• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall'Igna: Οι δυσκολίες της Honda δεν είναι ευθύνη των MotoGP
Νέα 27/06/2023 - 13:40

Πρέπει να πάμε πίσω στη νίκη του Brad Binder στον αγώνα Sprint της Jerez για να βρoύμε έναν αναβάτη στον ψηλότερο σκαλί του βάθρου που δεν οδηγεί Ducati. Ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale έχει ουσιαστικά μονοπωλήσει τις πρώτες θέσεις στους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος, μια υπεροχή που γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη σε σύγκριση με τους Ιάπωνες κατασκευαστές, που απέχουν έτη φωτός από την Ducati στη βαθμολογία των Κατασκευαστών.

Εκεί, η Ducati έχει 285 βαθμούς, η Honda και η Yamaha άφησαν το Assen ευρισκόμενες στις δύο τελευταίες θέσεις, 196 και 203 βαθμούς πίσω από τους επικεφαλής αντίστοιχα. 
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Dorna φαίνεται να έχει κινηθεί για να παράσχει συγκεκριμένη βοήθεια στους Ιάπωνες, προσπαθώντας να πείσει τους ευρωπαίους κατασκευαστές να συμφωνήσουν για να πάρουν η Yamaha και η Honda παραχωρήσεις που δεν θα τους επιτρέπονταν βάσει κανονισμών. Ένα σενάριο που συζήτησαν οι συνάδελφοί μας στην AS με την Gigi Dall'Igna, μιλώντας για την κατάσταση κρίσης στην οποία βρίσκεται η Honda.

«Συμφωνώ ότι το Πρωτάθλημα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένο και ότι πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός για να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να παλέψουν για τις κορυφαίες θέσεις, αλλά το καλύτερο πρέπει πάντα να επικρατεί, γιατί αυτό είναι άθλημα και ο αθλητισμός λειτουργεί έτσι. Είναι σωστό να βοηθάς ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά είναι σωστό να το κάνεις δίκαια", σχολίασε ο διευθυντής της Ducati Corse.

Ο Dall'Igna δεν κλείνει εντελώς την πόρτα για βοήθεια προς τα ιαπωνικά εργοστάσια, ωστόσο υπογραμμίζει πώς η αρνητική δυναμική του HRC δεν πρέπει να θεωρείται ευθύνη του MotoGP και δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις στο έργο που επιτελούν οι άλλες εταιρείες.

"Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα του Πρωταθλήματος. Ειλικρινά, έχουμε ένα υπέροχο και θεαματικό Πρωτάθλημα με υπέροχους αγώνες. Είμαι περήφανος που δουλεύω σε έναν τέτοιο διαγωνισμό", είπε ο Dall'Igna, έχοντας επίγνωση της σκληρής δουλειάς που έκανε η Ducati για να φτάσει στην κορυφή. "Ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουμε εδώ, με πολλά χρόνια θυσιών από όλους μας και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Όλα αυτά δεν μπορούν να χαθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω πιθανών παραχωρήσεων που είναι πολύ ευνοϊκές για τους άλλους".

Άλλωστε, ο ίδιος ο Alberto Puig εξήρε τη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι του Borgo Panigale, παραδεχόμενος πόσο υστερεί η Honda σε σχέση με την Ducati. Τα λόγια του έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τον Dall'Igna, ο οποίος, ωστόσο, δεν θέλησε να πει πολλά για τη στιγμή που βιώνει ο Marc Marquez και για ένα πιθανό ενδιαφέρον της Ducati για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

"Ειλικρινά, αυτό μπορεί μόνο να μας κάνει περήφανους. Ειπώθηκε από έναν αθλητή που έχει εργαστεί σε αγώνες μοτοσυκλέτας για πολλά χρόνια, κάτι που είναι ακόμα πιο ευχάριστο", παραδέχτηκε ο μηχανικός, σχολιάζοντας τα λόγια του Ισπανού. "Δεν είναι ποτέ ωραίο να βλέπεις έναν μεγάλο πρωταθλητή όπως ο Marquez να υποφέρει και να ρισκάρει τόσο πολύ. Ειλικρινά, δεν είναι στη θέση που του αξίζει".

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Οι νέες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά βοήθησαν

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιάννης μας, ...μας χρειάζεται!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA