• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: O Stoner μου άνοιξε τα μάτια
Όταν κατάλαβα πως οδηγεί
Νέα 08/07/2022 - 12:33

Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από τα MotoGP, ο Dani Pedrosa δεν έπαψε ποτέ να είναι αναβάτης. Σε δύο τροχούς, ως δοκιμαστής αναβάτης για την KTM (με wild card συμμετοχή πέρυσι στο Red Bull Ring), και σε τέσσερις τροχούς στο Πρωτάθλημα Lamborghini Super Trofeo. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν πάντα αγαπητός από τους θαυμαστές του και όλοι θα ήθελαν να τον ξαναδούν σε αγώνες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά.

"Όχι πραγματικά, γιατί το ενδιαφέρον είναι να το κάνεις όταν υπάρχουν εξελίξεις για δοκιμή. Αν υπήρχε κάτι που οι επίσημοι αναβάτες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λόγω των κανονισμών, τότε θα ήταν λογικό", είπε ο Dani κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Marca. .

Ο Pedrosa μίλησε επίσης για τις δυσκολίες της KTM αυτή τη σεζόν.

"Υπήρξαν κάποιες αλλαγές και ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα", εξήγησε. "Από την άλλη πλευρά, έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να αλλάξουμε στη μοτοσυκλέτα, όπως ο κινητήρας, και δεν μπορούμε να το κάνουμε ακόμα λόγω των κανονισμών".

Το νέο για την επόμενη χρονιά είναι ο Jack Miller στην επίσημη ομάδα.

"Δεν τον ξέρω πολύ καλά", παραδέχτηκε ο Pedrosa. "Αυτό που βλέπω από έξω είναι ότι είναι ένας πολύ ευέλικτος αναβάτης και έχει εξαιρετικά προσόντα όταν οι συνθήκες της πίστας είναι μοναδικές και προσαρμόζεται σε διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε."

Όσο για την κατάσταση στην Honda, ο Dani ξέρει τι περνάει ο Marquez, γιατί η καριέρα του είναι γεμάτη τραυματισμούς.

"Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις. Είναι διαφορετικός ο καιρός", είπε. "Έχω υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις στις οποίες ο γιατρός παρενέβη πολύ καλά την πρώτη φορά. Ήμουν τυχερός. Αλλά είχα και άλλες που, δεν ξέρω γιατί, συνέβη το αντίθετο. Μετά πέφτεις σε μια σπείρα επεμβάσεων πάνω σε επεμβάσεις πάνω σε επεμβάσεις... Κάθε μία είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη. Είναι μια διαδικασία που δεν θέλεις ποτέ να ευχηθείς να συμβεί σε κανέναν. Θέλεις να πάει καλά την πρώτη φορά, γιατί είναι το καλύτερο για όλους. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, συνέβη αυτό. Ξέρω, δεν είμαι μόνο εγώ, πολλοί πρωταθλητές έχουν υποστεί τέτοιες καταστάσεις".

"Όταν η κατάσταση διαρκεί πολύ, τότε υποφέρει η αυτοπεποίθησή σου. Περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι ή στο νοσοκομείο αναζητώντας απαντήσεις και αναρωτιέσαι αν το σώμα σου θα επιστρέψει ποτέ στην προηγούμενη κατάσταση. Γι' αυτό η ψυχική πτυχή είναι σημαντική , και το γεγονός ότι περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε φροντίζουν βοηθάει".

Τέλος, ο Dani μίλησε για τον Stoner. Ο Αυστραλός αναβάτης έχει πει συχνά ότι έμαθε πολλά από τον Pedrosa, και το αντίθετο ισχύει επίσης.

"Αγωνιζόμουν μαζί του (με τον Stoner) από τα 15 μου, στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά σχεδόν πάντα με διαφορετικές ομάδες. Όταν πήγε στη Honda, ήξερα πώς έκανε αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση. αλλά δεν τα καταλάβαινα. Όταν τον είχα στην ομάδα, το κατάλαβα. Μου άνοιξε τα μάτια και έμαθα πολλά. Με τον Lorenzo, για παράδειγμα, δεν ήμουν στην ίδια ομάδα. Άρα δεν μπορούσα να καταλάβω πως έκανε ορισμένα πράγματα", κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Δεν έχει διαφορά η εργοστασιακή από την δορυφορική θέση

« Προηγούμενο άρθρο

Πολλά ταλέντα, λίγες εργοστασιακές θέσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA