• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Έχω ακόμα πολλά να μάθω
Για να προσαρμοστώ στη Honda
Νέα 14/03/2023 - 21:40

Αφού τερμάτισε μπροστά από τον Marc Marquez και τις δύο ημέρες του τεστ του Portimao, ο Joan Mir παραδέχεται ότι έχει σημειώσει πρόοδο με τη Honda, αν και ορισμένα πράγματα δεν του είναι ακόμα «δεύτερη φύση».

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ήταν η ταχύτερη Honda, ωστόσο, η διαφορά του παρέμεινε σημαντική από τους κορυφαίους αναβάτες της Ducati.


Αυτό συνέβη επίσης την πρώτη μέρα με τους Maverick Vinales, Raul Fernandez και Miguel Oliveira της Aprilia, υποδηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στη Honda προκειμένου ο Ιάπωνας κατασκευαστής να γίνει σταθερός διεκδικητής νικών για άλλη μια φορά. 

Αν και δεν ήταν απόλυτα άνετος στην RC213V του, ο Mir παραδέχτηκε ότι το τεστ του Portimao ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση: "Σήμερα [Κυριακή] μπορέσαμε να σημειώσουμε περισσότερη πρόοδο στην προσαρμογή στη Honda. Χρειάζεται ακόμα να μάθουμε πολλά και να προσαρμοστούμε γιατί είναι ακόμα μια νέα μοτοσυκλέτα και ορισμένες πτυχές της δεν μου έχουν γίνει ακόμη δεύτερη φύση".

"Σε γενικές γραμμές ήταν μια προετοιμασία σεζόν όπου είχαμε πρόοδο, αλλά φυσικά ως αναβάτης πάντα θέλεις όλο και περισσότερα. Προχωράμε στους αρχικούς αγώνες θέλοντας να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να δούμε τι είναι δυνατό".


Με τις δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί και λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα να απομένει για την έναρξη του Πρωταθλήματος, η Honda βρίσκεται σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να βρει τις βελτιώσεις που θέλει.

Ο Marquez έχει ήδη δηλώσει ότι ο αγώνας για νίκες και βάθρα αποκλείεται ως έχει, ενώ ο Team Manager της Repsol Honda, Alberto Puig, συμφωνεί.

"Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές και δοκιμάσαμε πολλά εξαρτήματα", είπε ο Puig στο MotoGP.com. "Αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι βρήκαμε αυτό που ψάχνουμε ακόμα".


"Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν ελέγχεις τους χρόνους των γύρων και είσαι 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τους επικεφαλής, σημαίνει ότι πρέπει να ανέβεις. Πρέπει να βελτιωθείς".

"Αν βρεις έναν τρόπο, όλα είναι θετικά. Αλλά αν έχεις «ναι» και «όχι», τότε πρέπει επιτέλους να κάνεις αυτό το βήμα".

"Η Honda δεν είναι εκεί που θέλουμε να είμαστε. Νομίζουμε ότι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε 100% ευχαριστημένοι; Σαφώς, όχι. Πρέπει να βελτιωθούμε, αυτός είναι ο κύριος στόχος μας και αυτό που θα κάνουμε".

Επόμενο άρθρο »

Υποβλήθηκε σε εγχείρηση arm pump ο Aleix Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Κινδυνεύει ήδη το GP της Ινδίας;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα