• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Έχασα μια νίκη σήμερα
Αλλά δεν κρατάω κακία στον Fabio, δεν είναι "βρώμικος"
Νέα 26/06/2022 - 20:20

Ο Aleix Espargaro πέρασε τον Quartararo στην αρχή του αγώνα, όταν ο αναβάτης της Yamaha άνοιξε την γραμμή του στη στροφή 2, με τον πρώτο να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Μετά από μια σύντομη μάχη που ακολούθησε με τον Espargaro μέσω των στροφών 5 και 6, ο Quartararo πέρασε τους επόμενους τρεις γύρους παρακολουθώντας τον αναβάτη της Aprilia πριν ξεκινήσει άλλη μια επίθεση στη στροφή 5 στον πέμπτο γύρο.

Ωστόσο, ο Quartararo έχασε το μπροστινό, έπεσε και παρέσυρε τον Espargaro στο χαλίκι, με τον αναβάτη της Aprilia να πέφτει στη 15η θέση πριν καταφέρει να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση στην καρό σημαία.

Στον Quartararo, ο οποίος έπεσε ξανά στον 12ο γύρο, επιβλήθηκε ποινή μεγάλου γύρου για το συμβάν στο Silverstone τον Αύγουστο και ζήτησε συγγνώμη από τον Espargaro αμέσως μετά τον αγώνα.

Ο Espargaro πήρε τελικά 13 βαθμούς στο Assen, μειώνοντας το προβάδισμα του Quartararo από 34 σε 21 βαθμούς πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα – αλλά παραδέχεται ότι θα προτιμούσε να είχε τερματίσει 1-2 με τον αναβάτη της Yamaha καθώς πιστεύει ότι είχε ρυθμό να διεκδικήσει μια δεύτερη νίκη στην καριέρα του.

"Αυτό είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε γιατί νομίζω ότι σήμερα θα κατάφερνα να κερδίσω και ο Fabio θα τερμάτιζε δεύτερος", είπε όταν ρωτήθηκε αν έχασε τη νίκη σήμερα ή κέρδισε πραγματικά από την άποψη της κατάστασης στο πρωτάθλημα.

"Αυτοί είναι πέντε βαθμοί, ανέκτησα 13. Από άποψη πρωταθλήματος είναι καλύτερα, αλλά χάνω μια νίκη".

"Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει σήμερα. Έχω μόλις μία νίκη στην καριέρα μου, οπότε θα προτιμούσα να ανακτήσω πέντε βαθμούς και να πάρω τη νίκη (παρά να ανακτήσω 13 χωρίς νίκη)".

"Αν δεν είσαι ήρεμος, είναι αδύνατο να κάνεις πολλούς γύρους μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ γύρου".

"Ήμουν επιθετικός, θυμωμένος, σούπερ θυμωμένος γιατί κάθε φορά που έβλεπα το ταμπλό μου, τους γύρους που έκανα ήμουν πιο θυμωμένος γιατί ήξερα ότι ήταν αδύνατο οι άλλοι να είχαν ρυθμό τους και εγώ να τους προλάβαινα. Αλλά την ίδια στιγμή, ήμουν χαρούμενος που έκανα αυτούς τους χρόνους γύρου".
 

Σχολιάζοντας τη σύγκρουση με τον Quartararo, ο Espargaro πιστεύει ότι δεν υπήρχε πρόθεση από τον αναβάτη της Yamaha και ότι απλώς εκτίμησε λάθος τη ζώνη φρεναρίσματος για τη στροφή 5 λόγω της έντονης αίσθησης που έχει με τη μοτοσυκλέτα του.

"Ήμουν πολύ δυνατός σε αυτό το σημείο και ο Fabio το ήξερε", πρόσθεσε ο Espargaro. " Ο λόγος για τον οποίο ο Fabio έκανε αυτή την κίνηση είναι επειδή η αίσθηση του με τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή, μπορεί να κλείνει πολύ τις γραμμές επειδή έχει τρομερή αίσθηση (με την μοτοσυκλέτα)".

"Δεν είναι βρώμικος αναβάτης, αλλά η αυτοπεποίθησή του είναι τόσο υψηλή που μπορεί να κλείνει πολύ τις γραμμές. Αλλά σήμερα ήμουν επίσης σούπερ γρήγορος, οπότε έκλεισα τη γραμμή όπως αυτός και συγκρουστήκαμε. Μου είπε συγγνώμη γιατί έκανε μεγάλο λάθος κρίνοντας αυτό το φρενάρισμα".

Ο Espargaro είπε επίσης ότι μπόρεσε να ανακάμψει επειδή δεν είχε «τίποτα να χάσει», αλλά ο ανώτερος ρυθμός του σε σχέση με τους γύρω του το έκανε εύκολο.

"Σήμερα δεν είχα τίποτα να χάσω και νομίζω ότι θα φανώ αλαζονικός, αλλά ο ρυθμός μου σήμερα ήταν λίγο καλύτερος από τους υπόλοιπους", είπε. "Έτσι, όταν είσαι περίπου μισό δευτερόλεπτο (γρηγορότερος) είναι πολύ πιο εύκολο γιατί σημαίνει ότι κάνεις κάτι πολύ διαφορετικό από τους υπόλοιπους".

"Στο τελευταίο σικέιν φρέναρα πολύ αργότερα από όλους, στον τελευταίο τομέα η ταχύτητα που είχα ήταν απίστευτη. Οπότε, γι' αυτό ήταν πολύ εύκολο για μένα".

Επόμενο άρθρο »

2022 MOTOGPWORLD PADDOCK 11 @ Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ήταν ένα λάθος πρωτάρη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα