• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχίζονται οι διαφωνίες για τα μπόνους
Των αγώνων Sprint
Νέα 17/02/2023 - 19:59

Στη μεγαλύτερη αλλαγή στη μορφή των Grand Prix εδώ και δεκαετίες, τα MotoGP θα εισάγουν αγώνες Sprint μισής απόστασης το Σάββατο σε κάθε Grand Prix του 2023.

Αυτό θα είναι ένας ανεξάρτητος αγώνας και δεν θα μετράει ως κατατακτήρια περίοδος για τον κυρίως αγώνα, ο οποίος θα συνεχίσει να διεξάγεται τις Κυριακές.

Η εισαγωγή της νέας μορφής προκάλεσε έκπληξη στους αναβάτες όταν ανακοινώθηκε πέρυσι, καθώς η πρόταση ήταν οι αγώνες Sprint να εμφανίζονται και στα 21 Grand Prix το 2023, σε αντίθεση με τη Formula 1 όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι αγώνες Sprint σε όλη τη σεζόν.

Το πράσινο φως για την αλλαγή δόθηκε από την Dorna Sports και την FIM στο περσινό Grand Prix της Αυστρίας, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του grid είχε ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά του για το 2023 ή είχε προϋπάρχουσες συμφωνίες - που δεν περιλάμβαναν τους αγώνες Sprint.

Με έναν επιπλέον αγώνα που προστέθηκε στο Σαββατοκύριακο, οι αναβάτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τον πρόσθετο παράγοντα κινδύνου του διπλασιασμού του αριθμού των αγώνων, γεγονός που οδήγησε πολλούς μάνατζερς να υποστηρίξουν ότι οι αναβάτες τους πρέπει να λάβουν μπόνους για τις επιδόσεις τους και στους αγώνες Sprint. 

Αυτό θεωρείται ότι είναι κάτι πιο σημαντικό δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότεροι βασικοί μισθοί είναι τώρα μικρότεροι από ό,τι ήταν παλαιότερα, με τα μπόνους βάσει απόδοσης να παίζουν μεγάλο ρόλο. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τεστ προετοιμασίας του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Μαλαισία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ ορισμένων αρχηγών ομάδων προκειμένου να διερευνηθεί μια πιθανή συναινετική λύση στο ζήτημα του μπόνους των αγώνων Sprint με τις ομάδες και τους διοργανωτές.

 


Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό χρηματικό ποσό χωρισμένο στα δύο: το ένα μισό θα πληρωνόταν από τις ομάδες σε ίσα μέρη, ενώ το άλλο μισό θα πληρωνόταν από τη Dorna.

Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν θα παρουσιαστεί καν στη Dorna τώρα λόγω έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των ομάδων και των κατασκευαστών, καθώς ορισμένοι δεν βλέπουν ευνοϊκά την πιθανότητα να χρειαστεί να πληρώσουν το έπαθλο για να κερδίσει ένας αντίπαλος στον αγώνα Sprint - κατανοητή θέση δεδομένης της ανομοιόμορφης κατανομής μοτοσυκλετών το 2023, με οκτώ Ducati, τέσσερις Honda, Aprilia και KTM και δύο Yamaha.

Μόλις ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη της σεζόν στην Πορτογαλία στις 26 Μαρτίου και όλα δείχνουν ότι οι ομάδες πρέπει να συμφωνήσουν ατομικά με τους αναβάτες τους για να ορίσουν τις δικές τους πληρωμές μπόνους για αγώνες Sprint - εάν είναι πρόθυμες να το κάνουν.

Επόμενο άρθρο »

Η λίστα συμμετοχών της MotoE

« Προηγούμενο άρθρο

Χρόνια πολλά Marc!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA