• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello live: Rossi πρώτος με κέφι και δύναμη!
Παρά την ενόχληση από τον ώμο του, δούλεψε μεθοδικά
Νέα 04/06/2010 - 17:23

 

Aποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Όλοι οι άνθρωποι της Yamaha βρισκόντουσαν γύρω από τον Rossi, κάθε φορά που εκείνος έβγαινε από την πίστα και τον άκουγαν προσεκτικά. «Κρέμονταν από τα χείλη του» θα λέγαμε κυριολεκτικά, αφού αμέσως μετά ο Jeremy Berges, ο αρχιμηχανικός του έδινε τις εντολές και οι δύο μοτοσυκλέτες του Πρωταθλητή ρυθμίζονταν όπως εκείνος ήθελε. Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια των 60 λεπτών των Ελεύθερων Δοκιμών 1, στην πρώτη θέση. Μάλιστα 15 λεπτά πριν το τέλος έβαλαν μαλακό πίσω λάστιχο στην 2η μοτοσυκλέτα του και ο Rossi κατέβασε μι άλλο το χρόνο, στο 1’49.751, για να είναι ο μόνος που «γύρισε» κάτω από το 1’50’’. Και όλα αυτά παρά το ότι υστερούσε 17 χλμ/ώρα σε τελική ταχύτητα από την Ducati του Βarbera που ήταν η γρηγορότερη στο τέλος των 1,141 μ. της ευθείας της πίστας, με 339.6 χλμ/ώρα.

Ο Lorenzo δυνατός όπως πάντα
Ο Lorenzo δυνατός όπως πάντα

 

Βέβαια ο Jorge Lorenzo που ακολούθησε με την άλλη Μ1, μπορεί να έμεινε στο 1΄50.120, όμως το σημείωσε με σκληρά λάστιχα και μάλιστα είχα μια σειρά γρήγορων γύρων με τα λάστιχα αυτά. Το γεγονός δείχνει ότι είναι ήδη έτοιμος να δώσει τη μάχη του, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ομόσταυλός του.

Αυτός που φάνηκε ο πιο αδύναμος κρίκος σήμερα, είναι ο Casey Stoner που είχε μια ανώδυνη πτώση, όταν έφυγε ευθεία στην είσοδο της τελευταίας στροφής της πίστας και από κει και μετά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, παρά το ότι η ομάδα του δοκίμαζε τα πάντα στα ηλεκτρονικά της Ducati GP10.

Προβληματισμός στην Ducati, παρά τις επιδόσεις του Hayden
Προβληματισμός στην Ducati, παρά τις επιδόσεις του Hayden

O Dani Pedrosa με την Honda RC212V, ο 4ος της παρέας των «φανταστικών τροχονόμων» είναι και πάλι η πρώτη Honda με διαφορά 1.022 από την κορυφή, στην 5η θέση. Ψάχνονται στο HRC, αφού όλες οι Honda ήταν αργότερες σε τελική από όλες τις Ducati και μια Yamaha, ενώ πέρυσι στην ίδια πίστα είχε σημειωθεί το εκπληκτικό 349.3 χλμ/ώρα από τον Pedrosa.

 

Έτσι με 2 από τους 4 εκτός πρώτων θέσεων ο Loris Capirossi με την Suzuki απέδειξε και πάλι το γεγονός ότι η αγαπημένη σου πίστα σε συνδυασμό με το Grand Prix της πατρίδας σου, μπορεί να σου δώσει φτερά. Ο «Capirex» σημείωνε συνέχεια καλούς γύρους και στο τέλος έπεσε στην πρώτη στροφή της πίστας,Guareschi - Prezziosi παρακολουθούν σκεπτικοί

Guareschi - Prezziosi παρακολουθούν σκεπτικοί
αμέσως μόλις σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο, χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτε. Πίσω του άλλος ένας γερόλυκος των GP, o Colin Edwards, με τον Ben Spies στην 6η θέση να ολοκληρώνουν το θρίαμβο της Yamaha σε αυτές τις πρώτες δοκιμές. Πίσω τους τελικά ο Casey Stoner με την πρώτη από τις Ducati, είναι η πρώτη φορά σε κανονικές συνθήκες που μένει 1.377 πίσω από τον πρώτο! Ο Hayden έμεινε λίγο πιο πίσω στην 9η θέση, ενώ ανάμεσά τους ο Andrea Dovizioso ξεκίνησε χειρότερα από ότι ο ίδιος περίμενε.

Επόμενο άρθρο »

Απειλή κατά της ζωής του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα εξάτμιση της Tech3 M1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA