• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Στο Austin άλλαξα νοοτροπία
Αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ και να βελτιωθώ
Νέα 16/06/2022 - 20:31

Ο Fabio Quartararo ηγείται της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος καθώς φτάνουμε στην μέση της σεζόν. Ο μόνος που καταφέρνει να μείνει κοντά του είναι ο Aleix Espargarò, αλλά ο Γάλλος είναι αναμφισβήτητα το φαβορί στην κούρσα του τίτλου και ελάχιστοι αναβάτες μπορούν να τον εμποδίσουν να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε με τη Yamaha του έδωσε την απαραίτητη ηρεμία για να σκεφτεί πιο καθαρά το παρόν και να οικοδομήσει ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον σε μια M1 η οποία, αν και μπορεί να υπολείπεται ακόμη των υπόλοιπων μοτοσυκλετών από την άποψη της ισχύος, παραμένει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για όλους χάρη στην αξιοζήλευτη συνολική ισορροπία. Το Sachsenring είναι λοιπόν μια από εκείνες τις πίστες στις οποίες η ιπποδύναμη μετράει ελάχιστα και αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη ευκαιρία του Quartararo να κάνει ένα πραγματικό άλμα στη βαθμολογία.

"Το Mugello και η Καταλονία ήταν υπέροχοι αγώνες", είπε ο Fabio στη συνέντευξη Τύπου. "Είχα υπέροχο ρυθμό και στους δύο αγώνες. Τόσο εδώ (στο Sachsenring), όσο και το Assen είναι δύο πίστες που μου αρέσουν πολύ, οπότε έχω ένα καλό κίνητρο να προσπαθήσω να κάνω κάτι μεγάλο".

Σου αρέσει το Sachsenring;

"Αυτή είναι μια πολύ μικρή πίστα, αλλά ο αγώνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους της σεζόν. Εδώ κάνεις 30 γύρους και όταν έχεις κάνει 15 έχεις ήδη διαλυθεί (σωματικά), είναι πραγματικά πολύ μεγάλος. Στρίβεις πάντα αριστερά, φαίνεται ο αγώνας να διαρκεί δύο ώρες, όταν είσαι πάνω στην μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι είναι το ίδιο για όλους, αλλά μπορώ να πω ότι αυτός ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος από ψυχική άποψη".

Ποια ήταν η στιγμή της σεζόν που έκανες ένα βήμα μπροστά;

"Νομίζω ότι στο Austin έκανα ένα βήμα μπροστά. Στο Qatar και την Αργεντινή παραπονέθηκα πάρα πολύ, ίσως στο μυαλό μου σκεφτόμουν πάρα πολύ την τελική ταχύτητα που ξέρουμε ότι είναι χαμηλότερη για εμάς από τους άλλους. Μετά, στο Austin, αποφάσισα να σταματήσω να το σκέφτομαι πάντα αυτό, γιατί ήξερα ότι θα είχα αυτή τη μοτοσυκλέτα όλη τη σεζόν, οπότε επικεντρώθηκα στο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα με αυτήν. Νομίζω ότι το διανοητικό βήμα που έκανα στο Austin με βοήθησε να συγκεντρωθώ και πραγματικά από το Portimao και μετά, τερματίζω πάντα στην πρώτη πεντάδα. Οπότε θα έλεγα ότι είχα ένα υπέροχο ξεκίνημα στη σεζόν, εκτός από δύο αγώνες που δεν πήγαν πολύ καλά".

Θα υπάρξει κάτι νέο στην M1 εδώ;

"Δεν θα υπάρχει τίποτα καινούργιο στη μοτοσυκλέτα. Στις δοκιμές έκανα μόνο συγκρίσεις μεταξύ εξαρτημάτων που είχαμε ήδη για να επιλέξουμε, ιδιαίτερα στο ψαλίδι".

Επόμενο άρθρο »

O Giacomo Agostini, γίνεται σήμερα 80 χρονών!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rins κρίθηκε ικανός να συμμετάσχει στο Grand Prix της Γερμανίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA