• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άνετη νίκη του Jack Miller, πτώση στον τελευταίο γύρο για τον Bagnaia
Εκτός βαθμών ο Aleix Espargaro μετά από τεχνικό πρόβλημα
Νέα 25/09/2022 - 10:47

Ο Jack Miller κυριάρχησε στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας, αλλά το κυνήγι του τίτλου του ομόσταυλού του, Francesco Bagnaia, δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα από μια πτώση στον τελευταίο γύρο. Ο «Pecco» είχε κλειδωθεί σε μάχη με τον Fabio Quartararo στην όγδοη θέση όταν έχασε το μπροστινό, ενώ ο Aleix Espargaro επίσης δεν τερμάτισε στις βαθμολογούμενες θέσεις μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα πριν την εκκίνηση στο Mobility Resort Motegi. . Δεύτερος ήταν ο Brad Binder και τρίτος ο Jorge Martin, ενώ ο Marc Marquez μετέτρεψε την πρώτη του pole position μετά από σχεδόν τρία χρόνια σε μια τέταρτη στην καρό σημαία μετά από 24 φρενήρεις γύρους.

Το δράμα ξεκίνησε πριν ακόμα σβήσουν τα φώτα όταν ο Aleix Espargaro μπήκε στα pits στο τέλος του γύρου ζεστάματος. Αντί να ξεκινήσει από την έκτη θέση, κατευθύνθηκε κατευθείαν στο γκαράζ της Aprilia Racing για να μεταβεί στην δεύτερο RS-GP, λόγω τεχνικού προβλήματος. Καθώς ξεκίνησε από τα pits, ο Brad Binder πέρασε στο προβάδισμα χάρη στην εσωτερική γραμμή που είχε στην πρώτη στροφή και ο Jorge Martin πέρασε τον Marc Marquez για την δεύτερη θέση στην τρίτη στροφή. 

Ο Miller είχε ξεκινήσει από την έβδομη θέση, αλλά έκανε μια δυναμική κίνηση για την πέμπτη θέση στον Maverick Viñales στην πέμπτη στροφή και στη συνέχεια πέρασε τόσο τον Miguel Oliveira όσο και τον Marc Marquez σε μια κίνηση στην πρώτη στροφή. Εν τω μεταξύ, ο Martin είχε περάσει τον Binder στην έβδομη στροφή και ηγήθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου, ενώ ο Johann Zarco είχε ήδη χάσει πέντε θέσεις, ξεκινώντας από την πρώτη σειρά. Ο Quartararo ήταν ένατος, ο Bagnaia 12ος και ο Aleix Espargaro 25ος σε αυτό το στάδιο.

Ο Μίλερ συνέχισε να επιλέγει την πρώτη στροφή, περνώντας τον Brad Binder στην αρχή του δεύτερου γύρου και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα του αγώνα όταν προσπέρασε τον Martin στην ίδια στροφή του επόμενου γύρου. Ενώ οι δύο Ducati άρχισαν να ανοίγουν την διαφορά, ο Quartararo βρέθηκε σε μια μάχη για την όγδοη θέση με τον Luca Marini και ο Bagnaia μονομαχούσε με τον μελλοντικό του ομόσταυλο, Enea Bastianini ξανά, αλλά αυτή τη φορά για 11η θέση. 


Ο Oliveira πέρασε τον Brad Binder για την τρίτη θέση στον 5ο γύρο στην ένατη στροφή, αλλά ο Νοτιοαφρικανός ξαναπήρε τη θέση τέσσερις γύρους αργότερα στην πρώτη. Εν τω μεταξύ, ο Zarco είχε πέσει από την έβδομη στη 13η θέση , καθώς ο Miller άρχισε να ανοίγει διαφορά και από τον Martin. Είχε φτάσει το ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στον 8ο γύρο και αυξανόταν, με τον «Thriller» να έχει το σκληρό πίσω ελαστικό της Michelin και ως εκ τούτου να είναι ικανός να πιέσει, ενώ ο «The Martinator» είχε επιλέξει το μεσαίο πίσω για την δική του Ducati. 

Ο Miller ήταν τρία δευτερόλεπτα μπροστά, όταν ο αντικαταστάτης του Joan Mir, Takuya Tsuda, είδε τον αγώνα του να τελειώνει θεαματικά στον 12ο Γύρο, όταν η μοτοσυκλέτα του έπιασε φωτιά και ευτυχώς κατάφερε να την βγάλει εκτός πίστας και οι κριτές να την σβήσουν χωρίς να χρειαστεί κόκκινη σημαία.  Μέχρι τότε, ο Marini είχε εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Quartararo στην πρώτη στροφή για να περάσει το «El Diablo» και στη συνέχεια ανέβηκε στην έκτη θέση όταν ο Vinales έκανε σχεδόν το ίδιο λάθος στον 14ο γύρο. Ο Quartararo ήταν επομένως πίσω στην όγδοη θέση, με τον Bastianini ένατο αφού εκανε μια τολμηρή κίνηση στον Bagnaia στην 10η στροφή πίσω στον 9ο γύρο και τον 'Pecco' 10ο.


Ο Brad Binder είχε μείνει πολλά δευτερόλεπτα πίσω από τον Martin πριν από τα μισά του αγώνα, αλλά είχε κλείσει τη διαφορά σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στους τελευταίους πέντε γύρους. Στον 22ο γύρο, ο Marc Marquez πέρασε από τον Oliveira και έφτασε στην τέταρτη θέση στην 9η στροφή, καθώς ο Brad Binder όρμησε στον Μartin. Ο αναβάτης της KTM τελικά έκανε το πέρασμα στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, αλλά ο Miller ήταν ήδη πέντε δευτερόλεπτα μακριά.

Ο Αυστραλός έφτασε στην τέταρτη νίκη της καριέρας του στα MotoGP με επίσημη διαφορά 3.409 δευτερολέπτων, μπροστά από τους Brad Binder, Jorge Martin και Marc Marquez. Η πέμπτη θέση αποφασίστηκε μόνο στο τέλος, με τον Marini να κάνει την κίνηση στον Oliveira, αλλά ο Πορτογάλος απάντησε στις τελευταίες στροφές. Ως εκ τούτου, ο Marini ήταν έκτος, με τον Viñales άλλο 1,5 δευτερόλεπτο πίσω στην έβδομη θέση.

Στη συνέχεια, υπήρξε η κυριολεκτική μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την όγδοη θέση! Ο Bagnaia είχε αρπάξει την ένατη θέση από τον Bastianini στον 20ο γύρο και αυτό του έδωσε μια καθαρή βολή στον Quartararo. Άσκησε πίεση στον αναβάτη της Yamaha και φαινόταν να προσπαθεί να κάνει ένα πέρασμα καθώς φρέναραν για την τρίτη στροφή στον τελευταίο γύρο, αλλά ο Bagnaia πίεσε πάρα πολύ το μπροστινό του, το οποίο υποχώρησε κάτω από τα πόδια του και έπεσε - παραλίγο μάλιστα να χτυπήσει και τον Quartararo. Επομένως, o "El Diablo" έμεινε στην όγδοη θέση, ο Bastianini κληρονόμησε την ένατη και ο Marco Bezzecchi ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα. 

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε 16ος, πάνω από έξι δευτερόλεπτα μακριά από τους βαθμούς, και ως εκ τούτου αφήνει το Motegi με άδεια χέρια. 

Επόμενο άρθρο »

Τί συνέβη με την μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Ai Ogura γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας νικητής στην Ιαπωνία από το 2006!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα