• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ένταση αυξάνεται για τη μάχη του τίτλου στην Buriram!
Νέα 25/10/2023 - 20:06

Το MotoGP™ βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και 27 βαθμοί δεν είναι μεγάλη διαφορά καθώς ο Bagnaia και ο Martin φτάνουν στον τελευταίο Γύρο αυτής της πρώτης τριπλής συνεχόμενης διεξαγωγής Αγώνων στην Ασία.

Μετά από έναν Αγώνα Grand Prix στο Phillip Island, το MotoGP κατευθύνεται προς το πολύ διαφορετικό και συχνά εξίσου δραματικό Buriram για το Grand Prix OR Ταϊλάνδης – με τη διαφορά μεταξύ του επικεφαλής του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και του πλησιέστερου Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να επιστρέφει στους 27 βαθμούς. Πέρυσι, αυτή η πίστα εξασφάλισε στον Pecco το προβάδισμα στο τέλος του Σαββατοκύριακου, αλλά με το Tissot Sprint σε κάθε Grand Prix του 2023, είναι πλέον 37 βαθμοί διαθέσιμοι τώρα και επομένως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Bagnaia έχει αναμφισβήτητα αυτή τη δυναμική με την οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στις πρώτες Κατατακτήριες τόσο στην Ινδονησία όσο και στην Αυστραλία, κατάφερε να είναι μπροστά. Οι καταρρακτώδεις συνθήκες στην Ιαπωνία, η εκπληκτική νίκη του στη Mandalika και στη συνέχεια αυτή η εντυπωσιακή δεύτερη θέση την τελευταία φορά, απαιτούσαν ταχύτητα, αλλά χρειάστηκαν επίσης και κάποια ατσάλινα νεύρα. Με την πλάτη του στον τοίχο, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος δεν παραπαίει – και έχει ακόμα τα κότσια να πάρει αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αυτή η υπέροχη κίνηση από την εσωτερική για να περάσει δεύτερος στο Phillip Island. Αυτό είναι κάτι πολύτιμο για τη δυναμική του.

Ο Martin, από την πλευρά του, έχει βάλει πολλά στο μυαλό του επίσης. Στην Ιαπωνία το οδήγημα στην βρεγμένη πίστα ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε, και στην Mandalika αυτή η πίεση να μείνει μπροστά απαιτούσε να πλησιάσει το όριο και δυστυχώς το πέρασε. Στη συνέχεια, στην Αυστραλία, το πίσω ελαστικό ήταν μόλις δέκατα μακριά από το να αποδώσει.

Εν τω μεταξύ, ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) είναι τώρα 73 βαθμούς πίσω από τον Bagnaia. Χρειάζεται ένα καλύτερο Σαββατοκύριακο στην Buriram μετά από έναν πιο σκληρό Αγώνα στο Phillip Island, αλλά όταν η ζέστη είναι πολύ, έχουμε δει τον Bez να κάνει πολύ καλή επίδοση. Θα θέλει να ποντάρει για άλλη μια φορά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης σε αυτόν τον Αγώνα, καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην κλείδα και θα είναι αυτός που θα κερδίσει την πρώτη νίκη της Ducati εδώ. Η Buriram είναι η μόνη πίστα στο ημερολόγιο όπου το εργοστάσιο του Borgo Panigale δεν έχει κερδίσει.

Ο Johann Zarco (Prima Pramac Racing) φτάνει ως νικητής του προηγούμενου Αγώνα MotoGP™ και τώρα η αποστολή του είναι απλή: να το ξανακάνει. Ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™), εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα και τώρα έχει το πρώτο βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας και ο συναθλητής του Alex Marquez θα ελπίζει να είναι λίγο πιο έτοιμος για τον Αγώνα, καθώς η αποθεραπεία του από τον τραυματισμό συνεχίζεται. Ο Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) επίσης και ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) αναζητούν περισσότερα καθώς ο αριθμός 23 συνεχίζει να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του με το κόκκινο χρώμα.

Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) πιθανότατα θα έχει κάτι να πει και αυτός. Ο αριθμός 33 έφτασε πολύ κοντά στο Phillip Island στο να ανέβει στο βάθρο κάτι που θα έκανε τον Νοτιοαφρικανό να γίνει ο πρώτος με τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο της κατηγορίας, και θα το έκανε μέσα από τις καλύτερες κατατακτήριες που πέτυχε στην κατηγορία. Ο συαθλητής του Jack Miller είχε επίσης υψηλή ταχύτητα στην πίστα και θα θέλει να βρει περισσότερη, ενώ το δίδυμο της GASGAS Factory Racing Tech3, Pol Espargaro και Augusto Fernandez, αναζητούν κάποια άνοδο στην τύχη τους μετά από μια κακή τύχη.

Μετά τον εκπληκτικό ρυθμό του και την Παρασκευή, ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) θέλει να ανακάμψει καθώς δεν μπόρεσε να καλύψει πολύ μεγάλη απόσταση όταν απείλησε το μπροστινό γκρουπ. Ο συναθλητής του Aleix Espargaro θέλει επίσης να ανασυνταχθεί και στην ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP™ υπάρχουν ενδείξεις ότι κάνει βήματα μπροστά. Ο Miguel Oliveira, νικητής πέρυσι στην Buriram σε ένα κλασικό βρόχινο καιρό, θα θελήσει να δώσει λίγο χώρο στον συναθλητή του Raul Fernandez, ενώ και οι δύο θέλουν πολύ περισσότερα από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας.

Στη Honda μετά από ένα βάθρο στο Motegi, δύο ατυχήματα και έναν πιο σκληρό Αγώνα στο Phillip Island, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team) σίγουρα θα θέλει να ξαναρχίσει αυτή την ανατροπή. Ο συναθλητής του Joan Mir πέρασε και πάλι αρκετές δυσκολίες μετά το εντυπωσιακό του GP στην Ινδία. Η LCR Honda Idemitsu έχει κάποια θετικά στοιχεία με τον Takaaki Nakagami να έρχεται μετά από ένα πολύ δύσκολο Αγώνα στο Phillip Island και οι ιατρικές ενημερώσεις για την κατάσταση του Alex Rins στην LCR Honda Castrol που αποχώρησε από το GP της Αυστραλίας λόγω επίμονων πόνων και τώρα θα υποβληθεί σε άλλη μια μικρή χειρουργική επέμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι χάνει τον Αγώνα. 

Τέλος, σίγουρα απαιτούνται περισσότερα και για την Monster Energy Yamaha MotoGP™. Πολλοί περίμεναν το Phillip Island ότι θα ήταν πιο εύκολο για τη μάρκα της Iwata, αλλά ήταν τελικά δύσκολο, με τον Fabio Quartararo και τον Franco Morbidelli να έχουν πέσει στη σειρά στις κατατακτήριες αλλά και στον Αγώνα. Ο Γάλλος είχε μεγάλο προβάδισμα σε ταχύτητα στις κατατακτήριες, αλλά και οι δύο θα θέλουν να προχωρήσουν. Με υψηλότερες θερμοκρασίες στην Buriram και χωρίς τόσο μεγάλη ευθεία μετά από την τελευταία στροφή, το OR Thailand Grand Prix θα μπορούσε να αποδειχθεί καλό για τη Yamaha.

Ο αγώνας Τίτλου απέχει πολύ συγκριτικά με μία κούρσα δύο αλόγων, αλλά αρχίζει να φτάνει η τελευταία φορά που ο Bezzecchi και ο Binder απέχουν μόλις λίγους βαθμούς για να ξεφύγουν. Με άλλα λόγια, είναι ώρα κρίσης στο Chang International Circuit και η εκπληκτική τελική στροφή προσκαλεί το κοινό να απολαύσει δύο εκπληκτικούς τερματισμούς καθώς προσφέρονται 37 βαθμοί ακόμη!

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στην απαιτητική πίστα Chang της Ταϊλάνδης

« Προηγούμενο άρθρο

Το MotoGP™ παρελαύνει στην Μπανγκόκ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα