• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη του Guevara με σχεδόν δύο δευτερόλεπτα διαφορά
Βάθρο για τον Muñoz στην δεύτερή του συμμετοχή!
Νέα 05/06/2022 - 14:58

Ο Izan Guevara ήταν σε άλλο επίπεδο στο Monster Energy Catalonia Grand Prix καθώς έφτασε σε μια δεύτερη νίκη της σεζόν με αρκετά εκπληκτικό τρόπο (ήταν μάλιστα το 500ο GP για την ομάδα του Jorge Martinez Aspar). Ο αναβάτης από την Μαγιόρκα ξέφυγε από ένα τυπικά ταραχώδες γκρουπ της Moto3 με έξι γύρους να απομένουν για να περάσει άνετα τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από τον απίστευτο rookie, David Muñoz, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βάθρο στην καριέρα του μόλις στο δεύτερο Grand Prix του. Ο Tatsuki Suzuki της Leopard Racing ήταν μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον αναβάτη της BOE Motorsports, στην τρίτη θέση.

Ο κάτοχος της pole position, Dennis Foggia, έκανε το τέλειο ξεκίνημα και έστριψε πρώτος, με τον Guevara να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω του. Ο Sergio Garcia ήταν τρίτος μετά από μια κίνηση στην εσωτερική του Riccardo Rossi στην 10η στροφή, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος είχε ανακάμψει γρήγορα από ένα ξεκίνημα από την τρίτη σειρά της εκκίνησης. 

Βρισκόμασταν στον τρίτο γύρο και ο Foggia εξακολουθούσε να προηγείται. Μαζί του ήταν ο ομόσταυλός του, Suzuki, ο οποίος είχε ήδη περάσει τον Garcia πριν κάνει την κίνησή του στην 11η στροφή για να πάρει την δεύτερη θέση από τον Guevara. Oι μάχες συνεχίζονταν, με τους αναβάτες να αλλάζουν θέσεις συνέχεια, μέχρι που ο έβδομος γύρος άλλαξε τα δεδομένα. 


Ο Dennis Foggia, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς, μόλις επτά ημέρες μετά την πτώση του από την πρώτη θέση στον εντός έδρας αγώνα του στο Mugello, η καταστροφή χτύπησε ξανά τον Ιταλό αναβάτη.

Μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας είχε ο David Salvador, καθώς ο Ισπανός αντικαταστάτης του Ayumu Sasaki έφτασε στην τέταρτη θέση έχοντας ξεκινήσει 16ος. Το ίδιο δυνατός ήταν και ο Adrian Fernandez, με τον αναβάτη της Red Bull KTM Tech3 να βρίσκεται στην κορυφαία ομάδα για πρώτη φορά εδώ και λίγο καιρό. Αλλά ο αναβάτης που ξεχώρισε ήταν ο David Muñoz. Μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του σε Grand Prix, ο 16χρονος δεν έδειχνε κανένα έλεος στους πιο έμπειρους αντιπάλους του, καθώς βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα.

Στη συνέχεια, η ηγετική ομάδα υπέστη ένα πλήγμα μετά από μια τριπλή πτώση στη στροφή 10. Ο Ryusei Yamanaka βούτηξε στο εσωτερικό του Daniel Holgado, έκανε λάθος και χτύπησε τον πίσω τροχό του David Salvador μπροστά του , με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να πέσουν, συμπαρασύροντας και τον Holgado. 


Αυτό σήμαινε ότι προέκυψε μια ηγετική ομάδα επτά αναβατών, με τον Jaume Masia να έχει ανακάμψει από ένα κακό ξεκίνημα. Ο Muñoz κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση με εννέα γύρους να απομένουν, προτού ο Adrian Fernandez τον περάσει για να οδηγήσει έναν αγώνα Moto3 για πρώτη φορά στην καριέρα του - μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη έχοντας ξεκινήσει από την 24η θέση.
Επτά γύροι απέμεναν και ο Guevara (που είχε εν τω μεταξύ περάσει μπροστά) έκανε την προσπάθειά του για να ξεφύγει. Ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ως αποτέλεσμα, οι Garcia και Muñoz άνοιξαν τον ρυθμό τους για να τον φτάσουν ανεβαίνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Με δύο γύρους να απομένουν, παρά το γεγονός ότι ο Garcia πίεζε πολύ, ο Guevara εξακολουθούσε να προηγείται για μισό δευτερόλεπτο. Ένα δαπανηρό λάθος στην στροφή 5 για τον Garcia είδε το προβάδισμα του ομόσταυλού του να εκτείνεται στα οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου και ουσιαστικά είχε τη νίκη στο χέρι του. Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου μαινόταν πλέον μεταξύ των Garcia, Muñoz και Suzuki, ο οποίος είχε φτάσει στην ουρά των Ισπανών. Ο Muñoz πέρασε στην δεύτερη θέση στην πρώτη στροφή καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος, με τον Suzuki να απαντά στη στροφή 4. Οι τρεις τους έφτασαν μαζί στην έκτη στροφή έχοντας όλοι μικροεπαφές πριν περάσει ο νεαρός 16χρονος μπροστά. Ο Muñoz προηγούταν στην η στροφή και μόλις λίγες στροφές απέμεναν ανάμεσα σε αυτόν και στο πρώτο του βάθρο. 


Mπροστά, ο Guevara πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την τρίτη νίκη στην καριέρα του. Στη συνέχεια, τα βλέμματα στράφηκαν στον αγώνα για τη δεύτερη θέση με τον Muñoz να αναδύεται επικεφαλής των τριών αναβατών για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση κατά 0,010 δευτερόλεπτα από τους Suzuki και Garcia. Τώρα, μόλις 16 βαθμοί χωρίζουν τους δύο αναβάτες της GASGAS Aspar με το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του Guevara να του επιτρέπει να πλησιάσει τον ομόσταυλό του. Ο Deniz Öncü πήρε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Carlos Tatay και τον John McPhee. Τόσο ο Masia όσο και ο Fernandez βρέθηκαν πιο πίσω στα τελευταία στάδια του αγώνα για να πάρουν την όγδοη και ένατη θέση, προτού η πρώτη δεκάδα συμπληρωθεί από τον Xavier Artigas.

Επόμενο άρθρο »

Eπιστροφή στις νίκες για τον Celestino Vietti

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα