• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Wildcards το 2023
Τί γνωρίζουμε μέχρι τώρα;
Νέα 17/02/2023 - 13:14

Κάθε εργοστάσιο στο paddock εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι του επιτρέπονται τρεις καταχωρίσεις συμμετοχών wildcard (έκτακτη συμμετοχή) κατά τη διάρκεια μιας σεζόν – έξι για κατασκευαστές που έχουν παραχωρήσεις. Είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης, δίνοντας στους δοκιμαστές αναβάτες τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα μέρη ή ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου Grand Prix.

Προκειμένου να δοθεί άδεια στους κατασκευαστές να δηλώσουν έναν αναβάτη wildcard σε ένα Grand Prix, πρέπει να σταλεί μια αίτηση - μέσω της IRTA (International Road-Racing Teams Association) - στην Επιτροπή Grand Prix τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από τον αγώνα. Στη συνέχεια, η GPC θα αποφασίσει εάν κάποια από αυτές τις αιτήσεις θα γίνει αποδεκτή και στη συνέχεια θα ενημερώσει την FIM (Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας).


Επιπλέον, οι κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να έχουν συμμετοχές wildcard σε διαδοχικά Grand Prix. Αυτό δεν ισχύει για τους κατασκευαστές που έχουν παραχωρήσεις, καθώς τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν wildcard σε διαδοχικούς αγώνες.

Στη Sepang, το motogp.com μίλησε με τους κατασκευαστές της κορυφαίας κατηγορίας για τα προσωρινά τους σχέδια για συμμετοχές wildcard το 2023. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επιτρέπονται έως δύο καταχωρίσεις wildcard ανά Grand Prix και σε αυτό το στάδιο, ορισμένα Grand Prix μπορεί να έχουν περισσότερα από δύο αιτήματα. Αυτό σημαίνει ότι παρά τα όσα είπαν ορισμένες από τις ομάδες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα πράγματα θα είναι έτσι. Όλες οι συμμετοχές wildcard – σε αυτό το στάδιο – υπόκεινται ακόμα στο στάδιο της προέγκρισης.

Μια εμφάνιση wildcard που γνωρίζουμε ότι θα προχωρήσει είναι ο θρύλος των MotoGP, Dani Pedrosa, που θα αγωνιστεί για την Red Bull KTM Factory Racing στο Ισπανικό Grand Prix. Ο Francesco Guidotti επιβεβαίωσε ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον Pedrosa και στο Grand Prix του San Marino.

Ο Διευθυντής ομάδας της Ducati Lenovo, Davide Tardozzi, σχολίασε ότι το εργοστάσιο της Μπολόνια θέλει ο δοκιμαστής αναβάτης τους, Michele Pirro, να αγωνιστεί στο San Marino και στο Ιταλικό Grand Prix. Ο Tardozzi πρότεινε επίσης ότι το GP της Ολλανδίας θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για τον Pirro.


Ο Paolo Bonora, Team Manager της Aprilia Racing, επιβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο του Noale επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον Lorenzo Savadori στο Mugello, στο Assen και στο Grand Prix της Αυστρίας.

Τόσο η Honda όσο και η Yamaha δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πού θα ήθελαν να δουν τους αντίστοιχους δοκιμαστές αναβάτες τους, Stefan Bradl και Cal Crutchlow, στην πίστα το 2023.

Επόμενο άρθρο »

"Εντελώς διαφορετική"

« Προηγούμενο άρθρο

Η λίστα συμμετοχών της MotoE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA