• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στην ίδια ομάδα
Οι άλλες περιπτώσεις που έγινε αυτό στα MotoGP
Νέα 31/08/2022 - 14:19

Μετά από μήνες εικασιών, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο Joan Mir θα μετακομίσει στην ομάδα της Repsol Honda το 2023 και θα συνεργαστεί με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez. Ως εκ τούτου, το ζευγάρι θα αποτελέσει την πέμπτη σύνθεση ομάδας που περιλαμβάνει δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές στην ιστορία των MotoGP. Πριν από το δυναμικό δίδυμο που θα βγει μαζί στην πίστα από την επόμενη σεζόν, ρίχνουμε μια ματιά στα τέσσερα προηγούμενα ζευγάρια Πρωταθλητών στην εποχή των MotoGP.

CASEY STONER ΚΑΙ NICKY HAYDEN


Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Αμερικανός Nicky Hayden επιβεβαιώθηκε ότι άφηνε τη Honda μετά από δέκα χρόνια και επρόκειτο να ενωθεί με τον Αυστραλό Casey Stoner στη Ducati. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2006 και του 2007 έγιναν οι πρώτοι ομόσταυλοι που κατέκτησαν και οι δύο τίτλο κορυφαίας κατηγορίας από τότε που ξεκίνησε η εποχή των MotoGP το 2002. Κατά τη διάρκεια της διετής συνεργασίας τους, ο Stoner σημείωσε επτά νίκες και άλλους 10 τερματισμούς στο βάθρο, ενώ ο Hayden δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στις πολύ διαφορετικές Desmosedici μετά από μια δεκαετία με τη Honda. Ο αείμνηστος, σπουδαίος Kid του Kentucky πήρε δύο βάθρα το 2010, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης θέσης πίσω από τον νικητή του αγώνα, Stoner στην Aragon - τη μοναδική φορά που το ζευγάρι στάθηκε μαζί στο βάθρο με τα κόκκινα της Ducati.


VALENTINO ROSSI KAI NICKY HAYDEN


Στο τέλος της σεζόν του 2010, ο Casey Stoner έφυγε για την Repsol Honda αφήνοντας ελεύθερο χώρο στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Ήρθε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Hayden για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αφού πέρασαν ένα χρόνο μαζί στη Honda το 2003. Ωστόσο, ήταν δύο  δύσκολα χρόνια για το εργοστάσιο της Μπολόνια, με τον Rossi να καταφέρνει να ανέβει μόνο τρεις φορές στο βάθρο και τον Hayden μόλις μια φορά στους 36 αγώνες τους μαζί.


VALENTINO ROSSI ΚΑΙ JORGE LORENZO


Μακράν το πιο διάσημο ζευγάρι όλων των Πρωταθλητών στην ιστορία του MotoGP, ο ανταγωνισμός τους θα είναι για πάντα χαραγμένος στη λαογραφία της κορυφαίας κατηγορίας. Ο Rossi επέστρεψε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με τον Lorenzo να έχει μόλις κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2012, τον δεύτερο τίτλο του στην κορυφαία κατηγορία, προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο στην ήδη παγωμένη σχέση τους από το 2008 έως το 2010. Το ζευγάρι θα το παλέψει από το 2013 έως το 2016, τερματίζοντας 1-2 σε επτά ξεχωριστούς αγώνες, με το κύριο σημείο ανάφλεξης να έρχεται το 2015. Ο αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έφτασε στον τελικό γύρο για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια με το ζεύγος να χωρίζεται μόνο κατά επτά βαθμούς. Ο Lorenzo θα έπαιρνε τον τίτλο, το τρίτο του στέμμα στην κορυφαία κατηγορία, αλλά, οι μάχες θα συνεχίζονταν μέχρι το τέλος του 2016, όταν ο Lorenzo θα έφευγε για την Ducati.

JORGE LORENZO KAI MARC MARQUEZ


Θεωρήθηκε η ονειρική ομάδα για την Repsol Honda, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτη. O Jorge Lorenzo  μεταφέρθηκε από τη Ducati στη Honda και, ως εκ τούτου, συνδέθηκε με τον Marc Marquez για πρώτη φορά πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2019. Το ζευγάρι ήταν σκληροί αντίπαλοι από τότε που ο Marquez εισήλθε στην κορυφαία κατηγορία το 2013, οπότε υπήρχαν πολλές εικασίες για το πώς θα μπορούσαν να συνυπάρχουν. Στο τέλος, ο Marquez θα είχε την πιο κυριαρχική σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας το Πρωτάθλημα με 420 βαθμούς, ενώ ο Lorenzo είχε μια χρονιά που θα θέλει να ξεχάσει με μια σειρά από ατυχήματα και επακόλουθους τραυματισμούς που τον ανάγκασαν να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στo Misano World Circuit Marco Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin στο Misano World Circuit Marco Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA