• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Αν χρειαστεί να δοκιμάσω κάτι, θα το κάνω»! Σημεία συζήτησης της Πέμπτης στη Βαρκελώνη
Νέα 01/09/2023 - 11:23

Οι δηλώσεις των Bagnaia, Martin, Bezzecchi, Binder, Zarco, Aleix Espargaro, Marc Marquez και Pol Espargaro.

Επιστρέψαμε στην Βαρκελώνη και είμαστε έτοιμοι για το Gran Premi Monster Energy de Catalunya, στο δεύτερο μισό της σεζόν. Και πριν από τη δράση της πίστας, όπως πάντα, γίνονται οι δηλώσεις των αναβατών.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη συμμετείχαν οι Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing), Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) και Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), πριν τη δεύτερη με τους Johann Zarco (Prima Pramac Racing), Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Marc Marquez (Repsol Honda Team) και Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3).


 

FRANCESCO BAGNAIA:

«Αισθάνομαι ότι το απολαμβάνω και ότι έχω ένα υπέροχο συναίσθημα με την ομάδα ειλικρινά. Δουλεύουμε πολύ και βελτιώνουμε την κατάστασή μας, ξεκινώντας κάθε φορά όχι με τον καλύτερο τρόπο την Παρασκευή το πρωί, αλλά κάθε φορά βελτιωνόμαστε και στην Αυστρία ανακαλύψαμε κάτι που με βοήθησε πολύ να βελτιώσω την κατάστασή μας, τις επιδόσεις μας και είμαι πολύ χαρούμενος».

Είναι μία πίστα που σας αρέσει, αλλά γιατί δεν έχετε αποτελέσματα εδώ;

«Είναι μία από τις αγαπημένες μου και μου αρέσει να είμαι πάντα εδώ. Δεν είχα ποτέ καλό αποτέλεσμα, το καλύτερο ήταν η 6η θέση το 2020 και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί. Πέρυσι ήμουν ανταγωνιστικός, ο ρυθμός όλο το Σαββατοκύριακο ήταν γρήγορος και όλοι ξέρουν τι συνέβη στην πρώτη στροφή. Όπως πάντα, αν δουλέψουμε καλά, μπορούμε να είμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί για να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις.


JORGE MARTIN:

«Ανυπομονώ. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο, πιστεύω. Όσον αφορά τον ρυθμό του Αγώνα, αισθάνομαι πολύ ανταγωνιστικός, ήμουν λίγο άτυχος, αλλά ναι, απλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη γιατί αυτό είναι το κλειδί για έναν υπέροχο Αγώνα την Κυριακή».

Χρειάζεστε ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο για να φτάσετε τον Pecco; 

«Λοιπόν, μου λείπουν μερικά βάθρα. Έφτασα τρίτος στον Αγώνα Sprint στην Αυστρία, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο βάθρο αυτήν την Κυριακή, αυτό θα είναι σπουδαίο».

Ανησυχείτε για την πρόκριση;

«Νομίζω ότι ήμουν αρκετά άτυχος λόγω ατυχημάτων και κίτρινων σημαιών ή στην Αυστρία λόγω των ορίων πίστας. Τώρα είμαι πραγματικά στο όριο. Νιώθω ότι το πιο δυνατό μου σημείο τώρα έχει γίνει αυτό που ήταν το αδύνατο. Οπότε ελπίζω τώρα να μπορώ να επιστρέψω ξανά, νιώθω ότι μπορώ να κάνω αυτούς τους εκπληκτικούς γύρους και ελπίζω να τα καταφέρουμε αυτό το Σαββατοκύριακο».

Νέο συμβόλαιο: MARCO BEZZECCHI:

«Ευχαριστώ πρώτα απ' όλα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση σίγουρα γιατί όταν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα είναι πάντα ενδιαφέρον, αλλά για να είμαι ειλικρινής η άποψή μου είναι ότι η ανθρώπινη πλευρά της ομάδας ήταν πολύ σημαντική για εμένα, έχτισα μια σχέση με αυτά τα παιδιά για πολλά χρόνια που για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να οικοδομήσω μια τόσο δυνατή σχέση με μια άλλη ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο MotoGP πρέπει να αποδώσουμε πολύ γρήγορα. Έτσι για μένα ήταν λίγο πιο εύκολο να αποφασίσω να παραμείνω σε αυτή την ομάδα και επίσης να δω τον Vale να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για μένα, ήταν πολύ σημαντικό να με ωθήσει να μείνω γιατί στο τέλος ο Vale είναι ο Vale και πίστευε σε μένα για πολλά χρόνια. Χωρίς αυτόν μάλλον δεν ήταν δυνατό να φτάσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έτσι αποφάσισα να μείνω».

Πόσο δελεαστικό ήταν να φύγεις;

«Ήταν δύσκολο, αλλά η Ducati μας υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο. Εντάξει, δεν έχουμε τη νέα μοτοσυκλέτα, αλλά η υποστήριξη από αυτούς είναι φανταστική, προσπαθούν πάντα να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν συμβουλές για να μας βοηθήσουν να αποδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τελικά δεν θα χάσω καμία υποστήριξη».

Τα κλειδιά για να είστε γρήγοροι εδώ;

«Θα ήθελα να είμαι ανταγωνιστικός σίγουρα. Είναι μια πίστα που μου αρέσει, αλλά πέρυσι δυστυχώς στον αγώνα είχα μία πτώση, ήμουν αρκετά ανταγωνιστικός αλλά έκανα αυτό το λάθος. Φέτος ελπίζω να συνεχίσω με τον τρόπο που ήμουν στον τελευταίο Αγώνα. Επιτέλους μέχρι αύριο θα οδηγήσουμε και θα είναι πιο εύκολο από μέσα».

BRAD BINDER:

«Έρχομαι σε αυτό το Σαββατοκύριακο με πολλή αυτοπεποίθηση. Περάσαμε καλά μερικά Σαββατοκύριακα. Είναι αλήθεια ότι αυτή η πίστα ήταν μια μικρή πρόκληση για εμάς στο παρελθόν, αλλά σε κάθε πίστα που πήγαμε φέτος, ήμασταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι από ποτέ. Οπότε ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί σίγουρα. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω ξανά. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι μπορεί να είναι καλό για εμάς. Πάντα ήμουν εντάξει σε έναν γύρο, αλλά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά στους υπόλοιπους, οπότε έμαθα πολλά τις τελευταίες δύο σεζόν και προσπαθώ να το αλλάξω».

Πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσετε την ορμή;

«Αισθάνομαι ότι το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς έκανα πολλά λάθη και έκανα πολλά πράγματα που δεν ήθελα ή δεν έπρεπε. Τους τελευταίους Αγώνες νιώθω ότι τα πράγματα πήγαν καλά για εμάς. Νιώθω ανταγωνιστικός, νιώθω καλά στη μοτοσυκλέτα και η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, οπότε ας δούμε τι θα μας φέρει αυτό το Σαββατοκύριακο».


JOHANN ZARCO:

Έχω καλή ενέργεια, με την απόφαση που πήρα και βλέπω ότι όλα πάνε καλά. Ήταν μια καλή εβδομάδα, προπόνηση και ξεκούραση, σίγουρα πήρα αυτή την απόφαση στο Σπίλμπεργκ και τότε, όταν παίρνεις την απόφαση, τη νύχτα συνειδητοποιείς την απόφαση και σε 24 ώρες έχεις ελεύθερο μυαλό να αγωνιστείς. Ένιωθα ότι τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα στο μυαλό και στο σώμα, και εδώ στη Βαρκελώνη έχω καλές αναμνήσεις. Υποθέτω ότι είναι καλύτερη πίστα για το στυλ μου γιατί είναι σχεδόν το αντίθετο από το Σπίλμπεργκ. Έχω ταλαιπωρηθεί περισσότερο από ό,τι περίμενα την Κυριακή και απογοητεύτηκα. Ας δούμε τι μπορώ να κάνω, η μοτοσυκλέτα είναι κορυφαία αυτή τη στιγμή και θα ήθελα πολύ να τη χρησιμοποιήσω τέλεια».

Τι είναι αυτό στην Μπαρτσελόνα που σου αρέσει τόσο πολύ;

Λατρεύω τις ανοικτές στροφές όπως την 3 και την 4, καθώς και τις δύο τελευταίες στροφές. Έχει επίσης καλή ροή, όχι πολλά σημεία φρεναρίσματος ή κλειστές στροφές, οπότε μπορώ να το χειριστώ καλύτερα. Υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη θερμοκρασία του πίσω ελαστικού και όταν αισθάνομαι καλά, μπορώ να το ελέγξω καλά. Αυτός είναι ο λόγος που πήρα καλά αποτελέσματα εδώ στη Βαρκελώνη. Θα ήθελα να το επαναλάβω.

Αυτή είναι η 253η εκκίνηση σας στο GP, που σας ισοφαρίζει με τον Randy de Puniet ως τους Γάλλους αναβάτες με τις περισσότερες εκκινήσεις;

«Πολλοί αγώνες. Είμαι πολύ περήφανος που εκείνη την εποχή ήθελα απλώς να γίνω ένας γρήγορος αναβάτης και τώρα κάνοντας 253 GP, ήμουν αρκετά γρήγορος για να κάνω όλα αυτά τα GP και είναι μια καριέρα 15 ετών νομίζω. Θυμάμαι μετά τους πρώτους 100 Αγώνες είπα ότι ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα στους δεύτερους 100 και πήρα πολύ καλύτερα στατιστικά στο βάθρο για τους δεύτερους 100 που έκανα. Χαίρομαι που όταν κοιτάζω πίσω, έζησα πολλά πράγματα και έχω αυτές τις εμπειρίες και είναι τόσο χρήσιμο να απολαμβάνω μερικές διαφορετικές στιγμές στη ζωή. Πολύ χαρούμενος αλλά σαφώς νιώθω φρέσκος για να κάνω περισσότερα πράγματα»!


ALEIX ESPARGARO:

Μπορείς να φτάσεις το πρώτο βάθρο στη Βαρκελώνη μετά από αυτό που συνέβη πέρυσι;

«Ναι. Θέλω να πω, δεν πρόκειται για εκδίκηση, έκανα ένα μεγάλο λάθος πέρυσι. Στην αρχή, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να συνεχίσω, αλλά στο τέλος είναι λάθος και ως άνθρωπος μπορώ να κάνω πολλά λάθη. Ήταν λοιπόν ένα μεγάλο πέρυσι εδώ. Εννοώ ότι έχει ήδη περάσει και ήμουν πολύ, πολύ γρήγορος πέρυσι εδώ. Ανυπομονώ να πάω στην πίστα γιατί η Aprilia του 2023 είναι καλύτερη από την περσινή σεζόν, οπότε θέλω να δω πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε».

Τι λέει το κράνος σου;

«Ναι, λέει έναν ακόμη γύρο. Θα το θυμάμαι. Θέλω να πω ότι μετά την καρό σημαία θα συνεχίσω να πιέζω έναν ακόμη γύρο, για κάθε ενδεχόμενο! Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε. Σίγουρα, μπορώ να κάνω πολλά λάθη, αλλά αυτό δεν θα το επαναλάβω».

Πού πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά;

«Μου αρέσει αυτή η διάταξη γιατί αφορά περισσότερο τις γρήγορες στροφές, όπως του Silverstone, της Μαλαισίας, του Assen και της Αργεντινής. Στην Αυστρία, ήταν εντελώς το αντίθετο. Νομίζω ότι η δομή είναι πολύ καλή, γιατί μπορείς απλά να ελευθερώσεις το μπροστινό φρένο και να φτάσεις στην κορυφή, οπότε νομίζω ότι είναι καλό μέρος για να προσπαθήσουμε να λάμψουμε».


 

MARC MARQUEZ:

Διαφορετική νοοτροπία ή αλλαγή;

«Όχι το ίδιο με το Silverstone και την Αυστρία. Δίνουμε 100 ή 95%, αλλά πάντα καταλαβαίνουμε τα όρια του έργου μας τώρα. Είναι μια πίστα με την οποία πάλεψα στα καλύτερά μου χρόνια, οπότε φέτος θα δυσκολευτώ ακόμη περισσότερο, αλλά τώρα έχουμε 8 Αγώνες σε 10 εβδομάδες, οπότε θα είναι απαιτητικό και θα είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε τροχιά και να συνεχίσουμε».

Λιγότερες αλλαγές αυτό το Σαββατοκύριακο στη μοτοσυκλέτα; 

«Θα δοκιμάσω τα νέα φτερά γιατί σε διαφορετική πίστα πρέπει να τα δοκιμάσουμε. Ο καιρός φαίνεται ασταθής το Σάββατο και την Κυριακή, ειδικά το Σάββατο, και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν χρειαστεί να δοκιμάσω κάτι θα το κάνω γιατί είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να το κάνουμε».


POL ESPARGARO:

Πόσο τόνωση ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για την αυτοπεποίθησή σας;

«Το συναρπαστικό ήταν ότι κράτησα τον Aleix πίσω μου όλο τον Αγώνα και όλα πήγαν καλά σίγουρα. Ο ρυθμός ήταν καλός και μπορούσα να κρατήσω τον Aleix πίσω, κάτι που ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Την Κυριακή δυσκολεύτηκα. Ήμουν αρκετά κουρασμένος και η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ διαφορετική σε σύγκριση με το Portimao. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστώ γρήγορα, αλλά όλα γίνονται τόσο γρήγορα. Τότε το πρόγραμμα και όλα ήταν αρκετά διαφορετικά και αγχωτικά, μαζί με τη φυσική μου κατάσταση».

Τόσες πολλές αναμνήσεις εδώ τώρα που βρίσκεστε στο MotoGP™ με τον αδερφό σας:

«Ναι. Δεν ξέρω αν θα το θυμάται ο Alex, αλλά όταν ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε εδώ στο σιρκουί της Καταλονίας, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την πλήρη πίστα και υπήρχε μια συντόμευση στη μέση της ευθείας. Επομένως, δεν κάναμε καν την πλήρη πίστα. Επομένως, για εμάς που σταματάμε και κοιτάμε πίσω, απλά βλέπουμε τι πετύχαμε εδώ στο MotoGP και πρέπει να νιώθουμε πραγματικά περήφανοι και χαρούμενοι για όσα έχουμε πετύχει. Αλλά ελπίζουμε ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα!"


 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin με ειδικό πακέτο ελαστικών για τον αγώνα της Καταλονίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA