• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Συνέντευξη Τύπου
Δηλώσεις των Bagnaia, Bezzecchi, Martin και Marquez
Νέα 15/06/2023 - 22:15

Ο 7ος γύρος της σεζόν του 2023, το Γερμανικό Grand Prix, στην πίστα του Sachsenring, ξεκίνησε με τις συνεντεύξεις τύπου της Πέμπτης. 


Για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Francesco Bagnaia, αυτή η πίστα αντιπροσωπεύει το τελευταίο μεγάλο του λάθος για το 2022, πριν από το Assen και μετά αρχίσει την αντεπίθεσή του, που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου. 

"Είναι στην πραγματικότητα μια πίστα όπου καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί πέρυσι, ακόμα κι αν θυμόμαστε τι συνέβη στον αγώνα. Το σημαντικό αυτή τη φορά είναι να ξεκινήσουμε καλά, αλλά και να τελειώσουμε καλά. Στο Mugello είχα καλή αίσθηση, ακριβώς όπως πέρυσι, αλλά δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα εδώ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός απέναντι στους καλύτερους".

"Αυτή είναι μια αριστερόστροφη πίστα και συνήθως είμαι πιο γρήγορος στις δεξιές στροφές, αλλά εδώ τη διαφορά θα κάνει η διαχείριση της φθοράς των πίσω ελαστικών, οπότε θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το Mugello".

 

Ο Marco Bezzecchi δεν πήγε όπως θα ήθελε στον αγώνα της Κυριακής στο Mugello. Ενώ το Σάββατο ήταν ανταγωνιστικός και πήρε τη δεύτερη θέση, στο Grand Prix ο ρυθμός δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα η βαθμολογική διαφορά από τον Pecco να αυξηθεί. Όμως τώρα ερχόμαστε στο Sachsenring, μια πίστα στην οποία ο Ιταλός της Mooney VR46 είχε καλά αποτελέσματα στο παρελθόν.


"Είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ. Είναι μικρή για τα MotoGP, αλλά στο παρελθόν στη Moto2 και στη Moto3 κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Η περσινή χρονιά δεν πήγε πολύ άσχημα, αλλά θα είναι δύσκολο να βρεθώ κοντά στους καλύτερους, Marc, Pecco, που είναι πολύ γρήγοροι εδώ. Αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα".


"Δεν κοιτάζω τον καιρό, γιατί όταν υπάρχουν αυτές οι μεταβλητές συνθήκες, είναι άχρηστο να το κοιτάς. Όσο για το βρεγμένο, τα πήγα καλά στην Αργεντινή, αλλά το βρεγμένο είναι πάντα διαφορετικό, ποτέ δεν είναι το ίδιο. Προτιμώ πάντα έναν στεγνό αγώνα, αν είναι βρεγμένος θα δούμε, αλλά ελπίζω σε στεγνό".

 

Ο Jorge Martin έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στα τελευταία Grand Prix. Πλέον ο ρυθμός του του επιτρέπει να παλεύει μόνιμα για το βάθρο και, το πιο σημαντικό, δεν κάνει πλέον λάθη, σαν αυτά που χαρακτήρισαν τις προηγούμενες σεζόν του, όταν σε πολλούς αγώνες δεν έβλεπε την καρό σημαία.

 


"Ναι, η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ καλά, τώρα νιώθω ότι ξέρω τη μοτοσυκλέτα και που είναι το όριο περισσότερο ή λιγότερο. Φυσικά ο Pecco ξέρει καλύτερα αυτό το όριο της Ducati, αλλά κλείνω τη διαφορά και κάθε φορά νιώθω πιο δυνατός", εξήγησε αυτή την Πέμπτη στο Sachsenring, ενόψει του Γερμανικού Grand Prix.

"Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να τελειώνουμε τους αγώνες. Ναι, η νίκη την Κυριακή λείπει ακόμα και ελπίζω να έρθει σύντομα, αλλά όλοι εδώ θέλουν να νικήσουν, δεν βιάζομαι να το πετύχω, αυτό που θέλω είναι να τελειώνω τους αγώνες. Θα έρθει η ώρα μου", είπε.

 

Τέλος, ο Marc Marquez έρχεται σε μια πίστα όπου είναι απόλυτος κυρίαρχος. Δεν έχει ηττηθεί ποτέ στη Γερμανία, αλλά τώρα φτάνει σε μια στιγμή που είναι πολύ κακή για τη Honda. Τόσο κακή που στη συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε αν ήταν λάθος που υπέγραψε με τους Ιάπωνες το 2020 για 4 χρόνια.

"Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν λάθος, και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν ήταν λάθος, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα σπάσει το χέρι μου, ότι θα έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στο βραχιόνιό μου. Δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε πανδημία. Δεν φανταζόμουν ότι η πανδημία θα επηρέαζε περισσότερο την Ασία παρά την Ευρώπη".

"Όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Οπότε φυσικά ο στόχος αυτών των τεσσάρων ετών ήταν η κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων. Αυτή τη στιγμή δεν το πετύχαμε αυτό. Τώρα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς σε όλες τις πίστες και να οδηγούμε με καλό, ασφαλή τρόπο. Αυτό ψάχνουμε".

Ο Marquez είχε μια συνάντηση με τα ανώτερα στελέχη της Honda κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ιταλίας για τα τρέχοντα προβλήματα της εταιρείας και λέει ότι πρέπει να αντιδράσουν σύντομα.

"Δεν είναι η πρώτη συνάντηση που έχω με το HRC, αλλά ήταν μια σημαντική συνάντηση γιατί ήταν ο [Shinji] Aoyama-san, και ο [Koji] Watanabe-san, που είναι μερικά από τα μεγαλύτερα αφεντικά στο HRC", πρόσθεσε. "Η συνάντηση πήγε καλά. Αλλά τώρα στο μέλλον, όχι στο μακρινό μέλλον, χρειαζόμαστε κάποια αντίδραση [από τη Honda]. Έχουμε πολύ καλούς αναβάτες στη Honda και χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο για να παλέψουμε για τις κορυφαίες θέσεις".

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Τα MICHELIN Power Slick στην πολύ ειδική πίστα του Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA