• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι περιμένουμε να δούμε στη Sepang
Νέα 20/10/2022 - 12:38

Υπήρξαν συγκινήσεις, υπήρξαν δράματα και υπήρξαν πολλά σημεία καμπής το 2022. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής ήταν το Grand Prix της Αυστραλίας, καθώς ο Fabio Quartararo έπεσε και ο Francesco Bagnaia ανέβηκε στο βάθρο. Με αυτό, ο Ιταλός πήρε το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα – και έχει φτάσει από το να είναι 91 βαθμούς πίσω στο να είναι 14 βαθμούς μπροστά, που είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα. Μπορεί λοιπόν να ολοκληρώσει την επιστροφή του κλειδώνοντας το Πρωτάθλημα;


Η Sepang αποτελεί την πρώτη του ευκαιρία να πάρει αυτό το Πρωτάθλημα με τέσσερις υποψήφιους να απομένουν. Ο Bagnaia θα στεφθεί Πρωταθλητής αν κερδίσει και ο Quartararo δεν τερματίσει στο βάθρο. Εάν τερματίσει δεύτερος, ο Quartararo δεν τερματίσει πάνω από 7ος και ο Aleix Espargaro δεν κερδίζει, αν τερματίσει τρίτος, ο Quartararo δεν τερματίσει πάνω από 11ος και ο Aleix Espargaro δεν τερματίσει στο βάθρο, αν τερματίσει 4ος, ο Quartararo δεν τερματίσει πάνω από 14ος και ο Aleix Espargaro δεν τερματίσει στο βάθρο ή αν τερματίσει πέμπτος, ο Quartararo δεν καταφέρει να κερδίσει βαθμούς και ο Aleix Espargaro δεν τερματίσει στο βάθρο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Bagnaia θα είναι Πρωταθλητής αυτήν την Κυριακή.

Για τον Enea Bastianini εν τω μεταξύ, είναι η τελευταία ευκαιρία. Βρίσκεται 42 βαθμούς πίσω, οπότε ο Ιταλός είναι στα πρόθυρα να βρεθεί εκτός διεκδίκησης αν αυτή η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 24 βαθμούς όταν πέσει η καρό σημαία την Κυριακή. Και αυτό συνέβη στον Jack Miller μετά την πτώση του στο Phillip Island. Ωστόσο, ο Thriller ήταν γρήγορος και θα μπορούσε να είναι βασικός παίκτης, είτε στον αγώνα για τη νίκη είτε ως "βοηθός" του Bagnaia.

Μετά από εβδομάδες συζήτησης, οι ομόσταυλοι είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέξετε καθώς ο αγώνας για τον τίτλο φτάνει στην κορύφωση. Ο Johann Zarco δήλωσε ήδη στην Ταϊλάνδη ότι επέλεξε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο όταν ήταν πίσω από τον Bagnaia στην Buriram, ο Miller έχει φερθεί ως ο τέλειος wingman στο παρελθόν και την Κυριακή έμοιαζε ότι ο Marco Bezzecchi είχε μερικές στιγμές που θα μπορούσε να είχε επιτεθεί στον Bagnaia, αν υπήρχε διαφορετική δυναμική σε αυτήν την κατάσταση. Αλλά η ελαχιστοποίηση του κινδύνου όταν αγωνίζεσαι για τον τίτλο είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τις εντολές της ομάδας – ποιος ξεπερνάει το όριο όταν βρίσκεσαι στα πρόθυρα του να γράψει ιστορία;


Μιλώντας για ιστορία, μετά την Αυστραλία, πρέπει επίσης να μιλάμε για τον Marc Marquez, καθώς ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε οριακά την νίκη, αλλά εξασφάλισε το 100ο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία – και το πρώτο από την επιστροφή του. Λέει ότι θα δυσκολευετεί στη Sepang, αλλά έχει ξανακερδίσει στην Μαλαισία, και σίγουρα είναι για άλλη μια φορά μια παρουσία που δεν μπορεί να μην υπολογιστεί στον αγώνα της κορυφής. Επίσης, δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τι συμβαίνει στη μάχη για τον τίτλο γύρω του, με μοναδικό στόχο να πάρει το μέγιστο δυνατό από το Σαββατοκύριακο του.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Suzuki. Ήταν μια δύσκολη σεζόν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η εκπληκτική νίκη του Alex Rins στην Αυστραλία ήταν μια απαραίτητη ώθηση για όλους στην ομάδα – και τον αναβάτη. Και ήταν εκπληκτικό, με τον τελευταίο γύρο να είναι το αντίθετο από την άλλη φορά που ο Rins κέρδισε τον Marquez στο Silverstone το 2019 ... αυτή τη φορά δεν υπήρξε μια τελική έφοδος στην γραμμή του τερματισμού, απλώς έγινε μια μεγάλη, μεγάλη ώθηση προς την γραμμή, κλείνοντας κάθε πόρτα στην πορεία. Ο ομόσταυλός του, Joan Mir, ο οποίος είχε προβλήματα πίεσης των ελαστικών στην Αυστραλία, αλλά είχε καλό ρυθμό την Κυριακή, θα ελπίζει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο αυτή τη φορά.

Τέλος, ο άνθρωπος που έχει έναν άσσο στο μανίκι του, όσον αφορά τον κυριακάτικο ρυθμό: Brad Binder. Η Αυστραλία δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που θα ήθελε αυτός ή ο Miguel Oliveira, αλλά και οι δύο έκαναν μεγάλα άλματα προς τα εμπρός την ημέρα του αγώνα για να κερδίσουν και πάλι μερικούς βαθμούς. Ο Binder, από την πλευρά του, εξακολουθεί να βρίσκεται στην έκτη θέση στο Πρωτάθλημα πίσω από τον Miller και μπροστά από τον Zarco – απόδειξη της συνέπειας του Νοτιοαφρικανού. Θα θέλει να προσπαθήσει και να διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα, και ο Oliveira βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών από τον Rins στην όγδοη. Μένουν πολλά να αποφασιστούν ακόμα στην κορυφαία δεκάδα, ακόμα και τα τελευταία λεπτά.

Το Phillip Island ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος αγώνας της σεζόν μέχρι στιγμής, και είμαστε ήδη έτοιμοι να πάμε ξανά στη Sepang. 

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στην απαιτητική Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες δοκιμών για το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA