• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι ο Zarco για τη Honda το 2024;
Νέα 25/08/2023 - 01:33

Ο Γάλλος έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία από μία κορυφαία μοτοσυκλέτα και θα τη μεταφέρει στο Ιαπωνικό εργοστάσιο, αλλά η εμπειρία του Zarco και από άλλους κατασκευαστές μπορεί επίσης να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα

Μετά από τρία χρόνια στην Prima Pramac Racing, ο Johann Zarco θα αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση στα τέλη του 2023, καθώς ο Γάλλος προετοιμάζεται για μια μετάβαση στην LCR Honda Castrol.

Είναι μια κίνηση για την οποία αρχίσαμε να ακούμε από το Βρετανικό GP, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Alex Rins (LCR Honda Castrol) θα αντικαταστήσει τον Franco Morbidelli στην Monster Energy Yamaha MotoGP™. Σε αντίθεση με ορισμένες φήμες για τις μετακινήσεις των αναβατών του 2024, αυτή του Zarco στην Honda έγινε γρήγορα πραγματικότητα.

Το #5 συνδέθηκε με την επιτυχία της Ducati τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας 13 βάθρα μεταξύ του 2020 και του GP της Αυστρίας του 2023. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Honda βλέπει τον Zarco ως κατάλληλο για να προσπαθήσει να την βοηθήσει να βγει από αυτή τη δυσκολία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Zarco είναι ένας αναβάτης που έχει αγωνιστεί και έχει βοηθήσει να διαμορφωθεί η Ducati Desmosedici στην πιο εκλεπτυσμένη μοτοσυκλέτα στο grid, οπότε η εμπειρία του από την Ιταλική μάρκα είναι απολύτως λογικό να ενδιαφέρει τους Ιάπωνες γίγαντες.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) δηλώνει: «Ο Johann προέρχεται από την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, την Ducati, οπότε ναι, νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ την Honda».

Μέχρι στιγμής, μόνο οι Rins και Joan Mir (Repsol Honda Team) έχουν εμπειρία με διαφορετική μοτοσυκλέτα – και είναι στη Suzuki. Το γεγονός ότι η Aprilia είναι το μόνο εργοστάσιο στο οποίο ο Zarco δεν έχει εμπειρία, τον καθιστά πολύτιμο για τη Honda. Οδηγώντας για τέσσερις σεζόν μία ολοένα και πιο βελτιωμένη και παγκόσμια νικητήρια μοτοσυκλέτα της Ducati, μπορεί να είναι η βοήθεια που χρειάζεται η Honda. Όπως ο Jack Miller και η Red Bull KTM Factory Racing που έχουν μια παρόμοια ιστορία. Αλλά οι γνώσεις του Zarco που αποκτήθηκαν και από τα άλλα εργοστάσια θα μπορούσαν επίσης να φέρουν οφέλη.

Ο Zarco έχει οδηγήσει μία Suzuki (ιδιωτική δοκιμή το 2016), μία Yamaha το 2017 και το 2018, μία KTM το 2019 και φυσικά μία Ducati πιο πρόσφατα. Αφού αποχώρησε πρόωρα από την KTM, ο Zarco πήρε επίσης την πρώτη του γεύση από την RC213V της Honda το 2019, όταν αντικατέστησε τον Takaaki Nakagami στην LCR Honda Idemitsu για τους τελευταίους τρεις Γύρους. Προφανώς, οι μοτοσυκλέτες MotoGP™ έχουν αλλάξει αρκετά τις τελευταίες σεζόν. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει τις πολύτιμες πληροφορίες που έχει ο 33χρονος από την εποχή που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία.

Εμπειρία, ταχύτητα και όρεξη για νίκη. Ο Zarco έχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται η Honda στην προσπάθειά της να γυρίσει την τύχη της. Η Honda θα έχει συνολικά 12 Τίτλους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατοχή της το 2024, με τους δυο του Zarco και Mir που έχει ο καθένας να προστίθενται στους οκτώ του Marc Marquez (Repsol Honda Team).Αυτή είναι μια σοβαρή σύνθεση.

Ο Mir εξηγεί ότι κάποιος σαν τον Zarco είναι ο αναβάτης που «χρειάζεται» η Honda, ενώ ο Nakagami τον περιγράφει ως «πολύ θετικά νέα» για το εργοστάσιο. Εάν η συμβολή του Zarco μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της RC213V σε μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, τότε οι αναβάτες της Honda μπορούν να αποσπάσουν επιπλέον ένα δέκατο ή δύο.

Η Honda θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στους αγώνες για νίκες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η προσθήκη του Zarco στο οπλοστάσιό τους είναι μια εξαιρετική κίνηση για το εργοστάσιο, ενώ ο Zarco μπορεί να σφίξει τα δόντια του σε μια νέα πρόκληση. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε την εξέλιξη που θα συμβεί.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το MotoGP «πηγαίνει αντίθετα» από την F1 στην αεροδυναμική

« Προηγούμενο άρθρο

Mat Oxley: Πώς να διορθωθεί το MotoGP και το World Superbike

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα