• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόβλημα με το μοτέρ στην Ίμολα για τον Γιάννη Περιστερά
Νέα 15/07/2023 - 23:53

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Οι ελπίδες για μια καλή εμφάνιση στον Αγώνα της Ίμολα στην Ιταλία, για τον 18χρονο Έλληνα οδηγό που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300, εξανεμίστηκαν όταν από το πρωί το μοτέρ της Yamaha R3 άρχισε να έχει προβλήματα απόδοσης, ίσως και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν. 

Μετά τις Κατατακτήριες στις οποίες πήρε μόλις την 29η θέση, η ομάδα έκανε κάποιες αλλαγές που βελτίωσαν μεν την κατάσταση, αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Έτσι στον Αγώνα των 13 γύρων στην πίστα με τις 21 στροφές της διαδρομής των 4,909μ., παρά την πολύ καλή του εκκίνηση και τα τρία προσπεράσματα που έκανε, στην ευθεία έχασε πέντε θέσεις και έμεινε τελευταίος. Μετά από τους τρεις πρώτους γύρους ξεκίνησε μια επίθεση διαρκείας με καλούς χρόνους και με παράτολμη πίεση στα φρένα στις στροφές της πίστας έκανε τέσσερα προσπεράσματα και τελικά τερμάτισε στην 22η θέση, αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους.

Η ομάδα του, η Ιταλική ProGP Racing είδε και τον δεύτερο οδηγό της, τον Daves Bergamini να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και να τερματίζει μόλις 20ος, παρά το ότι εκκίνησε από την 11η θέση. 

Μετά από έλεγχο αποφασίστηκε η αλλαγή των κινητήρων και των δύο Yamaha R3 και έτσι αύριο στον δεύτερο Αγώνα του αγωνιστικού διημέρου, οι οδηγοί θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι καλό. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Mastroluca, που ήταν πέρυσι ο Νο1 οδηγός της ομάδας
Το εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Mastroluca, που ήταν πέρυσι ο Νο1 οδηγός της ομάδας
Κυριολεκτικά "βουτιά" στη στροφή έκανε ο Περιστεράς, για να περνά τους αντιπάλους του
Κυριολεκτικά "βουτιά" στη στροφή έκανε ο Περιστεράς, για να περνά τους αντιπάλους του

Επόμενο άρθρο »

World SSP Imola: Ο Stefano Manzi νικητής, ο Bulega 1ος στη βαθμολογία

« Προηγούμενο άρθρο

O Bautista ασταμάτητος και στην Imola

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα