• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Δεν έκανα κίνηση στην τελευταία στροφή
Γιατί φοβόμουν κάποια ποινή
Νέα 04/05/2023 - 19:52

Ο Brad Binder, ο οποίος πήρε τη δεύτερη νίκη του σε αγώνα Sprint το Σάββατο στη Jerez, κυνηγούσε τον Francesco Bagnaia καθώς το ζευγάρι κατευθυνόταν στην περίφημη τελική στροφή για τελευταία φορά.

Η συγκεκριμένη στροφή έχει υπάρξει πεδίο διάσημων αναμετρήσεων στο παρελθόν. Ο Valentino Rossi και ο Sete Gibernau το 2005, μετά οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez το 2013.
Αλλά η αναμέτρηση Bagnaia-Binder δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το σημείο.

Με τις πολλές ποινές μεγάλου γύρου που είχαν ήδη επιβληθεί για επαφή με άλλους αναβάτες αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των δύο περιστατικών που έφεραν κόκκινη σημαία στην αρχή και των 2 αγώνων στη Jerez, ο Binder τάχθηκε ενάντια σε μια ριψοκίνδυνη κίνηση.

"Σήμερα οι αγώνες δεν είναι όπως παλιά και η πραγματικότητα είναι ότι λαμβάνεις ποινές αν κάνεις λάθη και χτυπήσεις αναβάτες, οπότε αυτό αφαιρεί λίγη από τη διασκέδαση, αλλά υποθέτω ότι το κάνει πιο ασφαλές", είπε ο Binder, ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 0,221 δευτερόλεπτα πίσω από την Ducati του Bagnaia.


"Σίγουρα", απάντησε όταν ρωτήθηκε αν το ενδεχόμενο μιας ποινής ήταν στο μυαλό του κατευθυνόμενος προς την τελευταία στροφή. "Εννοώ, δεν είμαι τύπος που του αρέσει να αφήνει οτιδήποτε στο τραπέζι (χωρίς να κάνει ό,τι μπορεί). Ένιωθα ότι ήμουν σχεδόν αρκετά κοντά, αλλά δεν ήμουν. Θα ήταν λοιπόν μια από αυτές τις στιγμές τύπου «ρίξε τα ζάρια και δες τι θα συμβεί»".

"Αλλά το θέμα είναι ότι με τον τρόπο που είναι τα πράγματα σήμερα, δεν θα ήταν προς όφελός μου να… Μπορεί να λειτουργήσει, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχεις λίγη επαφή. Επομένως, αυτή η θέση που θα μπορούσες να κερδίσεις πιθανότατα θα επιστραφεί ούτως ή άλλως".


Νωρίτερα στον αγώνα, ο Bagnaia έλαβε εντολή να παραδώσει μια θέση στον ομόσταυλο του Binder, Jack Miller λόγω του προσπεράσματος που του έκανε στην έκη στροφή, που είδε τον Miller να σηκώνει τη μοτοσυκλέτα του για να αποφύγει την επαφή.

"Η πραγματικότητα είναι στις μέρες μας, αν χτυπήσεις κάποιον, θα πάρεις κάποιου είδος ποινή, οπότε πρέπει να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Και παρόλο που είναι η τελευταία στροφή, ο τελευταίος γύρος, δεν αλλάζει τίποτα".

"Αλλά ούτως ή άλλως, από τη μια πλευρά, είναι ασφαλέστερο, σίγουρα. Και μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σου, ανάλογα με το πού βρίσκεσαι [αν είσαι ο αναβάτης μπροστά ή ο αναβάτης που κυνηγάει]".

Οι αναβάτες MotoGP πρόκειται να συναντηθούν με τους αγωνοδίκες της FIM για να κατανοήσουν καλύτερα τα κριτήρια ποινής κατά τη διάρκεια του γαλλικού MotoGP του επόμενου Σαββατοκύριακου στο Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

H μαλακή γόμα SC0 της Pirelli διαθέσιμη και για τα μπροστινά Diablo Superbike

« Προηγούμενο άρθρο

Αμφίβολη η συμμετοχή του Marc Marquez στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα