• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP στο Phillip Island με αριθμούς
Νέα 22/10/2023 - 10:23

120 – Ο Johann Zarco κέρδισε την παρθενική του νίκη στο MotoGP™️ και έγινε ο 120ος διαφορετικός νικητής της κορυφαίας κατηγορίας σε αυτόν που ήταν ο 120ος Αγώνας του σε αυτήν την κατηγορία.

99 – Ο Zarco πήρε την παρθενική του νίκη στο MotoGP™️ στο GP της Αυστραλίας, που είναι επίσης η 99η νίκη GP για τη Γαλλία.

42 – Με τον Zarco να κερδίζει τον Αγώνα μπροστά από τον Francesco Bagnaia και τον Fabio Di Giannantonio, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί από 42 Αγώνες MotoGP™️ Grand Prix με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

33 – Αυτό είναι το 33ο βάθρο της Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ για το εργοστάσιο της Μπολόνια σε μία μόνο σεζόν MotoGP™️.

13 – Η νίκη για τον Zarco είναι η 13η για τη Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, που είναι επίσης το ρεκόρ του εργοστασίου της Μπολόνια για μία μόνο σεζόν MotoGP™️. Ο Zarco είναι επίσης ο 13ος νικητής στην κορυφαία κατηγορία με την Ducati.

11 – Ο Zarco έγινε ο 11ος διαφορετικός παρθενικός νικητής στην κατηγορία από τον εναρκτήριο Αγώνα του 2020 μαζί με τους Fabio Quartararo, Brad Binder, Miguel Oliveira, Franco Morbidelli, Joan Mir, Jorge Martin, Francesco Bagnaia, Enea Bastianini, Aleix Espargaro και Marco Bezzezchi.

11 – Ο Bagnaia τερμάτισε στη 2η θέση για το 11ο βάθρο του μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, που είναι το νέο του προσωπικό ρεκόρ σε μία μόνο σεζόν MotoGP™️ - συμπεριλαμβανομένης της περσινής χρονιάς που κατέκτησε το Πρωτάθλημα.

6 – Αυτό είναι το έκτο βάθρο που περιλαμβάνει αναβάτες της Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν μαζί με την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τον Άγιο Μαρίνο.

5 – Ο Zarco έγινε ο πέμπτος Γάλλος αναβάτης που κέρδισε στην πρώτη κατηγορία μαζί με τους Quartararo (11 νίκες), Régis Laconi (1), Christian Sarron (1) και Pierre Monneret (1). Αυτό είναι το 20ο βάθρο του Zarco στην κατηγορία, αλλά έδωσε την «τιμή» να είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα κορυφαίας κατηγορίας χωρίς νίκη πίσω από τον Colin Edwards, ο οποίος έχει 12.

5 – Ο Zarco έχει σημειώσει πέντε βάθρα μέχρι στιγμής φέτος και το 2023 είναι η καλύτερη σεζόν του όσον αφορά τα βάθρα από τότε που ανέβηκε στη κατηγορία του MotoGP™️ το 2017.

1 – Ο Di Giannantonio τερμάτισε τρίτος για το πρώτο του βάθρο από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP™️ πέρυσι.

0.477 – Με 0.477s μεταξύ του νικητή Zarco και του Di Giannantonio στη 3η θέση, αυτός είναι ο δεύτερος πλησιέστερος τερματισμός στο βάθρο του 2023 μετά την τελευταία φορά που έγινε στη Mandalika (0,433).

 

Επόμενο άρθρο »

Η Pirelli στη Jerez για τον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος WorldSBK 2023

« Προηγούμενο άρθρο

Ακυρώθηκε ο Αγώνας Sprint της Αυστραλίας λόγω καιρού

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα