• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πρακτικά ο Simoncelli ήταν ο πρώτος της Ακαδημίας
Και ας μην υπήρχε ακόμα τότε
Νέα 15/12/2022 - 13:16

Επί του παρόντος, μία από τις δομές αναφοράς για την εκπαίδευση των αναβατών μοτοσυκλέτας είναι η VR46 Riders Academy - από την οποία έχει αναδειχθεί ο Francesco Bagnaia, ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, μεταξύ άλλων αναβατών που ήδη αγωνίζονται και είναι πολλά υποσχόμενοι στην κορυφαία κατηγορία. Ο Valentino Rossi θεωρεί ότι ο πρωτοπόρος ήταν ο Marco Simoncelli, αν και εκείνη την εποχή η ίδια η δομή δεν υπήρχε.

Σε μια συνέντευξη στο κανάλι Geopop στο YouTube, ο Doctor εξήγησε την αρχή με τον συμπατριώτη του: "Η Ακαδημία γεννήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Όλα ξεκίνησαν τυχαία με τον Marco Simoncelli, ο οποίος ήταν ο πρώτος αναβάτης της Ακαδημίας παρόλο που αυτή δεν υπήρχε ακόμα. Μου ζήτησε βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Marco ήταν καλός άνθρωπος και διασκέδαζε μαζί μας".

Ο Rossi συνέχισε λέγοντας: "Ξεκινήσαμε το 2006/2007, αγωνιζόμουν πολλά χρόνια και είπα ότι θα ήθελα να έχω κάποιον να μου κάνει παρέα και ταυτόχρονα να το κάνω με έναν αναβάτη παγκοσμίου επιπέδου για να συναγωνιζόμαστε στην προπόνηση, να κατανοήσουν το επίπεδο και να γίνουν πιο δυνατοί. Μετά ήρθε η ιστορία του Marco, κερδίσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά, δυστυχώς, η πτώση".

Παρά το μοιραίο ατύχημα του Simoncelli, ο Rossi αποφάσισε να συνεχίσει να υποστηρίζει νέους αναβάτες και έτσι γεννήθηκε επίσημα η VR46 Riders Academy, όπως εξήγησε: "Ωστόσο, απολαύσαμε την εμπειρία τόσο πολύ που μαζί με τους Carlo [Casabianca], Uccio [Salucci] και Albi [Tebaldi] είπαμε ότι θα βοηθούσαμε και άλλους αναβάτες. Αλλά ήταν κάτι που κανείς δεν είχε κάνει πριν και δεν ξέραμε από πού να ξεκινήσουμε. Μετά ήρθε ο Morbidelli, ο αδελφός μου Luca και μετά όλοι οι άλλοι".

Επόμενο άρθρο »

Οι πτώσεις του 2022 σε γραφήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Valentino Rossi: έμαθα να χάνω...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα