• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez live: Stoner – Lorenzo μπροστά, πονάει ο Rossi!
Έντονος ο συναγωνισμός στην πίστα
Νέα 30/04/2010 - 16:59

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης, Βασίλης Μωραΐτης

 

Βρεθήκαμε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο, για να δούμε τον Valentino Rossi να δείχνει στον Dr. Costa, την κίνηση στην οποία εμφανίζεται ο πόνος στον ώμο και μαζί η ενόχληση. Είναι όταν το σώμα του μετακινείται προς τα μπροστά στη διάρκεια του φρεναρίσματος. Δηλαδή σ’ αυτό που είναι δυνατός ο Rossi! Έτσι ο VR δεν κατάφερε να κάνει τίποτε καλύτερο από την 5η θέση, πράγμα που οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έβρισκε τις κατάλληλες ρυθμίσεις, παρά το ότι όλοι οι μηχανικοί της Yamaha, της Ohlins και της Bridgestone είχαν πέσει από πάνω του, για να ακούσουν κάθε παρατήρησή του.

 

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ τα πράγματα ήταν πολύ πιο ευχάριστα, αφού ο Jorge Lorenzo από νωρίς ήταν 2ος και μάλιστα στο τέλος πλησίασε πολύ κοντά στους χρόνους του Stoner (1’39.731 κάτω από το ρεκόρ πίστας του Rossi), που ήταν ο κυρίαρχος των πρώτων δοκιμών. Η Ducati του Αυστραλού δούλευε άψογα και μόνο μια ανώδυνη πτώση του προς το τέλος χάλασε την καλή διάθεση του μισού γκαράζ της «κόκκινης» ομάδας, αφού στο άλλο μισό η χαρά ήταν έκδηλη σε όλους! Ο Nicky Hayden με θαυμάσια απόδοση ήταν συνεχώς στις πρώτες θέσεις, σταθερά γρήγορος και τελικά έμεινε στην 3η θέση μόλις 0.413 του δευτερολέπτου πίσω από τον ομόσταυλο και μάλιστα για πρώτη φορά με την μεγαλύτερη τελική όλων, σημειώνοντας 279.9 χλμ/ώρα!!

Ο Rossi βλέπει την πινακίδα του Hayden κα απορεί!
Ο Rossi βλέπει την πινακίδα του Hayden κα απορεί!

 

Ο Dani Pedrosa που ακολούθησε στην 4η θέση, έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, παρά το ότι είχε προβλήματα με την ισορροπία της μοτοσυκλέτας του. Το νέο πλαίσιο δείχνει να δουλεύει σωστά και τώρα είναι ζήτημα ρυθμίσεων των αναρτήσεων το να μην γίνεται απότομα η αλλαγή στην κατανομή βάρους μεταξύ μπροστινού και πίσω μέρους, στη διάρκεια της επιτάχυνσης.

Απίστευτος κόσμος σήμερα Παρασκευή στις κερκίδες
Απίστευτος κόσμος σήμερα Παρασκευή στις κερκίδες

 

O Loris Capirossi ήταν και αυτός στους ευχαριστημένους της ημέρας, αφού η 6η θέση, σε συνδυασμό με την 9η του Alvaro Bautista, αφήνει αισιοδοξία στην ομάδα της Rizla – Suzuki, που ετοιμάζεται να έλθει στην Ελλάδα, μετά τις δοκιμές της Δευτέρας. Οι Colin Edwards (7ος), Hector Barbera (8ος) και Marco Melandri (10ος), έδειξαν καλά στοιχεία, τη στιγμή που ο Ben Spies (11ος), προσπαθεί να μάθει την πίστα.

Ο Pedrosa τα δίνει όλα
Ο Pedrosa τα δίνει όλα
Ο Preziosi σε πελάγη ευτυχίας
Ο Preziosi σε πελάγη ευτυχίας
Ο De Puniet αποφασισμένος για καλή εμφάνιση
Ο De Puniet αποφασισμένος για καλή εμφάνιση
Ο Hayden στην τελευταία στροφή της πίστας
Ο Hayden στην τελευταία στροφή της πίστας

Επόμενο άρθρο »

Νέα Akrapovic για την Marc DVS Racing

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez live: Ο κινητήρας της Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα