• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά του 11ου Γύρου του Πρωταθλήματος
Νέα 07/09/2023 - 13:20

1 – Αυτός είναι ο πρώτος τερματισμός 1-2 της Aprilia στο GP στην κορυφαία κατηγορία. Είναι επίσης η πρώτη φορά που εμφανίζονται δύο μοτοσυκλέτες της Aprilia στο βάθρο του Grand Prix.

3 – Ο Aleix Espargaro έγινε ο τρίτος αναβάτης που έκανε το «διπλό» και πήρε τόσο τη νίκη στο Tissot Sprint όσο και στο GP σε ένα Grand Prix. Ο Francesco Bagnaia το έχει κάνει τρεις φορές και ο Jorge Martin το έχει κάνει μία.

3 – Ο Aleix Espargaro κέρδισε την τρίτη του νίκη στο MotoGP και την τρίτη νίκη του GP στην καριέρα του μαζί με το GP της Αργεντινής το 2022 και το βρετανικό GP νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, αυτή είναι η τρίτη νίκη της Aprilia στην premier class.

3 – Ο Aleix Espargaro πήρε τη νίκη μπροστά από τους Maverick Viñales και Martin, που είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου Ισπανικό βάθρο από το GP της Αργεντινής πέρυσι, όταν ο Aleix Espargaro πήρε την παρθενική του νίκη.

4 – Ο Martin τερμάτισε στην 3η θέση για το τέταρτο βάθρο του συνολικά μέχρι στιγμής φέτος, ισοφαρίζοντας τον υψηλότερο αριθμό βάθρων του σε μία μόνο σεζόν που έγινε στα δύο προηγούμενα χρόνια του στο MotoGP.

33 – Ο Viñales τερμάτισε δεύτερος, ισοφαρίζοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα με την Aprilia από το Silverstone πέρυσι και το Portimao αυτή τη σεζόν. Αυτό είναι το 33ο βάθρο του από τότε που ανέβηκε στο MotoGP το 2015.

37 – Με τον Jorge Martin στην Τρίτη θέση, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 37 Αγώνων Grand Prix MotoGP με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Νέο “βρόχινο” πίσω ελαστικό της Pirelli για τον αγώνα SBK στο Magny-Cours

« Προηγούμενο άρθρο

Προορισμός Misano: Το MotoGP™ ξεκινά για τον Άγιο Μαρίνο...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα