• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέσσερις νέες εκδηλώσεις του Yamaha Racing Heritage Club για το 2023
Νέα Αγοράς 06/05/2023 - 00:03

Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά, το Yamaha Racing Heritage Club ανακοίνωσε τις τέσσερις εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχει το 2023 για να γιορτάσει την ιστορία της Yamaha στον κόσμο των αγώνων εκτός δρόμου, τους θρυλικούς αναβάτες, τις κλασικές μοτοσυκλέτες και τους σύγχρονους σούπερ σταρ που θα λάβουν μέρος.

Το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) που ξεκίνησε στην EICMA το 2021, δημιουργήθηκε για να διατηρήσει και να γιορτάσει την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά του κατασκευαστή, παρέχοντας στους κατόχους κλασικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών την ευκαιρία να γίνουν μέλη, να καταχωρήσουν τις μοτοσυκλέτες τους στην επίσημη βάση δεδομένων για να λάβουν προηγμένη τεχνική υποστήριξη.

Το YRHC απόλαυσε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν το 2022, δίνοντας στους θαυμαστές την ευκαιρία να ξαναζήσουν την εποχή τωναγώνων με δίχρονες μοτοσυκλέτες σε μια σειρά από εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με θρύλους όπως ο 15 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Giacomo Agostini, ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Yamaha και πιό επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών - όσον αφορά τους τίτλους - Phil Read, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής 250cc Carlos Lavado, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 250cc 1984 Christian Sarron και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 250cc το 1973 Dieter Braun, ανάμεσα σε αρκετούς.

Μαζί με αυτούς τους ήρωες του παρελθόντος, αναβάτες της Yamaha από τη σύγχρονη εποχή, όπως ο Andrea Locatelli της επίσημης ομάδας Pata Yamaha Prometeon WorldSBK, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 του 2012 και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WorldSSP του 2018, Sandro Cortese και ο Βρετανός Tarran “Taz”Mackenzie, πρωταθλητής του British Superbike Champion το 2021.

Ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα του 2022 ήταν ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής 500cc Wayne Rainey που οδήγησε την YZR500 που κέρδισε τον τίτλο του 1992 στο Goodwood Festival of Speed για πρώτη φορά μετά από το ατύχημα που τελείωσε την καριέρα του στο Misano.

Δεν ήταν μόνο οι αναβάτες που ήταν τα αστέρια του σόου, καθώς σε κάθε εκδήλωση, το YRHC παρουσίαζε επίσης μια σειρά από ιστορικές μοτοσυκλέτες που εκτείνονται σε ολόκληρη την ιστορία της Yamaha, από την πρώτη εργοστασιακή αγωνιστική μοτοσυκλέτα, την 250cc YD-A του 1957, μέχρι την YZR-M1 του Fabio Quartararo που κέρδισε το παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2021.

Για το 2023, το YRHC έχει προγραμματίσειμια σειρά από εκδηλώσεις για να γιορτάσει μερικές σημαντικές επετείους στην ιστορία των αγώνων της Yamaha.

Η χρονιά του ξεκινά με το Sunday Ride Classic στο Circuit Paul Ricard στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο, 6-7 Μαΐου, όπου το YRHC θα ξεκινήσει τους εορτασμούς για την 50η επέτειο της σειράς TZ, εκεί ο Sarron θα συναντήσει τον πρωταθλητή στα 350 κ.εκ του1975 Johnny Cecotto και τον Πρωταθλητή της Formula 750 του 1977 Steve Baker.

Από τις 21 έως τις 22 Ιουλίου, το YRHC θα βρίσκεται στο Yamaha Racing Experience στο Mugello της Ιταλίας, τιμώντας την 25η επέτειο της R1 με αρκετούς παλαιούς και συγχρόνους αναβάτες, αναμεσά τους ο Locatelli και ο πρωταθλητής WorldSBK του 2021, Toprak Razgatlıoglu, καθώς καιτο δίδυμο Dominique Aegerter και Remy Gardner της ομάδας GYTR GRT Yamaha WorldSBK. Η λίστα των αναβατών αναμένεται να μεγαλώσει, με μερικούς πολύ ιδιαίτερους καλεσμένους, τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν, που πιθανόν να κάνουν μια έκπληξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ακολουθεί το Φεστιβάλ Κλασικής Μοτοσυκλέτας CRMC στο Donington Park, Αγγλία, στις 30-31 Ιουλίου, όπου τα αστέρια των αγώνων του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι εκεί για να γιορτάσουν και τις δύο επετείους που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Στη συνέχεια, το YRHC θα τιμήσει την 50ή επέτειο της σειράς μοτοσυκλετών μοτοκρός YZ στο Veterans MX of Nations στο Foxhills στην Αγγλία στις 24-28 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τον τρεις φορές τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή 125cc MX AlessioChiodi, τον πρώην διευθυντή της ομάδας μοτοκρός του εργοστασίου της Yamaha, Michele Rinaldi, και πολλές ιστορικές YZ από τα πενήντα χρόνια των αγώνων.

Paolo Pavesio: Διευθυντής Μάρκετινγκ και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Yamaha Motor Europe
«Ήταν φανταστικό να δεις τον αντίκτυπο που είχε το Yamaha Racing Heritage Club τον πρώτο χρόνο του. Συγκεντρώνοντας τις εμβληματικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha, τους θρυλικούς αναβάτες που έγραψαν το όνομα της Yamaha με μεγάλα γράμματα στα βιβλία ιστορίας και τους σημερινούς επαγγελματίες αγωνιζόμενους αναβάτες μας, το έργο "αιχμαλώτισε" τη φαντασία των νέων και των όχι τόσο νέων. Το 2023 γιορτάζουμε την 25η επέτειο της R1 και την 50η επέτειο τόσο της αγωνιστικής σειράς TZ άλλα και της σειράς YZ. Για να σηματοδοτήσει όλα αυτά ταορόσημα, το YRHC θα επεκταθεί αυτή τη σεζόν σε εκδηλώσεις εκτός δρόμου και έχουμε μια ιδιαίτερη έκπληξη ενόψει του Veterans MX of Nations, στο οποίο θα αγωνιστεί ο Alessio Chiodi υπό τη διεύθυνση του Michele Rinaldi. Θα είναι μια χρονιά ξεκινήματος για το YRHC και ανυπομονώ να δω το αγωνιστικό μας παρελθόν να συνδέεται με το αγωνιστικό μας παρόν για άλλη μια φορά.”

Επόμενο άρθρο »

Η Υamaha Μοτοδυναμική στο Olympia Rally

« Προηγούμενο άρθρο

ΣΤΑ PAPASTAVROU SHOPS GIVI XS320 ΤΣΑΝΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ XSTREAM TANKLOCK 15LT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα