• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι τελικοί χρόνοι της δοκιμής στην Valencia
Στην κορυφή ο Luca Marini
Νέα 08/11/2022 - 22:04

Το επίσημο τεστ Valencia ολόκληρώθηκε, καθώς ομάδες και αναβάτες εργάστηκαν σκληρά για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους για το 2023. Όπως ήταν για μεγάλο μέρος της σεζόν, ήταν μια Ducati στην κορυφή των φύλλων χρόνου χάρη στο 1:30.032 του Luca Marini. Και οι δύο Ducati της VR46 ήταν στην πρώτη τριάδα, με τον Maverick Viñales να βρίσκεται ανάμεσά τους και 0,225 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση, σε ένα θετικό τεστ για το ιταλικό εργοστάσιο.


Ωστόσο, οι χρόνοι γύρων δεν ήταν το κύριο ενδιαφέρον της ημέρας, με αρκετούς αναβάτες να εγκαθίστανται σε νέο περιβάλλον, ενώ ορισμένα καθιερωμένα ονόματα εντός των ομάδων είχαν πολλά "παιχνίδια" για να παίξουν καθώς εργάζονταν στις μοτοσυκλέτες του 2023.

Ενώ οι Marini και Bezzecchi πέτυχαν γρήγορους γύρους με τις GP22 τους, όπως και ο Fabio Di Giannantonio στην έκτη θέση, τα βλέμματα τράβηξε η εργοστασιακή ομάδα καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia, και ο νέος ομόσταυλός του, Enea Bastianini, άρχισαν να προετοιμάζουν τις εκστρατείες τους για το 2023.

Ο Pecco τερμάτισε εκτός δεκάδας, αλλά δοκίμασε ένα νέο φέρινγκ και φτερά, ενώ η Desmosedici του είχε επίσης πλαϊνά φτεράκια τύπου Aprilia. Ο Bastianini, ο οποίος είχε μια πτώση το απόγευμα, ολοκλήρωσε τη μέρα στην 10η θέση και δοκίμασε επίσης τα πλαϊνά φτεράκια, όπως και το δίδυμο της Prima Pramac, Jorge Martin και Johann Zarco. Ήταν  επίσης το ντεμπούτο του Alex Marquez στην Ducati και ο νέος αναβάτης της Gresini τερμάτισε 15ος.


Περνάμε στην Aprilia, η οποία είχε μια γόνιμη μέρα στην πίστα. Είχαν τρεις αναβάτες μέσα στην πρώτη πεντάδα, με τον Viñales να είναι ο καλύτερος της ομάδας στη δεύτερη θέση, ενώ ο χρόνος του Miguel Oliveira τον έφερε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro. Καλωσόρισαν επίσης τον Raul Fernandez στην RNF, με τον Ισπανό να οδηγεί την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του 2022 για πρώτη φορά.

Η έβδομη θέση πήγε στον Brad Binder. Ο Νοτιοαφρικανός οδηγούσε με ένα νέο πλαίσιο που τον βοήθησε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα της Valencia, ενώ δοκίμασε επίσης μια νέα μονάδα ουράς και εξατμίσεις. Υπήρχαν επίσης πολλoί νέοι αναβάτες για τον αυστριακό κατασκευαστή, με τον Jack Miller να βρίσκεται δίπλα στον Binder στην εργοστασιακή ομάδα, ενώ ο Augusto Fernandez, ο μόνος rookie της κατηγορίας, και ο Pol Espargaro συμμετέχουν στο εγχείρημα Tech3 GASGAS Factory Racing. Έχοντας υπομείνει δύο δύσκολα χρόνια στη Honda, ο Espargaro δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του που επέστρεψε στην RC16 αφού ολοκλήρωσε τις πρώτες του διαδρομές της ημέρας.

Η Yamaha δούλευε σκληρά καθώς σχεδίαζε τη διαδρομή της επιστροφής προς την κορυφή του MotoGP, και κανείς δεν ολοκλήρωσε περισσότερους γύρους από τον Fabio Quartararo. Ο Γάλλος έκανε 92 γύρους, δοκιμάζοντας ένα νέο πλαίσιο, δύο νέα πακέτα αεροδυναμικών μερών, μεγάλα πίσω φτερά και τον κινητήρα του 2023 με τον καλύτερο χρόνο του να τον βλέπει να φτάνει στην ένατη θέση.

Εμφανής απουσία από την πρώτη δεκάδα είναι η Honda. Από τους τέσσερις αναβάτες της, ο Marc Marquez ήταν ο καλύτερος στη 12η θέση και τα αρχικά μουρμουρητά από το στρατόπεδο του HRC είναι μουρμουρητά δυσαρέσκειας. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δοκίμασε διαφορετικά σασί, εξατμίσεις, εισαγωγές, μια σέλα, μια μονάδα ουράς και έναν συμπλέκτη carbon, αλλά τίποτα από αυτά δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Σε μια θετική νότα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, παρέδωσαν τις RC213V στο πρώην ζευγάρι της Suzuki, Joan Mir και Alex Rins, για το ντεπούτο τους και αμέσως έπιασαν δουλειά, δοκιμάζοντας το πλαίσιο, τις εισαγωγές, τις εξατμίσεις, τη μονάδα ουράς και το ψαλίδι της Kalex ανάμεσα σε άλλα πράγματα.


Αυτό ήταν το τέλος από το MotoGP του 2022, καθώς οι ομάδες και οι αναβάτες μπορούν τώρα να κάνουν τις διακοπές που τους αξίζουν πριν συνεχιστεί η δράση το νέο έτος. 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ο κινητήρας δεν ήταν ταχύτερος

« Προηγούμενο άρθρο

Το ημερολόγιο των Superbikes για το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα