• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Η Aprilia δεν θα ήταν εδώ χωρίς εμένα
Ούτε εγώ χωρίς αυτούς
Νέα 30/05/2022 - 14:59

Ο Aleix Espargarò κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο, με την τρίτη θέση που κατέκτησε στο Mugello, χάρη στο πείσμα του και έναν πραγματικά άψογο αγώνα. Ξεκινώντας από την έβδομη θέση, ο αναβάτης της Aprilia είχε εξαιρετικό ρυθμό στο ζέσταμα, αλλά οι πρώτοι γύροι ήταν καθοριστικοί για τον αποκλεισμό του από την μάχη για τη νίκη.

Ο Espargarò προσπάθησε να φτάσει τους Bagnaia και Quartararo, αλλά έχασε πολύ χρόνο πίσω από τον Bezzecchi και τον Marini. Περίεργο να το πούμε, καθώς μιλάμε για μια θέση στο βάθρο, αλλά αυτή η τρίτη θέση άφησε αναμφίβολα μια πικρή γεύση στο στόμα του Aleix, αφού ξέρει ότι έχασε την ευκαιρία να κερδίσει κάτι παραπάνω. Παρηγοριά η Καταλονία, η έδρα του, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεταφέρεται σε μια εβδομάδα.

"Είμαι χαρούμενος. Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο", είπε ο Aleix. "Είναι κρίμα που δεν πήρα καλύτερη θέση στις κατατακτήριες. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να τα βγάλω πέρα ​​στον αγώνα. Τα παιδιά της VR46 ήταν πολύ καλά. Χωρίς μεγάλη εμπειρία, δεν έκαναν καθόλου λάθη και έχασα χρόνο πίσω τους, και αυτό με απομάκρυνε από το ενδεχόμενο να παλέψω για τη νίκη. Νόμιζα ότι θα έκαναν κάποιο λάθος κάποια στιγμή, αλλά δεν το έκαναν. Ήταν πολλοί άνθρωποι στο γκαράζ μας στο αγώνα από τον Όμιλο της Piaggio. Ελπίζω να διασκέδασαν!".


O συνδυασμός του Aleix και της Aprilia έχει γίνει γνώριμη εικόνα του paddock τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τα δύο τελευταία, η μακροχρόνια αυτή εξέλιξη φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς. 


"Νομίζω ότι η Aprilia χωρίς εμένα δεν θα είχε πετύχει αυτά τα αποτελέσματα, αλλά, ταυτόχρονα, νομίζω ότι δεν θα ήμουν τόσο δυνατός χωρίς την Aprilia. Δεν είναι μόνο ένα άτομο, είναι μια ομάδα. Είναι ένα ατομικό άθλημα, αλλά είναι ένα μείγμα από τη δουλειά του καθενός. Έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο γκαράζ. Κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Ίσως είναι πολύ νωρίς για να το πω, αλλά νομίζω ότι μπορώ να παλέψω για τον τίτλο μέχρι το τέλος. Είναι ωραίο να βλέπω τους άλλους αναβάτες να αρχίζουν να με βλέπουν με διαφορετικό τρόπο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την προσέγγισή μου. Έχω τον δικό μου δρόμο να ακολουθήσω και θα προσπαθήσω να παλέψω μέχρι τη Valencia".

Σε αυτό το σημείο, ο Aleix, o Pecco και ο Fabio είναι τα φαβορί του Πρωταθλήματος. 


"Είναι ωραίο να βλέπεις ότι έχουμε τρία διαφορετικά στυλ, τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες, αλλά είμαστε πάντα μπροστά σε κάθε περίοδο δοκιμών. Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή, ο Pecco, ο Fabio και εγώ είμαστε οι τρεις διεκδικητές του τίτλου. Aλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το βλέπουμε, αγώνα με αγώνα, γιατί οι αρνητικές στιγμές έρχονται ξαφνικά. Στο πρώτο μέρος της σεζόν, ήμασταν οι πιο συνεπείς".

Ο Αleix μίλησε για το πολύ υψηλό επίπεδο στα MotoGP, τόσο των αναβατών όσο και των μοτοσυκλέτων. 


"Έκανα πολλές προσπεράσεις. Πέρασα τον Zarco και επίσης τον Marini και τον Bezzecchi. Διασκέδασα και με τον Fabio. Πάντα μιλάμε για το πόσο δύσκολο είναι να προσπεράσεις, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το επίπεδο των αναβατών τώρα είναι απίστευτο. Σκεφτόμαστε τα ηλεκτρονικά, τις συσκευές και την αεροδυναμική, αλλά τα ξεχνάμε αυτά τα πράγματα. Το θέμα είναι ότι όλοι φρενάρουν πολύ αργά, είναι όλοι γρήγοροι και νομίζω ότι γι' αυτό είναι δύσκολο να προσπεράσουμε. Το τρέχον επίπεδο των MotoGP είναι πολύ υψηλό . Πέρασα πολύ καλά. Νομίζω ότι ήταν μια υπέροχη παράσταση ο αγώνας. Ίσως αν είχαμε ξεκινήσει μπροστά - ο Pecco, ο Fabio και εγώ - θα υπήρχαν λιγότερες προσπεράσεις επειδή είχαμε πολύ παρόμοιο ρυθμό".

Mπορεί η νίκη να μην ήρθε στο Mugello, όμως ο Aleix είναι ευχαριστημένος με τον αγώνα του και ανυπομονεί για την Καταλονία.


"Ήθελα να κερδίσω, αλλά ένα βάθρο είναι κάτι παραπάνω από καλό. Το Mugello είναι πάντα δύσκολο απέναντι στην Ducati. Ήθελα να κλείσω τη διαφορά στην κατάταξη με τον Fabio, αλλά ήταν πολύ γρήγορος. Ο κινητήρας μου ήταν υπέροχος, καλύτερος από του Fabio , και νομίζω ότι μπορώ να μειώσω τη διαφορά στο εντός έδρας GP μου την επόμενη εβδομάδα. Θα προσπαθήσω να κερδίσω στη Βαρκελώνη, ίσως και να ανέβω στο βάθρο. Περνάω υπέροχα. Ξέρω ότι θα είναι το πιο συναρπαστικό εντός έδρας GP της καριέρας μου στη Βαρκελώνη. Παλεύω για τον τίτλο. Η πίστα είναι καλή για τη μοτοσυκλέτα μου. Θα διασκεδάσω παλεύοντας μπροστά στους οπαδούς μου και θα προσπαθήσω να ασκήσω πίεση στον Fabio".

Επόμενο άρθρο »

MICHELIN Power Slicks: Νέα ρεκόρ στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη Sergio Garcia μετά από ποινή του Izan Guevara

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα