• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Αλέξης Παπαγεωργίου νικητής SSP στο Brno της Τσεχίας
Νέα 21/07/2023 - 12:39

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria είχε τον τρίτο Γύρο του θεσμού στην περίφημη πίστα του Brno στην Τσεχία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Αγώνας μετρούσε και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU και ο περσινός Πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport (SSP), ο έξι φορές Πρωταθλητής Αλέξης Παπαγεωργίου, έδωσε το παρόν με την Yamaha R6 που ετοιμάζει η ομάδα Zen1One Racing.

Με περηφάνια και ενθουσιασμό ο Έλληνας οδηγός και η ομάδα του άκουσαν τον Eθνικό Ύμνο στη θρυλική πίστα, στην οποία έχουν γίνει και πολλοί Αγώνες MotoGP και WorldSBK στο παρελθόν. 

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τη Πέμπτη με τις Ελεύθερες Δοκιμές και τη γνωριμία της ομάδας και του οδηγού στη ξένη για αυτούς πίστα. Η Παρασκευή με τις Κατατακτήριες Δοκιμές βρήκαν τον Αλέξη Παπαγεωργίου και την ομάδα του να έχουν καταφέρει να βρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις, για την απαιτητική αυτή πίστα που δυσκόλεψε όλες τις ομάδες να βρουν πρόσφυση. Ο μόνος Έλληνας οδηγός ανάμεσα στους 30 συμμετέχοντες, με καταπληκτική οδήγηση, στο τέλος της ημέρας κατατάχτηκε στην 6η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη κατηγορία 600SSP. 

Στον πρώτο αγώνα του διημέρου το Σάββατο, πήρε μια εκπληκτική 2η θέση αντιμετωπίζοντας τον δύσκολο ανταγωνισμό του πρωταθλήματος, ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο της οδήγησής του. 

Την Κυριακή στον 2ο αγώνα έχοντας εξοικειωθεί με τη πίστα των 5,403 μέτρων και έχοντας βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις ρυθμίσεις της Yamaha R6, ο Αλέξης Παπαγεωργίου με ένα ρεσιτάλ οδήγησης έδειξε στον ανταγωνισμό ότι ήθελε να ακούσει τον Eθνικό Ύμνο κερδίζοντας τον 6ο Αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Φυσικά ο Αλέξης αποθεώθηκε από όλη την Ελληνική αποστολή που βρέθηκε στην Τσέχικη πίστα.

Ραντεβού της ομάδας για τον επόμενο αγώνα του Ευρωπαϊκού που θα γίνει σε άλλη μια ιστορική πίστα, την Rijeka Grobnik της Κροατίας.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – Οδηγός Zen1One Racing

“Ήταν μια σημαντική στιγμή της αγωνιστικής μου ζωής, ειδικά ο Αγώνας της Κυριακής που όλα λειτούργησαν τέλεια και πήραμε τη νίκη. Ήταν χαρά και συγκίνηση το να ακούω τον Εθνικό μας Ύμνο σε μια τέτοια πίστα και θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην οικογένειά μου που με στηρίζει και στην ομάδα μου που μου ετοίμασε μια τέλεια μοτοσυκλέτα. Η προπόνηση της χειμερινής περιόδου και η συνολική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς και είμαι έτοιμος να συνεχίσω με τον ίδιο ενθουσιασμό. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Αντώνη Μερεμέτη και Δημήτρη Παπανικολάου της Zen1One για όλη τη δουλειά που έχει γίνει”. 

 

Χορηγοί της προσπάθειας: 

Α.Μ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - PANDORA MOTO ALARM -- ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM – PERISTERAS-DUNLOP - TZORTZOPOULOS FASHION SHOEI IXS – MOTODYNAMICS - ZENONE RACING – CARDIOINOVETION - ERMAX

 

Αντώνης Μερεμέτης, Αλέξης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Παπανικολάου πήραν το νούμερο 1 στην Τσεχία
Αντώνης Μερεμέτης, Αλέξης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Παπανικολάου πήραν το νούμερο 1 στην Τσεχία

Επόμενο άρθρο »

Stefan Pierer (KTM): Ο Marc Marquez δεν μας ταιριάζει

« Προηγούμενο άρθρο

;Η BMW Motorrad Motorsport χαράζει πορεία για το μέλλον ...προς το MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα