• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Live Moto2: Grand Finale για τον Elias
Νικητής ο Elias έπειτα από μία συναρπαστική μάχη με τον Tomizawa και τον Luthi.
Νέα 02/05/2010 - 15:58

 

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Βασίλης Μωραϊτης

 

Σε μία κατηγορία όπου η ισχύς είναι θεωρητικά ίδια σε όλους τους κινητήρες, με ελάχιστες διαφορές να παίζονται από την μία μοτοσυκλέτα στην άλλη, ο έντονος συναγωνισμός ήταν αναμενόμενος. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι πραγματικά οι θεατές και οι τηλεθεατές του αγώνα της Moto2 θα έμεναν κυριολεκτικά με σφιγμένα τα δόντια, σε όλη την διάρκεια του αγώνα. 

 

Έπειτα από το ατύχημα μεταξύ του Tomizawa και του Corsi στην κατηφορική ευθεία της πίστας υπήρξαν λάδια στην άσφαλτο που δεν ήταν ορατά αλλά έγιναν σύντομα αιτία για την μεγάλη πτώση των αναβατών (10 στο σύνολο), που συντέλεσε στην διακοπή του αγώνα. Οπότε οι ομάδες ανασυγκροτήθηκαν και οι οδηγοί στήθηκαν στην εκκίνηση για δεύτερη φορά. 

 

Με την εκκίνηση του αγώνα οι Elias, Tomizawa, Simon, Takahashi και Noyes έφτιαξαν το τρενάκι των πρώτων, ενώ από κοντά παρακολουθούσε ο Luthi, ο Talmasci κι ο West. Οι αναβάτες άλλαζαν συνεχώς θέση μεταξύ τους πριν καν ολοκληρωθεί ο κάθε γύρος που έγραφαν στην πίστα. Ένα λάθος από οποιονδήποτε ήταν αρκετό για να χάσει μια, ή δύο, ή και περισσότερες θέσεις. Την παράσταση έκλεψαν χωρίς αμφιβολία οι Noyes, Elias, Takahashi και Simon στους πρώτους δέκα γύρους. Στον πρώτο γύρο έπεσε ο Abraham κι ο Iannone ενώ στον τρίτο εγκατάλειψε ο Olive. Σταδιακά ανέβηκε κι ο Gadea που ήταν αρχικά εκτός δεκάδας και έφτασε στην 8η θέση οχτώ γύρους πριν από το τέλος του αγώνα.

 

Στη συνέχεια ανέβηκε δυναμικά κι ο Luthi καθώς επίσης και ο Debon με τον Corsi. Tomizawa, Elias, Takahashi και Luthi έπαιξαν κλεφτοπόλεμο στους τελευταίους πέντε γύρους, με τον Elias να κάνει δυναμικά την επίθεσή του στον τελευταίο γύρο, φροντίζοντας να πάρει τις πιο αμυντικές γραμμές για να κρατήσει πίσω του τον Tomizawa και τον Luthi. 

 

Δύο μοτοσυκλέτες της Moriwaki ανέβηκαν στο βάθρο (Elias και Luthi) και μία της Suter, ενώ την πεντάδα έκλεισαν η Tech III κι η Motobi (JiR Moto2). Την υψηλότερη τελική ταχύτητα στον αγώνα σημείωσε ο Debon (249,5χλμ./ώρα) με δεύτερο τον Iannone (249,2χλμ./ώρα) και τρίτο τον Gadea (248,8χλμ./ώρα).

Επόμενο άρθρο »

KEVIN SCHWANTZ SCHOOL - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez live: Φωτογραφικό - Παραλειπόμενα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα