• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν περίμενα τον Bagnaia
Αλλά αυτό που έκανε μου έδωσε την ευκαιρία να τον ακολουθήσω
Νέα 10/06/2023 - 21:33

Ο Marc Marquez επιμένει ότι δεν περίμενε εσκεμμένα τον Francesco Bagnaia κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων στο Mugello και αντ 'αυτού ήλπιζε να ακολουθήσει τον Marco Bezzecchi.

Αλλά όταν ένας εξαγριωμένος Bagnaia πήγε δίπλα του και άρχισε να χειρονομεί, ο Marquez είπε «ευχαριστώ» και αμέσως άδραξε την ευκαιρία να ακολουθήσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022.

Ο Marquez είχε μπει στην πίστα λίγο πριν εμφανιστεί ο Bagnaia πάνω από την κορυφή της ευθείας εκκίνησης τερματισμού για να ξεκινήσει έναν γρήγορο γύρο. 


Ο Ιταλός δεν μπλοκαρίστηκε από τον Marquez, αλλά είτε θεώρησε την παρουσία του Marquez μπροστά του ως απόσπαση προσοχής είτε πίστευε ότι ο Marquez περίμενε επίτηδες για να τον ακολουθήσει.


Ο Marquez υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει κοντά στον Bagnaia αν ο αναβάτης της Ducati συνέχιζε τον γρήγορο γύρο του, καθώς τα ελαστικά του ήταν ακόμα κρύα.

Αλλά όταν ο Bagnaia πήγε δίπλα στον Marquez για να εκδηλώσει τον θυμό του, ήταν μια τέλεια ευκαιρία να τον ακολουθήσει.

Μόλις 11ος εκείνη τη στιγμή, ο Bagnaia δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στο γκάζι και, με τον Marquez πλέον κολλημένο πίσω του, πήρε την pole position και έσυρε τον Marquez στη δεύτερη θέση.


"Χρησιμοποίησα το σημείο αναφοράς (έναν αναβάτη να τον ακολουθώ) και θα το κάνω στο μέλλον", είπε ο Marquez. "Νομίζω ότι είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία".


"Αλλά αυτή τη φορά, δεν έψαχνα για τον Pecco. Έψαχνα τον Bezzecchi. Αλλά ο [Bezzecchi] έφυγε από τα pits πολύ γρήγορα, ήμασταν λίγο αργοί, και είπα «Εντάξει, θα κάνω τον γύρο μόνος μου»".


"Ο Bagnaia ήταν σε έναν γρήγορο γύρο και μετά στην πρώτη στροφή, αποφάσισα να βγω προς τα έξω. Γιατί αν έκανε γρήγορο γύρο, μου είναι αδύνατο να τον ακολουθήσω, γιατί ερχόμουν από τα pits, τα ελαστικά είναι καινούργια".

"Αλλά όταν σταμάτησε στο πλευρό μου και άρχισε να κουνάει τα χέρια του, του έλεγα «ευχαριστώ»! Εξαιτίας αυτού, είχα την ευκαιρία να τον ακολουθήσω. Και αυτό έκανα".
Όσον αφορά την επαφή με τον Jack Miller, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέφερε τα εξής.

"Αυτό που συνέβη με τον Miller για μένα ήταν ξεκάθαρα ένα περιστατικό αγώνα, επειδή η κατάσταση της πίστας ήταν πολύ στο όριο, υπήρχαν μερικές σταγόνες βροχής και όταν φρέναρε, πίστευε ότι θα έμενε στη γραμμή, αλλά απλώς έφυγε".

"Είχαμε επαφή, αλλά αυτό είναι το MotoGP. Για μένα ήταν εντάξει. Ατυχώς έχασα τέσσερις θέσεις με μία κίνηση ενώ σκεφτόμουν ότι θα έχανα θέσεις γύρο με το γύρο. Αλλά δεν άλλαξε πολύ τον αγώνα μου".


"Στον αγώνα, επιστρέψαμε στη φυσική μας θέση", είπε ο Marquez, ο οποίος είχε στόχο να τερματίσει μεταξύ πέμπτης και δέκατης. "Η μάχη ενάντια σε άλλους αναβάτες είναι τόσο δύσκολη. Είμαι ένας από τους αναβάτες που προσπαθούν πάντα να πιέζουν περισσότερο και να προσπερνούν".

"Αλλά το πρόβλημα είναι ότι φτάνεις στο σημείο φρένων 10 μέτρα πίσω από τους άλλους και μετά δεν μπορείς να προσπεράσεις. Αλλά οι άλλες μοτοσυκλέτς φτάνουν στο πλευρό σου και παίρνουν τη γραμμή και σε προσπερνούν".

"Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ δύσκολο να παλέψεις με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ήταν δύσκολο να Le Mans και μετά έπεσα γιατί προσπάθησα να δώσω μάχη όταν δεν ήταν δυνατό. Και σήμερα απλά είπα «Εντάξει, δεν είναι δυνατόν, θα μείνω εδώ και θα τελειώσω τον αγώνα»".

Επόμενο άρθρο »

Binder: Δεν έπρεπε να πάρω ποινή μεγάλου γύρου

« Προηγούμενο άρθρο

O Binder άγγιξε τα 366,1 χλμ./ώρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA