• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: Moto3 ΕΔ3
Ταχύτερος ο Ayumu Sasaki
Νέα 15/10/2022 - 02:27

Ο Ayumu Sasaki διατήρησε τον εαυτό του στην κορυφή των φύλλων χρόνου κατά την ολοκλήρωση των ΕΔ3 της Moto3 στο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο αναβάτης της Sterilgarda Husqvarna Max σημείωσε 1:36.112 κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων για να πάρει πίσω την πρώτη θέση, ενώ ήταν και ο ταχύτερος της Παρασκευής. Τερμάτισε μπροστά από τον Sergio Garcia και τον Daniel Holgado, ενώ οι βασικοί αναβάτες στη μάχη του τίτλου, Dennis Foggia και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Izan Guevara, πήραν την έκτη και την ένατη θέση αντίστοιχα.

Η Moto3 είδε και τις δύο περιόδους δοκιμών της Παρασκευής να επηρεάζονται από υγρά σημεία στην πίστα, αλλά το Phillip Island ήταν στεγνό το πρωί του Σαββάτου –αν και λίγο ψυχρό – και το σημείο αναφοράς του Sasaki από τις ΕΔ2 (1:37.797) απειλήθηκε σύντομα. Ο τοπικός ήρωας, Joel Kelso, φαινόταν ότι το κατέρριπτε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, αλλά το 1:37.762 του δεν θα μετρούσε λόγω κίτρινων σημαιών για μια πτώση του Scott Ogden στην στροφή Honda . Ο Deniz Öncü ήταν τελικά αυτός που θα έθετε το νέο σημείο αναφοράς με το 1:37.340 που πέτυχε στο τέλος της πρώτης του εξόδου.

Στη συνέχεια, ο Garcia σημείωσε 1:37.332 πριν ο Sasaki ανακτήσει την πρώτη θέση με 1:37.151 στη δεύτερη έξοδό του. Ο Tatsuki Suzuki ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 1:37.318, για να ξεπεραστεί από τον ομόσταυλό του, Dennis Foggia, με 1:37.275, ενώ οι περισσότεροι επέστρεψαν στα pits και ετοιμάζονταν για τις τελικές τους επιθέσεις. Σε εκείνο το σημείο, ο Guevara ήταν 17ος και ο Jaume Masia 19ος μετά από μια πτώση στην πρώτη στροφή κατά τα αρχικά στάδια. 


Στη συνέχεια ο Garcia έκανε 1:36.460 για να ανέβει στην πρώτη θέση, ενώ ο Guevara βρέθηκε στις θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2, όταν έκανε το 1:37.476, αν και ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος ήταν ακόμα ευάλωτος δεδομένου ότι ήταν μόλις 11ος με αυτή την προσπάθεια. Πράγματι, σύντομα υποχώρησε πίσω στη 13η θέση και έτσι κινδύνευε να βρεθεί εκτός 14άδας μέχρι να πετύχει το 1:37.170 στον επόμενο γύρο του. Στη συνέχεια ο Sasaki έφτασε κοντά στο απόλυτο ρεκόρ, κάνοντας 1:36.112 στο 38ο λεπτό και αφήνοντας τον Garcia δεύτερο με 0.348 δευτερόλεπτα διαφορά και τον Holgado τρίτο με 1:36.609.


Ο Öncü κατέκτησε την τέταρτη θέση με 1:36.837, μπροστά από τον Foggia με 1:36.872, με τους Stefano Nepa, Tatsuki Suzuki, Diogo Moreira, Izan Guevara και Jaume Masia να ολοκληρώνουν την πρώτη 10άδα μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια από τους μηχανικούς της ομάδας του Aki Ajo που επισκεύασαν την μοτοσυκλέτα του. Επίσης, απευθείας στις ΚΑΤ2 περνάνε οι Adrian Fernandez, Ivan Ortola, Joel Kelso και Kaito Toba, παρά την πτώση του τελευταίου στη μέση της περιόδου δοκιμών στην στροφή Honda. 


Οι ΕΔ3 τελείωσαν με κόκκινη σημαία (ενώ ήδη κυμάτιζε η καρό σημαία), διακόπτοντας τις τελικές επιθέσεις των αναβατών, καθώς μια χήνα είχε μπει στην πίστα κοντά στην 10η στροφή και διάφοροι αναβάτες πέρασαν από δίπλα της χωρίς όμως να την τρομάξουν αρκετά ώστε να αποχωρήσει. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: MotoGP ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Όλοι πρέπει να ρισκάρουμε τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA