• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Remy Gardner στα Superbikes
Στην θέση του Garrett Gerloff στην δορυφορική Yamaha
Νέα 16/09/2022 - 18:59

Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2022 συνεχίζει να προσφέρει ανατροπές στην μάχη του τίτλου, η σχάρα εκκίνησης του 2023 διαμορφώνεται και ένα μεγάλο όνομα έρχεται να ενταχθεί στην οικογένεια των WorldSBK. Ο Remy Gardner θα μεταβεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, όπου βρίσκεται στην Tech 3 KTM για τη σεζόν rookie του και θα ενταχθεί στην ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK. Ο Αυστραλός, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2021, θα γίνει ο πρώτος Αυστραλός στα WorldSBK από το 2016.


Ο Gardner προέρχεται από ένα αγωνιστικό υπόβαθρο, με τον πατέρα του, Wayne, να γίνεται εθνικός ήρωας στην Αυστραλία κερδίζοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 500cc το 1987, πυροδοτώντας έτσι ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τους αγώνες μοτοσυκλετών στην Αυστραλία. Γεννημένος το 1998 στο Σίδνεϊ, ο Remy Gardner προοριζόταν πάντα για επιτυχία στους αγώνες μοτοσικλετών και το 2014 έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3. Θα κέρδιζε έναν βαθμό στη Μαλαισία, στον τρίτο του αγώνα στην κατηγορία. Το 2015, υπέγραψε για μια πλήρη σεζόν στην Moto3, αλλά μπόρεσε να πετύχει μόνο μία είσοδο στους βαθμούς με την δέκατη θέση στο Phillip Island, με το μέγεθός του να λειτουργεί εναντίον του.

Μετακόμισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2 το 2016. Ο Gardner θα κέρδιζε έναν αγώνα στο Circuit de Barcelona-Catalunya, με αυτό να τον επαναφέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να του δίνει μια συμμετοχή στη μέση της σεζόν στην κατηγορία Moto2 στη Βαρκελώνη. Σκόραρε βαθμούς στο ντεμπούτο του και κρατήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν, παίρνοντας τρεις ακόμα βαθμούς. Το 2017, μπήκε στην πρώτη δεκάδα με την ένατη θέση στο Brno, ενώ η συνέπεια ήρθε το 2018, με τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Ricardo Tormo Circuit στη Valencia να του φέρνει τον πρώτο τερματισμό στην πεντάδα της καριέρας του στην Moto2.

Το πρώτο βάθρο ήρθε στην Αργεντινή το 2019, στην πίστα Termas de Rio Hondo. Θα ήταν το μοναδικό του βάθρο της χρονιάς, αλλά μια pole position στο Assen και οι τακτικοί τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα έδειξαν τις δυνατότητές του. Η συντομευμένη σεζόν του 2020 ήταν μια άλλη ευκαιρία για τον Gardner να ανέβει στην Moto2, με τέσσερα βάθρα και μια πρώτη νίκη στην καριέρα του στο τέλος της σεζόν να τον φέρνουν στην έκτη θέση συνολικά στην βαθμολογία. 


Το 2021 θα ήταν η χρονιά όπου το όνομα Gardner επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, με εξαιρετική συνέπεια και πέντε νίκες που του έδωσαν τον τίτλο έναντι του ομόσταυλού του Raul Fernandez, ο οποίος κέρδισε οκτώ αγώνες αλλά ήταν πιο ασυνεπής. Η χρονιά του στα MotoGP το 2022 έφερε τέσσερις τερματισμούς στους βαθμούς, αλλά όχι στην πρώτη δεκάδα.

Ο Andrea Dosoli, Διευθυντής αγώνων της Yamaha Motor Europe, καλωσόρισε τον Gardner στην οικογένεια: "Ο Remy είναι ένα συναρπαστικό νεαρό ταλέντο, που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή καριέρα στα paddock των Grand Prix. Είμαστε προφανώς χαρούμενοι που έχουμε έναν αναβάτη που όχι μόνο έδειξε μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει και εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων μοτοσυκλέτας. Πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στο πρόγραμμα WorldSBK της Yamaha και επιθυμούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει σε μια από τις R1 μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Garrett Gerloff για τη δέσμευσή του στη Yamaha αυτές τις τρεις τελευταίες σεζόν και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον".

Ο μάνατζερ της ομάδας Filippo Conti καλωσόρισε επίσης τον Gardner: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Remy στην ομάδα μας. Ταιριάζει τέλεια με το πρόγραμμά μας και είναι ένας κορυφαίος αναβάτης που έχει αποδείξει τις ικανότητές του ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο paddock των Grand Prix. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη Yamaha και την ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Garrett για τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί. Χωρίζουμε τους δρόμους μας στο τέλος της σεζόν, αλλά τον σεβόμαστε πολύ, γι' αυτό του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο".

Επόμενο άρθρο »

Πως διαμορφώνεται η σχάρα εκκίνησης του 2023

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα