• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είναι πολλά τα χρόνια
Που περιμένουμε μια βελτίωση από τη Yamaha
Νέα 03/07/2023 - 17:00

Πριν από ένα χρόνο, ο Fabio Quartararo και η Yamaha μπήκαν στο καλοκαιρινό διάλειμμα των MotoGP οδηγώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τρεις νίκες και έξι βάθρα.

Αυτή τη φορά ο Γάλλος βρίσκεται μόλις ένατος στη βαθμολογία με ένα βάθρο από τους οκτώ αγώνες Grand Prix.

Εν τω μεταξύ, η Yamaha έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη (και τελευταία) θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

"Είναι δύσκολο γιατί πριν από ένα χρόνο κέρδισα στο Sachsenring και τώρα δεν ήμουν καν στην πρώτη δεκάδα', είπε ο Quartararo στο Γερμανικό Grand Prix, όπου τερμάτισε και τον αγώνα Sprint και το Grand Prix στην 13η θέση.

"Οπότε είναι δύσκολο να απολαύσω πραγματικά, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να παραμείνω ήρεμος, να προσπαθήσω να καταλάβω τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά είμαστε ήδη σχεδόν στα μισά της σεζόν και δεν βρίσκουμε τίποτα ακόμα".

Στη συνέχεια, ο Γάλλος ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα Sprint στο Assen το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την ποινή του Brad Binder, πριν υποστεί μια πτώση νωρίς στον αγώνα της Κυριακής.

 

Η KTM επιβεβαιώνει τον Binder, ο Kallio για το Festival of Speed, ο Pol Espargaro επιστρέφει για την GASGAS - Τελευταία σειρά Goodwood MotoGP

Όπως και για τη Honda, μόλις επτά βαθμούς μπροστά από τη Yamaha στην κατάταξη των κατασκευαστών, έτσι και για τη Yamaha γίνεται ήδη λόγος για την πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών για τη μοτοσυκλέτα του 2024 - με την έλλειψη χρόνου δοκιμών και τα όρια που υπάρχουν στην εξέλιξη του κινητήρα και των αεροδυναμικών μέσα στη σεζόν να κάνουν μια πιθανή βελτίωση φέτος να κινείται στα όρια του αδύνατου. 

"Είναι πολλά χρόνια που περιμένουμε κάτι μεγάλο. Μια μεγάλη αλλαγή", απάντησε ο Quartararo. "Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορέσουν πραγματικά να μας δώσουν μια πολύ, πολύ καλή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά".

"Αλλά είναι επίσης δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζεσαι για αυτές τις θέσεις… Δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία βελτίωση. Ελπίζουμε λοιπόν ότι βρήκαν το σωστό για να κάνουν ένα βήμα για το τέλος του τρέχοντος έτους και για την επόμενη χρονιά".

Η κατάσταση του Quartararo έχει προφανείς παραλληλισμούς με αυτή του Marc Marquez στη Honda.

Ο Ισπανός αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπήρξε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του HRC για να συζητήσουν τις ανησυχίες του. Το ίδιο έκανε και ο Quartararo.

"Είχα ήδη μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Yamaha, οπότε ελπίζω ότι αυτό θα επιταχύνει λίγο τη διαδικασία και θα δει ότι είμαστε πολύ μακριά από τις κορυφαίες μάρκες", αποκάλυψε ο Quartararo.


"Ο πρόεδρος ήταν εκεί [στην πίστα]. Δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά ζήτησα [να υπάρξει μια συνάντηση] επειδή η νοοτροπία μου είναι ότι είμαι μαχητής, θέλω να κερδίσω, δεν θέλω να είμαι σε αυτή τη θέση, γιατί νομίζω ότι κανείς στην ομάδα δεν απολαμβάνει να παλεύει για αυτά τα αποτελέσματα".

"Έτσι θέλω να παρακινήσω τους πάντες, να προσπαθήσω να μετατρέψω αυτή την κακή ενέργεια σε καλή ενέργεια και να κάνω ένα βήμα, ειδικά ένα τεχνικό βήμα", είπε ο Quartararo.

Επόμενο άρθρο »

Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Jorge Martin

« Προηγούμενο άρθρο

Augusto Fernandez: Θέλω να συνεχίσω άλλον έναν χρόνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA