• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position και νέο ρεκόρ για τον Pecco Bagnaia
Νέα 11/11/2023 - 08:22

Tα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται απειλητικά πάνω από την πίστα της Sepang λίγο πριν οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας βγούνε στην πίστα για τις κατατακτήριες του 18ου Grand Prix της σεζόν, όμως εν τέλει οι τελευταίες δοκιμές πριν τον αγώνα Sprint θα λαμβάναν χώρα στο στεγνό.

Μετά τις πρώτες εξόδους στις πρώτες κατατακτήριες, πολλά μεγάλα ονόματα ήταν εκτός των δύο θέσεων που οδηγούσαν στην πρόκριση, κάτι που μας προετοίμαζε για ένα εκρηκτικό τελευταίο πεντάλεπτο. 


Ο Franco Morbidelli και ο Marc Marquez είχαν μπλέξει σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, με τον δεύτερο να ακολουθεί τον πρώτο. Ο Ιταλός όμως δεν έκανε την χάρη στον Ισπανό και δεν ξεκινούσε τον γύρο του, μέχρι που ο Marquez πέρασε μπροστά και ξεκίνησε, καθώς τα περιθώρια στένευαν. 


Εν τω μεταξύ, όσο οι δύο αυτοί αναβάτες "χόρευαν τανγκό" στη μέση της πίστας, ο Aleix Espargaro είχε καταφέρει να περάσει μπροστά, βγάζοντας εκτός τον Morbidelli που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν δεύτερος. 


Αμέσως μετά πέρασε στην πρώτη θέση ο Fabio Di Giannantonio, με τον Enea Bastianini να σκαρφαλώνει στη 2η θέση. Και τελικά θα ήταν οι δύο Ducati που θα περνούσαν στις δεύτερες κατατακτήριες, καθώς ο Marc Marquez θα είχε μια πτώση στην 7η στροφή στον τελευταίο του γύρο, ενώ ο Morbidelli θα πλήρωνε ακριβά την επιλογή του να χάσει χρόνο με τον Marquez, μη καταφέρνοντας να μπει στις θέσεις πρόκρισης. 

 

Μετά τα πρώτα περάσματα των δεύτερων κατατακτηρίων ήταν ο Luca Marini, με 1:57.787 (νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου) που βρέθηκε στην προσωρινή Pole Position, με τους Jorge Martin και τον Alex Marquez να τον ακολουθούν. 


Οι αναβάτες έδειχναν ταχύτατοι από την αρχή, αλλά ο Martin ήταν για άλλη μια φορά σε άλλο επίπεδο. Στην επόμενη προσπάθεια κατάφερε να ξεφύγει και να σπάσει το νέο ρεκόρ του Marini, γράφοντας 1:57.549 και με 8 λεπτά να απομένουν είχε θέσει ένα σημείο αναφοράς που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. 
 

Και έτσι φαινόταν, καθώς κανένας αναβάτης δεν κατάφερνε στις τελικές εξόδους να τον ξεπεράσει (είχαμε και δύο κίτρινες σημαίες από πτώσεις των Fabio Di Giannantonio, Luca Marini και τον ίδιο τον Martin που έπεσε στην 4η στροφή στον τελευταίο γύρο). Όμως ο Francesco Bagnaia δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος, σταμάτησετο χρονόμετρο στο 1:57.491 για να κατακτήσει την 18η Pole Position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για το Πρωτάθλημα. Ο Jorge Martin περιορίστηκε στη 2η θέση, με τον Enea Bastianini να συμπληρώνει την πρώτη σειρά. 

Ακριβώς πίσω τους βρίσκονται οι Alex Marquez, Luca Marini και Marco Bezzecchi, με τις δύο πρώτες σειρές να αποτελούνται από Ducati. Από την τρίτη σειρά θα εκκινήσουν οι Brad Binder, Fabio Quartararo και Maverick Viñales, μπροστά από τους Jack Miller, Fabio Di Giannantonio και Johann Zarco.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA