• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κινδυνεύει με χρεοκοπία το KymiRing
Νέα 03/07/2022 - 14:25

Το μέλλον του άτυχου Grand Prix της Φινλανδίας των MotoGP φαίνεται να έχει βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, με τον χώρο διεξαγωγής του KymiRing να μπαίνει σε διαδικασία πτώχευσης αυτή την εβδομάδα λόγω απλήρωτου χρέους.

Η πίστα ήταν αρχικά προγραμματισμένη να φιλοξενήσει το πρώτο της GP το 2020, αλλά δύο χρόνια έχουν παρέλθει και ακόμα δεν έχει διεξαχθεί ένας αγώνας, με τον αγώνα του 2022 να ακυρώνεται τον Μάιο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το Περιφερειακό Δικαστήριο Paijat-Hame αποφάνθηκε κατά των ιδιοκτητών της πίστας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια αίτηση πτώχευσης που υπέβαλαν κατασκευαστικές εταιρείες, δύο από τις οποίες λένε ότι τους οφείλουν απλήρωτους λογαριασμούς 600.000 ευρώ.

"Γνωρίζουμε ότι η αίτηση έχει υποβληθεί", δήλωσε ο CEO της KymiRing, Riku Ronholm, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο MTV Uutiset. "Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει ακόμη την αίτηση, επομένως δεν σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο".

"Το διοικητικό συμβούλιο της KymiRing και οι ιδιοκτήτες θα συζητήσουν το θέμα εσωτερικά σήμερα και με περισσότερες λεπτομέρειες αφού ληφθεί η αίτηση και το περιεχόμενό της".

Η είδηση ​​έρχεται ως ένα περαιτέρω πλήγμα για την πολιορκημένη πίστα, η οποία έχει επιβαρυνθεί με τις συνεχιζόμενες ιστορίες ανολοκλήρωτης κατασκευής να αποτελούν τουλάχιστον μέρος του λόγου πίσω από την ακύρωση του 2022.

Το Grand Prix της Φινλανδίας του 2022 ακυρώθηκε επίσημα λόγω της «συνεχιζόμενης γεωπολιτικής κατάστασης» σύμφωνα με την Dorna (μια κωδικοποιημένη αναφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία), – αλλά πιστεύεται ότι η κατασκευή στην πραγματικότητα έχει σταματήσει για πολύ περισσότερο από αυτό, με μικρή πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που η πίστα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από δοκιμαστές αναβάτες MotoGP το 2019.


"Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι το ντεμπούτο της πίστας πρέπει να αναβληθεί για το 2023 και τα MotoGP ανυπομονούν να επιστρέψουν στη Φινλανδία για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες", αναφέρει η δήλωση της Dorna που ανακοίνωσε την ακύρωση/αναβολή για το 2022.

Ωστόσο, με την πίστα να μπαίνει τώρα σε διαχείριση και με τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν ακόμη προκειμένου να φτάσει στα πρότυπα τωνMotoGP, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σενάριο στο οποίο ο χώρος θα κάνει το ντεμπούτο του στο ημερολόγιο τα επόμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να μπει σε μια άδοξη λίστα με παρόμοια αποτυχημένα έργα πιστών στα οποία έχουν χορηγηθεί προσωρινές θέσεις ημερολογίου MotoGP για να μην πραγματοποιηθούν τελικά αγώνες ποτέ, συμπεριλαμβανομένου του καταδικασμένου Circuit of Wales της Βρετανίας, ενός αποτυχημένου χώρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, του Balatonring της Ουγγαρίας και πολλών πιστών στην Ινδονησία πριν από την κατασκευή του νέου χώρου Mandalika Bay.

Επόμενο άρθρο »

Rea: “Πέρασε η Χρυσή Εποχή του MotoGP;”

« Προηγούμενο άρθρο

Μπαίνοντας στο καλοκαιρινό διάλειμμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα