• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Δεν είμαι αντίθετος
Στο να αλλάξουν οι κανόνες των παραχωρήσεων
Νέα 04/07/2023 - 16:23

Το σύστημα των παραχωρήσεων δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τότε που η Aprilia βγήκε από αυτό την περασμένη σεζόν, όταν ο Aleix Espargaro έγραψε ιστορία με την πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική νίκη στο MotoGP της RS-GP.

Η εξέλιξη της Aprilia ακολούθησε αυτή της Ducati, της Suzuki και της KTM, οι οποίες ωφελήθηκαν όλες από τεχνικά προνόμια μέχρι να φτάσουν σε έναν ορισμένο αριθμό βάθρων.

Οι μόνοι σημερινοί κατασκευαστές που δεν έχουν επωφεληθεί από τις Παραχωρήσεις είναι η Honda και η Yamaha, οι οποίες τώρα βρίσκονται στο κάτω μέρος της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Έχοντας επίγνωση της ξαφνικής αποχώρησης της Suzuki, η Dorna επιθυμεί να αναβιώσει το σύστημα παραχωρήσεων για να διασφαλίσει ότι όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί μέσω της ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας. Ειδικά στη νέα εποχή των περιορισμένων δοκιμών και των αγώνων Sprint, που έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τον χρόνο δοκιμών.


"Έχουμε μεγάλες εταιρείες εδώ που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ, οπότε το να ισορροπήσουμε το Πρωτάθλημα, νομίζω, είναι κατανοητό. Είναι εντάξει", είπε ο Espargaro. "Μα πώς να το κάνουμε; Είναι δύσκολο".


"Δεν είμαι αντίθετος. Εμείς [η Aprilia] κερδίσαμε από αυτό και νομίζω ότι είναι καλό. Θέλω να πω, θέλω να δω αγώνες με 3-4 διαφορετικούς κατασκευαστές να αγωνίζονται για τη νίκη όπως πριν από δύο χρόνια ή ακόμα και πέρυσι".

"Οπότε νομίζω ότι είναι καλό (να επανέλθουν οι παραχωρήσεις). Αλλά πώς να το κάνουμε; Δεν είναι εύκολο. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι μπορούν να κάνουν μια καλή πρόταση".


Το τρέχον πακέτο παραχωρήσεων περιλαμβάνει περισσότερες αλλαγές κινητήρα, εξαίρεση από το πάγωμα του σχεδιασμού του κινητήρα εντός της σεζόν και τα όρια των νέων αεροδυναμικών, καθώς και την ευκαιρία για ιδιωτικές δοκιμές με αναβάτες αγώνων.

Το προνόμιο των έξτρα δοκιμών είναι πιθανό να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο αναθεωρημένο πακέτο παραχωρήσεων και ο Espargaro επιβεβαίωσε ότι ήταν πολύτιμο εργαλείο κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Aprilia.

"Οι παραχωρήσεις βοηθούν πολύ. Είναι εντάξει το να έχεις την Ομάδα Δοκιμών. Η δορυφορική ομάδα είναι επίσης καλή. Αλλά αν οι εργοστασιακοί αναβάτες μπορούν να δοκιμάσουν τα πράγματα, αν έχουν περισσότερα νέα εξαρτήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό", εξήγησε ο Espargaro.

Επόμενο άρθρο »

Οι αριθμοί των πτώσεων μέχρι στιγμής φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Jorge Martin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA