• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των Rins, Bagnaia και Bezzecchi
Νέα 27/04/2023 - 00:17

Στη συνέντευξη τύπου πριν από το Grand Prix της Jerez, ο νικητής του Austin, Alex Rins, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, και ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Marco Bezzecchi, μίλησαν για το τι περιμένουν από το τριήμερο.


Ο Marco Bezzecchi είχε το χειρότερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής στο Grand Prix της Αμερικής. Ωστόσο, φτάνει στο Grand Prix της Ισπανίας και το πραγματικό ξεκίνημα της ευρωπαϊκής φάσης του ημερολογίου στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα προβάδισμα 11 βαθμών.

"Στο Τέξας δεν ήταν πολύ εύκολο για μένα. Είχα κάποια προβλήματα την Παρασκευή, μετά δεν προκρίθηκα στις ΚΑΤ2, οπότε έπρεπε να περάσω από τις ΚΑΤ1. Αλλά ούτως ή άλλως, κατάφερα να ανακάμψω και να κάνω έναν αξιοπρεπή αγώνα – όχι ο καλύτερος, φυσικά, αλλά ελπίζω επίσης να μην ήταν ο χειρότερος. Σε τελική ανάλυση, πήρα κάποιους βαθμούς παρόλο που είχα δυσκολίες. Ήταν σημαντικό να τα πάω καλύτερα από πέρυσι, κάτι που έκανα. Οπότε ήταν μια χαρά".

Παρά το ισχυρό ιστορικό του στην ισπανική πίστα στις μικρότερες κατηγορίες, ο Bezzecchi διαβεβαίωσε ότι δεν ξέρει τι να περιμένει στη Jerez.


"Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να περιμένω. Είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ, είναι μια φανταστική πίστα. Όλο το περιβάλλον και ο καιρός είναι επίσης φανταστικά, οπότε ανυπομονώ πραγματικά να οδηγήσω την Ducati εδώ. Δεν δοκίμασα ποτέ αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα σε αυτήν την πίστα, οπότε ανυπομονώ. Μελέτησα πολύ τον Pecco από πέρυσι, αλλά και όλους τους αναβάτες της Ducati".

 


Ο Alex Rins ήταν ο νικητής του Austin, στην πρώτη νίκη της Honda στην κορυφαία κατηγορία εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο αναβάτης της LCR είναι ο καλύτερος αναβάτης της Honda στο πρωτάθλημα, στην τρίτη θέση.


Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός ρωτήθηκε αν περιμένει κάποια αλλαγή για τον εαυτό του στον ρόλο που έχει στο status εντός της Honda. 


"Ισως ναι, ίσως όχι. Κάθε φορά που βγαίνω στην πίστα με τη μοτοσυκλέτα μου προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, όταν επιστρέφω στο γκαράζ προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρος, να τους δώσω την εμπειρία μου για να βελτιώσω τη μοτοσυκλέτα", ανέφερε ο νικητής του Austin. "Αν θέλουν να δοκιμάσω κάτι, θα το κάνω. Θέλω να βελτιώσω τη μοτοσυκλέτα. Σήμερα το πρωί ο αρχιμηχανικός μου μου είπε ότι μας έδωσαν το πλαίσιο που χρησιμοποιεί ο Joan (Mir) για αυτόν τον αγώνα για δοκιμή. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο για δοκιμή, οπότε προτιμώ να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό το Grand Prix με τη μοτοσυκλέτα μας, δύο μοτοσυκλέτες στο ίδιο επίπεδο με το ίδιο πλαίσιο και τα πάντα, και τη Δευτέρα θα δοκιμάσουμε (τα άλλα ανταλλακτικά)".

 


Πολλά σχόλια έγιναν για τις 2 πτώσεις του Francesco Bagnaia και ειδικά για την πτώση του στο Austin, ενώ προηγούταν στον αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κριτική προς το πρόσωπό του, καθώς πολλοί θεωρούν ότι όταν βρίσκεται μπροστά δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Ο Ιταλός διαφωνεί με αυτά τα σχόλια.


"Πόσους αγώνες κέρδισα ενώ ήμουν μπροστά;", ξεκίνησε ο Πρωταθλητής του 2022. "Λοιπόν, νομίζω ότι αυτή η ερώτηση δεν έχει σωστή απάντηση. Η συνηθισμένη μου νίκη περιλαμβάνει εμένα να προηγούμαι και να πιέζω για να διαχειριστώ την διαφορά".

"Αυτός είναι ο τρόπος μου για να κερδίσω. Ίσως πρέπει να αρχίσω να δουλεύω με διαφορετικό τρόπο για να κερδίσω. Ίσως ήταν καλύτερα να αφήσω τον Alex (Rins) να περάσει στο Austin και να βλέπαμε τι θα γίνει".

"Αλλά ο τύπος της νίκης μου είναι αυτός [να προηγηθώ από την αρχή], πάντα κέρδιζα από τη Moto2 έτσι, ποτέ δεν είχα έλλειψη συγκέντρωσης, ποτέ έλλειψη απόδοσης. Έτσι, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να πιέσω πάρα πολύ. Απλώς σκεφτόμουν ότι ο ρυθμός ήταν δυνατός, αλλά ήταν δυνατό να παραμείνω σε αυτόν και είναι λίγο πολύ η ίδια κατάσταση. Δεν νομίζω ότι η πτώση προήλθε από την πίεση επειδή προηγούμουν".

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στo απαιτητικό Circuito de Jerez Angel Nieto

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin επιστρέφει στην Ευρώπη για τον απαιτητικό αγώνα στη Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA