• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: O Augusto απέδειξε ότι ανήκει στα MotoGP
Νέα 30/05/2023 - 14:44

Η Tech3 δύσκολα θα ξεχάσει το 1000o Grand Prix. Από τη μία πλευρά, η γαλλική ομάδα πέτυχε την πρώτη της εντός έδρας νίκη μετά από 34 χρόνια, χάρη στον Daniel Holgado στη Moto3. Η χαρά τους όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο rookie των MotoGP, Augusto Fernandez, εξασφάλισε μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση στον αγώνα της Κυριακής. Μετά από ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο, ο Herve Poncharal ήταν, προφανώς, πολύ χαρούμενος.

"Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο MotoGP μέχρι την ημέρα που κέρδισε ο Miguel (Oliveira) στην Αυστρία. Αγωνιζόμαστε στη Moto3 για τέσσερα χρόνια", ανέφερε ο Poncharal. "Στη Valencia, ο Deniz ήταν κοντά στη νίκη... Μετά το φράγμα τελικά έσπασε στο Portimao. Αλλά η νίκη εκεί (στο Le Mans) έχει τελείως διαφορετική γεύση γιατί, είτε ήταν στα 125cc, 250cc, 500cc, Moto2 ή MotoGP, πάντα δεν τα καταφέρναμε στον εντός έδρας αγώνα. Ειλικρινά, ο Dani (Holgado) ήταν εκπληκτικός, αλλά ξέρουμε πόσο ανταγωνιστική είναι αυτή η κατηγορία.Μπορούν να συμβούν τόσα πολλά πράγματα που ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα μέχρι το τέλος. Μετά από αυτή τη νίκη στη Moto3, είπα στον εαυτό μου, "ό,τι κι αν θα συμβεί στο MotoGP, θα παραμείνει μια αξέχαστη μέρα»".

"Ο Augusto μας είχε ήδη εντυπωσιάσει το Σάββατο περνώντας στις ΚΑΤ2, κάτι που δεν μας είχε συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Όταν είδαμε τον χρόνο που πέτυχε, ειλικρινά, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ήταν μια στιγμή μεγάλης χαράς και συγκίνησης. Νομίζω ότι μια τέτοια απόδοση ήταν μια σημαντική τόνωση του ηθικού του. Οι άνθρωποι άρχισαν να τον βλέπουν ως αναβάτη και όχι μόνο ως κάποιον που συμπληρώνει τη σχάρα εκκίνησης".


"Δυστυχώς, ίσως στοχεύοντας πολύ ψηλά, έπεσε στον αγώνα Sprint και ξανά στο ζέσταμα, κάτι που τον ανάγκασε να ξεκινήσει με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του. Ειλικρινά, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, οπότε με αμφιβολία, πήγαμε για το μαλακό μπροστινό ελαστικό. Ήταν ένα ρίσκο λαμβάνοντας υπόψη τη ζέστη και τους 27 γύρους που έπρεπε να καλύψει. Αλλά έπρεπε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του".


"Όταν ο Luca Marini και ο Alex Marquez συγκρούστηκαν, σκεφτήκαμε, "Διάολε, τώρα έμεινε πίσω από την ομάδα", παρόλο που είχε μια καλή αρχή. Προς έκπληξή μας, ανέκαμψε και διατήρησε έναν αρκετά καλό ρυθμό. Στο τέλος, τερμάτισε 4ος, μόλις 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Johann Zarco, και κατάφερε να κρατήσει μακριά τον Aleix. Άρα, ναι, δεν είναι βάθρο ή νίκη, αλλά για εμάς, είναι το ίδιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός είναι μόνο ο πέμπτος αγώνας του στο MotoGP. Δεν υπήρξαν πολλοί rookies που να έχουν πετύχει τέτοιες επιδόσεις επί ίσοις όροις".


"Το πιο θλιβερό σε όλο αυτό είναι οι ερωτήσεις που του κάνουν μερικές φορές τα μέσα ενημέρωσης, όπως «Δεν φοβάσαι ότι θα χρειαστεί να δώσεις τη θέση σου στον Pedro (Acosta) την επόμενη σεζόν; ή όταν ακούω "Δεν πειράζει, απλώς περιμένει τον Pedro να φτάσει." Με εκνευρίζει γιατί από την αρχή της χρονιάς, έχει εξαιρετικές επιδόσεις που συχνά περνούν απαρατήρητες. Κάποιοι θα πουν, "Ναι, τερμάτισε 10ος γιατί υπήρξαν πτώσεις"... Είναι αλήθεια, αλλά όχι μόνο αυτό! Κοίτα, αυτό το Σαββατοκύριακο (στο Le Mans) έφτασε στις ΚΑΤ2 και τερμάτισε πολύ κοντά στην πρώτη τριάδα. Η απόδοσή του ήταν ξεκάθαρα εκεί".


"Φυσικά, ο αναβάτης χρειάζεται την ομάδα του και το αντίστροφο. Όμως, ό,τι και να ειπωθεί, μόλις σβήσουν τα φώτα, είναι κάπως μόνοι. Και εδώ, έχει δείξει ξεκάθαρα για το τι είναι ικανός. Μπράβο! Ειλικρινά, εγώ χαίρομαι που βλέπω ότι αποδίδει τόσο καλά. Ο Augusto είναι ένας πολύ ωραίος, διακριτικός, εργατικός τύπος. Φέρνει ένα είδος ηρεμίας στην ομάδα. Όταν εξελίσσεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι πολύ πιο ευχάριστο".

Ο Poncharal αναφέρθηκε επίσης στον Pol Espargaro, που αναρρώνει από την τρομακτική πτώση του στο Portimao.


"Ανταλλάσσουμε μηνύματα τακτικά. Δουλεύει πολύ σκληρά από την πλευρά του. Ξέρω ότι υποβλήθηκε σε αρκετές εξετάσεις αυτή την εβδομάδα για να έρθει το πιθανό ιατρικό πράσινο φως. Στόχος του θα ήταν να επιστρέψει στο Mugello".

 


"Ωστόσο, αφού μίλησε ξανά με τον Dr. Charte αυτό το Σαββατοκύριακο, οι τραυματισμοί του είναι αρκετά σημαντικοί. Επομένως, είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να θεραπευτεί σωστά πριν σκεφτούμε την επιστροφή του στους αγώνες. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει ένα διάλειμμα μεταξύ Le Mans και Mugello... ή τουλάχιστον το ελπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση δεν θα παίξουμε με  την υγεία του, ειδικά όταν πρόκειται για τη σπονδυλική στήλη. Θα μπορούσε να ανέβει στη μοτοσυκλέτα σωματικά τώρα. Το πρόβλημα είναι αν πέσει ή αν τον χτυπήσει κάποιος. Ωστόσο, είναι ενθουσιασμένος με αυτό. Είναι ακόμη πιο λυπηρό αν σκεφτούμε ότι οι Pol, Jack Miller και Brad Binder ήταν σε παρόμοιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του χειμώνα".

Επόμενο άρθρο »

Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια έφυγε ο Jason Dupasquier

« Προηγούμενο άρθρο

Έγινε το Distinguished Gentleman’s Ride Athens 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα