• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ένα αστέρι εν τη γενέσει;
Ποιός είναι ο David Muñoz;
Νέα 10/06/2022 - 17:00

Την Κυριακή στο Monster Energy Catalan Grand Prix, είδαμε τον David Muñoz να έχει έναν εκπληκτικό αγώνα, δίνοντας τρομερές μάχες με πολύ πιο έμπειρους αναβάτες (όπως ο Tatsuki Suzuki, o Sergio Garcia και ο Izan Guevara), μόλις στην δεύτερή του εμφάνιση στην Moto3. Τελικά ο 16χρονος Ισπανός ανέβηκε στο βάθρο, παίρνοντας την δεύτερη θέση, ενώ είχε ξεκινήσει από την 20η θέση στην σχάρα εκκίνησης. Ποιός είναι όμως ο David Muñoz; Και γιατί ενώ έχει συμβόλαιο με την BOE Motorstports από την αρχή του χρόνου έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το Mugello για να δούμε αυτόν τον Ισπανό αναβάτη, του οποίου το ψευδώνυμο είναι ήδη "δυναμίτης";


Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι αρκετά απλή. Οι κανονισμοί επιβάλλουν ότι οι διαγωνιζόμενοι στην Moto3 πρέπει να είναι 16 τουλάχιστον ετών (18 από το 2023). Επίσης θα υπάρξει μόνο για το 2023 εξαίρεση για τους αναβάτες που ήδη αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Ο David Muñoz λοιπόν, γεννημένος στις 15 Μαϊου του 2006. έκλεισε τα 16 την ημέρα του αγώνα του Le Mans και ως εκ τούτου απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Grand Prix  του Mugello.


Στο Mugello είδαμε τον αναβάτη από τη Σεβίλλη να παίρνει την 11η θέση και, δεδομένου του πόσο ανταγωνιστική είναι η Moto3, πολλοί δεν θα είχαν προβλέψει ένα παρθενικό βάθρο για τον Muñoz. Όμως αυτός το κατάφερε μόλις στον δεύτερο αγώνα του. Ποιός είναι λοιπόν ο David Muñoz;


Ο Muñoz είναι ένας φλογερός χαρακτήρας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, έχει τη φήμη ότι είναι «άγριος», θα έχετε πολλές ανάμεικτες αντιδράσεις όταν μιλήσετε για αυτόν σε αναβάτες που έχουν αγωνιστεί εναντίον του, κάποιοι λένε ότι είναι νέος και μαθαίνει , άλλοι τον έχουν στην μαύρη λίστα, δηλώνοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Αυτές οι αντιδράσεις οφείλονται στο εξαιρετικά επιθετικό του στυλ οδήγησης, καθώς ο Muñoz  επιχειρεί "αυτοκτονικούς" ελιγμούς και δεν νοιάζεται για κανέναν αναβάτη που βρίσκεται στο δρόμο του, σαν μια διασταύρωση των Darryn Binder και Jeremy Alcoba, αν τρέφονταν μόνο με στεροειδή.


Παρόλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι προικισμένος με εξαιρετική ταχύτητα, οδηγώντας όποια μοτοσυκλέτα αγγίζει απίστευτα γρήγορα και με ακρίβεια. 


Η καριέρα του Ισπανού προχώρησε πολύ γρήγορα αφού ξεκίνησε να οδηγεί σε ηλικία 4 ετών, συμμετείχε στα Ισπανικά πρωταθλήματα και έφτασε στο European Talent Cup, τερματίζοντας 13ος το 2018 και 11ος το 2019, παίρνοντας συνολικά μια νίκη και άλλα δύο βάθρα. Από εκεί, έγινε η ασυνήθιστη επιλογή να τον προωθήσουν στο CEV Moto3 για το 2020 όπου τερμάτισε 20ος σε ένα σύνολο άνω των 60 αναβατών. 

Το 2020 ο Muñoz αγωνίστηκε επίσης στο Red Bull Rookies ανεβαίνοντας στο βάθρο στο ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 15 ετών, ενώ έχοντας συνολικά δύο νίκες και έξι βάθρα, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Pedro Acosta. 

Το 2021 μετατράπηκε σε μια ασταμάτητη δύναμη, έγινε εξαιρετικά επιθετικός και δεν σταμάτησε σε τίποτα για να πετύχει αυτό που θέλει και τα αποτελέσματα το απέδειξαν αυτό, καθώς  παραλίγο να πάρει τους τίτλους Red Bull Rookies και CEV Moto3, τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. 


Το 2022 έκανε υπομονή μέχρι τον 8ο αγώνα της χρονιάς και ανέβηκε στο βάθρο στον αμέσως επόμενο, κάνοντας πραγματικά μια "εκρηκτική" αρχή. Πού μπορεί να φτάσει άραγε ο "δυναμίτης" από την Σεβίλλη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα βλέπουμε μόλις τα πρώτα του βήματα. 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Misano: ΕΔ

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez: Κάθε αποτέλεσμα τώρα είναι σημαντικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα