• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: O Alvaro Bautista νικητής και στο 1ο Αγώνα της Βαρκελώνης
Νέα 06/05/2023 - 22:38

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 στο MOTUL FIM Superbike World Championship κέρδισε και στην Βαρκελώνη – για 4η συνεχόμενη φορά σε αυτήν την πίστα – σε ένα αγώνα που είχε διάρκεια 17 γύρων, αφού έγινε διακοπή του αγώνα στον 4ο γύρο και στην επανεκκίνηση έγιναν οι γύροι που απόμεναν.

Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος Eric Granado (PETRONAS MIE Racing HONDA Team), έπεσε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο, όπου διαπιστώθηκε διάσειση και έτσι δεν επανήλθε στο σχηματισμό εκκίνησης στους 17 εναπομείναντες γύρους. 

Ο Bautista ξεκίνησε καλύτερα από όλους, ενώ πίσω του ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) ανέβηκε στην 3η θέση μπροστά από τον Rinaldi της εργοστασιακής Ducati. Οι δύο οδηγοί ακούμπησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Rinaldi και την ποινή με Long Lap Penalty για τον Bassani. Με την ποινή Rea και Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) ανέβηκαν στην 2η και 3η θέση και έδωσαν σπουδαία μάχη μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο, με νικητή τον Τούρκο για 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 

Ο Bautista με άνεση και διαφορά 8.8'', κέρδισε την 41η νίκη του για την Ducati σε 82 αγώνες που έχει τρέξει με το Ιταλικό εργοστάσιο!, με ένα φοβερό ποσοστό 50% νικών!!! μαζί είναι το 67ο βάθρο του στο WorldSBK. Για τον Rea ήταν το 249ο βάθρο του και ο Razgatlioglu έχει 91 βάθρα, με την Yamaha να πλησιάζει τα 400, αφού αυτό ήταν το 397ο.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) πήρε την 4η θέση, αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις του Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), που στην 5η θέση είναι ο πρώτος από τους μη εργοστασιακούς οδηγούς. Ο Iker Lecuona (Team HRC) πήρε την 6η θέση, με επίθεση στο τέλος στον Bassani. Η 8η θέση πήγε στον Xavi Vierge (Team HRC) που άντεξε στις επιθέσεις του Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW). Ο Rookie για αυτό το Πρωτάθλημα Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ['ηρε τη 10η θέση, μετά από μια εντυπωσιακή μάχη με τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team). 

Στους βαθμούς και οι Philipp Oettl (Team GoEleven), Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team), Loris Baz (Bonovo Action BMW) και Hafizh Syahrin (PETRONAS MIE Racing HONDA Team). 

 

Οι 6 πρώτοι ήταν οι 

 

1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +8.864s

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +8.927s

4. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +13.992s

5. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +14.206s

6. Iker Lecuona (Team HRC) +15.809s

Ταχύτερος γύρος: Alvaro Bautista, Ducati – 1’41.747s

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ:

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

16ος ο Γιάννης Περιστεράς στον 1ο Αγώνα στην Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

Τεστ με την Desmosedici θα κάνει ο Bautista!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα