• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zeelenberg: Η πορεία του Raul Fernandez μπορεί να είναι παρόμοια με του Quartararo
Νέα 15/02/2023 - 14:34

Το 2023 είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Raul Fernandez. Ο Ισπανός είχε μια δύσκολη πρώτη σεζόν με την KTM, αλλά αισθάνεται ήδη καλά μετά από τέσσερις ημέρες στην Aprilia RS-GP της RNF.

Έχοντας φτάσει τη μάχη για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο γύρο της πρώτης του σεζόν στη Moto2, ο Fernandez μπήκε στα MotoGP πέρυσι ως ένας αναβάτης από τον οποίον αναμένονταν πολλά. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 του 2021, Remy Gardner, δεν μπόρεσαν να δαμάσουν τη δύσκολη RC16 της KTM. Οι δύο πρώτοι σε αυτή την απίστευτη μάχη τίτλου Moto2 έχουν από τότε μετακινηθεί σε νέες περιπέτειες. Ο Gardner είναι τώρα στα WorldSBK με τη Yamaha, ενώ ο Fernandez προσπαθεί να ξαναβρει τα πατήματά του με την Aprilia.


Και μέχρι τώρα, αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει. Μιλώντας στο motogp.com κατά τη διάρκεια του Sepang Test, ο Fernandez παραδέχτηκε ότι του αρέσει να οδηγεί μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά από το 2021, ενώ στην RNF αισθάνεται σαν «να βρίσκεται σπίτι».

"Ήταν σαν την πρώτη μου φορά [στη μοτοσυκλέτα] γιατί στη Valencia ήταν πολύ δύσκολο, πονούσα πολύ. Τέλος πάντων, οι πρώτοι 10 γύροι ήταν δύσκολοι, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Νιώθω πολύ άνετα, επίσης η Aprilia μας παρέχει καλή υποστήριξη και είμαι πραγματικά χαρούμενος", είπε ο Fernandez, ο οποίος κέρδισε οκτώ αγώνες στη Moto2 το 2021, έναν περισσότερο από τον Marc Marquez το 2011.

"Άρχισα να απολαμβάνω την οδήγηση στη μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά από το 2021, και αυτή είναι η δουλειά μου τώρα, να προσπαθώ να το απολαύσω και να πιστέψω περισσότερο σε εμένα και στην ομάδα γιατί όταν έχεις μια δύσκολη χρονιά, είναι δύσκολο να έχεις αυτό το συναίσθημα".

"Όλα δένουν φέτος. Με την Aprilia νιώθω πολύ καλά και ειδικά με την ομάδα πιστεύω πολύ σε αυτούς και πιστεύω ότι πιστεύουν σε μένα και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί".


Ο Διευθυντής ομάδας RNF MotoGP, Wilco Zeelenberg, μίλησε επίσης κατά τη διάρκεια του Sepang Test στο motogp.com και παρομοίασε την κατάσταση του Fernandez με αυτήν του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP του 2021, Fabio Quartararo.


"Όπως ξέρετε θέλαμε να έχουμε τον Raul στην ομάδα μας ήδη πέρυσι και δεν τα καταφέραμε, και ήταν απογοητευμένος γι' αυτό, το ίδιο κι εμείς, αλλά τελικά συνέβη και ήρθε με τον πρώην αρχιμηχανικό του και είδε την Aprilia επίσης πέρυσι", ξεκίνησε ο Zeelenberg.

"Σκέφτηκε ότι η μοτοσυκλέτα φαίνεται καλή, όλα είναι λίγο πιο χαλαρά και έχει τα πράγματα που ήθελε να έχει. Το ταλέντο του δεν το έχασε ποτέ, δυσκολεύτηκε σαφώς πέρυσι αλλά το ίδιο είχαμε και με τον Fabio. Ο Fabio ξέραμε ότι ήταν πολύ ταλαντούχος, αλλά δεν φαινόταν, αλλά όταν τον βάλαμε σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP και ένιωθε άνετα με τον αρχιμηχανικό του, με την ομάδα και μπορούσε να πάρει το χρόνο του, τελικά κέρδισε το Πρωτάθλημα. Αυτός είναι λοιπόν ξεκάθαρα ο στόχος που έχουμε και με τους δύο αναβάτες μας".

Ο Zeelenberg αναφέρεται στην εποχή που η RNF, τότε Petronas Yamaha SRT, υπέγραψε τον Quartararo για το 2019. 


Είδαμε τις δυνατότητες του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Junior σε μια μοτοσυκλέτα Moto2, κυρίως την κυριαρχική νίκη του στη Βαρκελώνη, αλλά δεν ήταν μέχρι που προσγειώθηκε στα MotoGP που είδαμε πόσο καλός ήταν ο El Diablo. Ο Quartararo κέρδισε τον τίτλο Rookie of the Year αφού κατέκτησε επτά βάθρα το 2019 προτού κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021.

Θα είναι μια παρόμοια ιστορία με τον Raul Fernandez; Είναι δύσκολο να απαντηθεί σε αυτό το στάδιο, αλλά οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο Fernandez έχει βρει ένα μέρος όπου νιώθει άνετα. Μια ματιά στα φύλλα χρόνου από το τριήμερο στη Μαλαισία δείχνει τον Fernandez στην 11η θέση, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Aleix Espargaro. Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή.

Επόμενο άρθρο »

O Marc Marquez μαντεύει σε ποιά πίστα βρίσκεται

« Προηγούμενο άρθρο

Aναπαλαιώθηκε η RG500 του Mike Hailwood

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA