• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είμαι πολύ χαρούμενος με τον νέο κινητήρα
Αλλά πρέπει ακόμα να δουλέψουμε στην επιτάχυνση
Νέα 08/09/2022 - 13:47

Ο Fabio Quartararo πρέπει να τσιμπούσε τον εαυτό του όταν είδε ότι ήταν δεύτερος οσον αφορά την τελική ταχύτητα κατά τη διάρκεια του τελευταίου πρωινού του τεστ του Misanο.
Ομολογουμένως, τα 298,3 χλμ./ώρα με μια πρωτότυπη έκδοση του κινητήρα της Yamaha του 2023, πίσω από τα 300,0 χλμ./ώρα του Jorge Martin της Ducati, έγιναν με το slipstream του ομόσταυλού του Franco Morbidelli.

Ωστόσο, ήταν ακόμα ένα σημαντικό βήμα σε σύγκριση με την 20η θέση του στους πίνακες ταχύτητας με τον τρέχοντα κινητήρα της Yamaha κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix του San Marino.

Η μέση ταχύτητα του Quartararo με τον νέο κινητήρα το πρωί της Τετάρτης, ένα πιο ακριβές νούμερο αφού χρησιμοποιεί τις πέντε κορυφαίες ταχύτητες για κάθε αναβάτη, ήταν επίσης πολλά υποσχόμενη στα 296,3 χλμ./ώρα σε σύγκριση με τα 298,6 χλμ./ώρα του Martin.

"Σήμερα το πρωί δουλέψαμε πολύ καλά στα ηλεκτρονικά της νέας μοτοσυκλέτας επειδή ο χαρακτήρας του κινητήρα είναι ελαφρώς διαφορετικός", είπε ο Quartararo. "Η τελική ταχύτητα φαίνεται πολύ καλή, οπότε νιώθω πολύ χαρούμενος! Είναι υπέροχο συναίσθημα".

"Είχα ένα καλό slipstream για να φτάσω την τελική ταχύτητα των 298 χλμ./ώρα σήμερα το πρωί. Αλλά ο μέσος όρος της ταχύτητας ήταν επίσης καλός, σε σύγκριση με τους άλλους, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό".

"Πρέπει ακόμα να δουλέψουμε στο πρώτο μέρος της επιτάχυνσης και να βελτιωθούμε περισσότερο. Είμαστε όμως μόλις στον Σεπτέμβριο. Έχουμε ακόμα το τεστ της Valencia, μετά τη Sepang και τo Portimao. 

Έχοντας χάσει βαθμούς σε σχέση με τον Francesco Bagnaia στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ο Quartararo ολοκλήρωσε στη συνέχεια μια ημέρα που τονώνει το ηθικό κατακτώντας επίσης την κορυφή των φύλλων χρόνου το απόγευμα - όταν δοκίμασε μερικά νέα φέρινγκ και φτερά.

Ενώ ο νέος κινητήρας και τα νέα αεροδυναμικά μέρη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την επόμενη σεζόν, ο Quartararo είχε επίσης ένα νέο πλαίσιο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ήδη το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αραγονία. 


"Ο Fabio σκέφτεται πραγματικά να το χρησιμοποιήσει",  επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ομάδας, Massimo Meregalli. "Αυτό το πλαίσιο έχει κάτι καλό και κάτι κακό, όπως πάντα. Ο Fabio πιστεύει ότι είναι περισσότερο καλό παρά κακό και ο Franco (Morbidelli) το αντίθετο. Δεν ένιωθε τόσο καλά όσο ο Fabio".

"Αλλά θα είναι σημαντικό να το αξιολογήσουμε στην Αραγονία, γιατί δεν αρκεί να αξιολογήσουμε ένα νέο πλαίσιο ή έναν κινητήρα σε μία μόνο πίστα".

Ο Morbidelli έκανε τον 12ο ταχύτερο γύρο του τεστ, 0,560 δευτερόλεπτα πίσω από τον Quartararo.

"Δυστυχώς, ο γρήγορος γύρος δεν βγήκε καλά. Αλλά ούτως ή άλλως, ο ρυθμός μας και το μέσο επίπεδό μας ήταν πολύ καλά. Βρήκαμε πολλές διαφορετικές λύσεις. Είναι όλα ενδιαφέροντα, οπότε πρέπει να κάνουμε τις σωστές επιλογές", είπε ο Morbidelli. "Η ομάδα και η Yamaha έκαναν θαυμάσια δουλειά στο να ανέβουν ένα επίπεδο σε ό,τι αφορά τα εξαρτήματα για τη μοτοσυκλέτα. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και αυτές οι δύο ημέρες δοκιμών ήταν πολύ καλές για να εκτιμήσουν τη δουλειά που έκαναν".

Επόμενο άρθρο »

Άλλον έναν χρόνο ο Bezzecchi με την Mooney VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Προκρίθηκε και ο Παντελεάκης στον Τελικό του Red Bull Rookies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα