• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απόφαση σοκ!
Ο Dovizioso θα αποσυρθεί μετά το Grand Prix του San Marino!
Νέα 04/08/2022 - 15:56

Εν όψει του Βρετανικού Grand Prix Monster Energy, ο Andrea Dovizioso ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τα MotoGP μετά το Grand Prix του San Marino.


Ο 24 φορές νικητής αγώνων Grand Prix και Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125cc το 2004 εντάχθηκε ξανά στην μεγάλη κατηγορία και στη Yamaha το 2021, πριν υπογράψει ένα πλήρες εργοστασιακό συμβόλαιο με την για να αγωνιστεί στην WithU Yamaha RNF.

Ωστόσο, μετά από ένα δύσκολο πρώτο μισό της σεζόν, όπου ο έμπειρος Ιταλός πήρε μόλις 10 βαθμούς στους πρώτους 11 γύρους, ο Dovizioso αποφάσισε να αποσυρθεί πριν από το τέλος της σεζόν – ταιριαστά μετά τον εντός έδρας αγώνα του στο Misano World Circuit Marco Simoncelli στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Επίσημος Δοκιμαστής της Yamaha, Cal Crutchlow, θα αντικαταστήσει τον Dovizioso για τους τελευταίους έξι γύρους της σεζόν μαζί με τον Darryn Binder, ξεκινώντας από το Aragon Grand Prix.

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος Yamaha Motor Racing: 


"Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι, φυσικά, είμαστε όλοι λυπημένοι που ο Andrea θα φύγει από το άθλημα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Είναι μεγάλο όνομα στα MotoGP και θα μας λείψει στο paddock".

"Θεωρήσαμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς πέρυσι που ήταν διαθέσιμος και πρόθυμος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μας στα MotoGP όταν ο Franky μεταπήδησε στην Yamaha Factory Team, δημιουργώντας έτσι την ανάγκη για έναν αναβάτη αντικατάστασης για το υπόλοιπο της σεζόν του 2021. Η μεγάλη τεχνογνωσία, η εμπειρία και η μεθοδικότητα του Andrea είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Yamaha και την ομάδα της RNF και το έργο καθορίστηκε ώστε να συμπεριλάβει ολόκληρη τη σεζόν του 2022".


"Δυστυχώς, ο Andrea δυσκολεύτηκε να αποσπάσει τα μέγιστα από την M1 και έτσι τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν, γεγονός που δημιούργησε κατανοητή απογοήτευση για τον Andrea. Τελικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μας επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αποσυρθεί πριν το τέλος της σεζόν".

"Μετά από αμοιβαίες συζητήσεις κρίθηκε σκόπιμο για τον Andrea να οδηγήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Misano, στο Grand Prix της πατρίδας του. Όπως είναι φυσικό, η Yamaha θα συνεχίσει να παρέχει στον Dovi την πλήρη υποστήριξή της στους επόμενους τρεις αγώνες. Στο μεταξύ, ας απολαύσουμε τα τρία τελευταία Grand Prix του και ας γιορτάσουμε στο Misano το τέλος μιας θεαματικής καριέρας".

Andrea Dovizioso: 


"Ευχαριστώ τον Lin για τα λόγια του, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Το 2012, η ​​εμπειρία με την Yamaha στα MotoGP ήταν πολύ θετική για μένα και από τότε πάντα πίστευα ότι, αργά ή γρήγορα, θα ήθελα να έχω ένα επίσημο συμβόλαιο με τη Yamaha. Αυτή η δυνατότητα παρουσιάστηκε, στην πραγματικότητα με κάπως τολμηρό τρόπο, το 2021. Αποφάσισα να το δοκιμάσω γιατί πίστευα πολύ σε αυτό το έργο και στην πιθανότητα να τα πάω καλά".


"Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τα MotoGP έχουν αλλάξει βαθιά. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από τότε: Δεν ένιωσα ποτέ άνετα με τη μοτοσυκλέτα και δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητές της παρά την πολύτιμη και συνεχή βοήθεια από την ομάδα και ολόκληρη τη Yamaha. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, αλλά από εκεί και πέρα ​​το θεωρώ ακόμα μια πολύ σημαντική εμπειρία ζωής. Όταν υπάρχουν τόσες πολλές δυσκολίες, πρέπει να έχεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι καλά την κατάσταση και τα συναισθήματά σου".

"Δεν πετύχαμε τους επιθυμητούς στόχους, αλλά οι διαβουλεύσεις με τους τεχνικούς της Yamaha και με αυτούς της ομάδας μου ήταν πάντα θετικές και εποικοδομητικές, τόσο για αυτούς όσο και για μένα. Η σχέση παρέμεινε πιστή και επαγγελματικά ενδιαφέρουσα ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές: δεν ήταν τόσο προφανές ότι αυτό θα συνέβαινε".

"Για όλα αυτά και για την υποστήριξή τους, ευχαριστώ τη Yamaha, την ομάδα μου και την WithU, και τους άλλους χορηγούς που συμμετείχαν στο έργο. Δεν πήγε όπως ελπίζαμε, αλλά ήταν σωστό να προσπαθήσουμε. Η περιπέτειά μου θα τελειώσει στο Misano, αλλά η σχέση με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή την πρόκληση θα παραμείνει άθικτη για πάντα. Σας ευχαριστώ όλους".

Razlan Razali, Ιδρυτής και Διευθυντής Ομάδας WithU Yamaha RNF MotoGP Team: 


"Καθώς επιστρέφουμε στο paddock μετά από διάλειμμα πέντε εβδομάδων, ανυπομονούσαμε να εργαστούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα για τον Andrea, ειδικά μετά από κάποια θετικά ευρήματα στους δύο τελευταίους αγώνες. Παρόλα αυτά, έχει πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί και το σεβόμαστε. Πράγματι, είμαστε λυπημένοι που βλέπουμε έναν σπουδαίο και έμπειρο αναβάτη σαν τον Andrea να φεύγει από το Πρωτάθλημα και να μην τελειώνει τη σεζόν μαζί μας".

"Αλλά καταλαβαίνουμε, ήταν ξεκάθαρος στο ότι δυσκολευόταν να είναι άνετος με τη μοτοσυκλέτα και να ταιριάξει το στυλ οδήγησής του με τον τρόπο που χρειάζεται για να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα. Αν και δεν καταφέραμε να φτάσουμε μαζί στα επιθυμητά αποτελέσματα, ήταν τιμή και χαρά μας να έχουμε ένα μεγάλο όνομα σαν τον Andrea στην ομάδα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Andrea για την υποστήριξη, την τεχνογνωσία και τη συνεισφορά του και θα συνεχίσουμε να του παρέχουμε την πλήρη υποστήριξη για τους υπόλοιπους τρεις αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Η ιστορία του Silverstone στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Η ποινή με παρακινεί να πάω ακόμα καλύτερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα