεροι, είναι καλό, αν κερδίσουμε φοβερό».

Υπάρχουν απαντήσεις για το τι πήγε στραβά στο Κατάρ;

«Όχι ακόμα, σίγουρα ήταν ένας δύσκολος Αγώνας. Δυσκολεύτηκα από τον πρώτο κιόλας γύρο. Δεν έχω απαντήσεις ακόμα. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο για ανάλυση. Ίσως μίλησα πάρα πολύ μετά τον Αγώνα, αλλά ξέρετε, εγώ είμαι παρορμητικός άνθρωπος. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά ίσως σε έναν ή δύο μήνες θα μάθουμε».

Το ρεκόρ σου στη Βαλένθια:

«Δεν μου άρεσε όταν ήμουν στη Moto3 αλλά μόλις κέρδισα τον πρώτο μου Αγώνα το 2017, άρχισα να τη λατρεύω! Τώρα είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ, είμαι πάντα γρήγορος, έχω πάντα υπέροχο ρυθμό και ναι, έκανα τις δύο τελευταίες pole positions. Τώρα έχω αυτοπεποίθηση. Είναι μια πίστα όπου μπορούμε να κερδίσουμε και τους δύο αγώνες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και να κερδίσουμε και τους δύο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό».

Είστε επίσης Πρωταθλητές των Ομάδων, είστε περήφανοι που συμμετέχετε σε αυτό;

«Είμαι τόσο περήφανος για αυτή την ομάδα. Όταν έφτασα, δεν ήμασταν καν στην πρώτη τριάδα και φέτος κερδίσαμε. Για μια δορυφορική ομάδα είναι πραγματικά σημαντικό και μεγάλο πράγμα να νικήσει όλες τις εργοστασιακές ομάδες. Είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτούς. Νομίζω ότι έχω τα πάντα για να παλέψω για τον Τίτλο στο μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να τα καταφέρουμε τις επόμενες σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη επίσημη δοκιμή με τα Pirelli στη Moto2 και Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA