• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP ΕΔ1
Στην κορυφή ο Johann Zarco
Νέα 16/06/2023 - 13:07

Οι καιρικές προβλέψεις άστατου καιρού για το Σαββατοκύριακο του Sachsenring αποδείχθηκαν σωστές το πρωί της Παρασκευής, καθώς η ελαφριά βροχή στα μέσα των ΕΔ1 διέκοψε τις προσπάθειες των αναβατών της μεγάλης κατηγορίας.

Ευτυχώς  βροχή σταμάτησε σύντομα και είχαμε ένα συναρπαστικό τέλος στις πρώτες δοκιμές, καθώς οι χρόνοι των γύρων έπεφταν με τους αναβάτες να βάζουν φρέσκο μαλακό λάστιχο για μια επίθεση στο χρόνο.

Ένα ξέφρενο πρώτο πεντάλεπτο είδε τον Johann Zarco να δίνει τον αρχικό ρυθμό με 1:22.458.

Καθαιρέθηκε γρήγορα από τον Takaaki Nakagami με 1:21.800, πριν ο Ιάπωνας αναβάτης βελτιωθεί σε 1:21.636.

Ο Jorge Martin έφτασε στην κορυφή των χρόνων για πρώτη φορά με περίπου 37 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, κάνοντας 1:21.596, πριν ο Marc Marquez γράψει 1:21.574.


Ο Martin ξαναπέρασε μπροστά με 1:21.453, πριν ξεκινήσει η βροχή, η οποία άδειασε την πίστα, με μόνο τους Maverick Vinales και Jack Miller να βγαίνουν για μια ματιά στις τα επόμενα 10 λεπτά.

Η βροχή σταμάτησε ωστόσο και με κάτι περισσότερο από επτά λεπτά να απομένουν οι χρόνοι γύρου άρχισαν να βελτιώνονται ξανά.

Ο Aleix Espargaro (ο οποίος είχε πέσει στην πρώτη στροφή στα πρώτα στάδια) βγήκε με καινούριο μαλακό ελαστικό και ανέβηκε στην κορυφή με 1:21.431, πριν ο Fabio Di Giannantonio προηγηθεί με 1:21.278.

Ο Marquez θα επέστρεφε στην κορυφή με 1:20.854, αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Zarco καθώς ο Γάλλος πέρασε στην πρώτη θέση με 1:20.702 και πήρε εκεί την καρό σημαία.

Ο Marquez έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα. Ο Alex Marquez ήταν τέταρτος μπροστά από τον Martin και τον Quartararo, οι οποίοι είχαν επίσης πτώση στην 1η στροφή.

Ο Quartararo λίγες στιγμές πριν ήταν σε έναν γύρο που τον απείλησε να τον βάλει στην κορυφή, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την προσπάθειά του, όταν ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli, έπεσε στην 11η στροφή.

Ο Brad Binder ήταν έβδομος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Francesco Bagnaia. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fabio Di Giannantonio και Marco Bezzecchi.

Επόμενο άρθρο »

O Hans-Georg Anscheidt είναι θρύλος των MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA