• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη στην Moto2 για τον Pedro Acosta!
Γίνεται ο νεότερος αναβάτης της ιστορίας που κερδίζει αγώνα στην μεσαία κατηγορία!
Νέα 29/05/2022 - 15:50

Ο Pedro Acosta κατέρριψε το ρεκόρ του Marc Marquez ως ο νεότερος νικητής αγώνων μεσαίας κατηγορίας, καθώς κέρδισε τον αγώνα της Moto2 στο Gran Premio d'Italia Oakley. Ο νεαρός Ισπανός, που γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, οδήγησε σχεδόν και τους 21 γύρους γύρω από το Autodromo Internazionale del Mugello, πετυχαίνοντας τη λύτρωση μετά την πτώση του από την πρώτη θέση πριν από ένα δεκαπενθήμερο στο Le Mans.

Ο Joe Roberts τερμάτισε δεύτερος και ο Ai Ogura πήρε την τρίτη θέση και έφερε τον εαυτό του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με τον Celestino Vietti, μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τελευταίος στα τέλη του αγώνα, ενώ κατείχε την τρίτη θέση. 

Ο Canet ξεκίνησε δυναμικά από την pole position, αλλά ήταν ο Acosta που έστριψε πρώτος και οδήγησε τους αναβάτες της Moto2 στον πρώτο γύρο. Ο Sam Lowes πέρασε τον Canet μέσα από το σύμπλεγμα των Casanova/Savelli (Στροφές 6 και 7) στον 1ο γύρο, αλλά ο Ισπανός ανταπέδωσε τη χάρη στον 2ο γύρο και ο Lowes βρέθηκε σε μάχη με τον ομόσταυλό του, Tony Arbolino, για την τρίτη θέση για αρκετούς γύρους. 

Ο Acosta συνέχιζε να προηγείται μέχρι που μια ταλάντωση στην μοτοσυκλέτα του στην έξοδο της Arrabbiata 2 επέτρεψε στον Canet να περάσει, αλλά o Canet κράτησε το προβάδισμα μόνο έως ότου o Acosta τον πέρασε στην ευθεία στον 4ο γύρο. Αυτοί οι δύο ήταν ακόμα πρώτος και δεύτερος, έχοντας απομακρυνθεί ένα δευτερόλεπτο από τους υπολοίπους, όταν χτύπησε η καταστροφή για τον Canet στον 13ο γύρο. Ο Ισπανός έχασε το μπροστινό περνώντας από την Bucine (Στροφή 15) και έπεσε σηματοδοτώντας το τέλος του αγώνα του. 

Αυτό το περιστατικό άφησε τον Acosta μόνο του στην κεφαλή του αγώνα, αλλά υπήρχαν πολλές μάχες σε εξέλιξη πιο πίσω. Εκτός από την ενδο-ομαδική αντιπαράθεση μεταξύ Lowes και Arbolino, οι Roberts και Ogura πάλευαν για την πέμπτη θέση, ενώ ο Vietti βρισκόταν στο μονοπάτι της επιστροφής αφού είχε βρεθεί δέκατος στην πρώτη στροφή. 

Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πριν από τον αγώνα ήταν πίσω στην έβδομη θέση, αν και με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τους αναβάτες μπροστά του, όταν πέρασε τον Mattia Pasini στον 6ο γύρο, ενώ ο Ogura πέρασε σε δύο διαδοχικούς γύρους με υπέροχες κινήσεις τους δύο αναβάτες της Elf Marc VDS στην πρώτη στροφή για να ανέβει στην τρίτη θέση. 


Με τον Canet εκτός μάχης, ο Roberts και ο Vietti είχαν φτάσει στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, αφού πέρασαν αρχικά τον Arbolino και κυνηγούσαν τον Ogura. Στον 11ο γύρο, ο Roberts έκανε μια τολμηρή κίνηση και κατάφερε να περάσει. Η αψιμαχία αυτή επέτρεψε και στον Vietti να βρεθεί μπροστά από τον Ιάπωνα. 

Εν τω μεταξύ, το δίδυμο της Marc VDS συνέχισε να χάνει την επαφή με τους τέσσερις αναβάτες μπροστά καθώς οι μάχες μεταξύ τους συνεχίζονταν. Τα πράγματα κορυφώθηκαν στον 19ο γύρο όταν ο Arbolino έκανε μια βουτιά στην εσωτερική στη στροφή 2, ήρθε σε επαφή με τον Lowes, κάτι που προκάλεσε την πτώση του Βρετανού και επέφερε ποινή μεγάλου γύρου στον Arbolino.

Έμοιαζε σαν μια πορεία σταθερής ανάκαμψης για τον Vietti, ο οποίος θα είχε διευρύνει το προβάδισμά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αν έμενε μπροστά από τον Ogura, αλλά στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα του υπέστη βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων λιγότερο από τρεις γύρους πριν το τέλος. Όχι μόνο έχασε 16 βαθμούς, αλλά οι τρεις επιπλέον που θα συγκέντρωνε ο Ogura κληρονομώντας την τρίτη θέση τους φέρνει ισόβαθμους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Μπροστά, ο Acosta συνέχισε να απομακρύνεται και τελικά πήρε την καρό σημαία 4.051 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Roberts. Ο Ogura τερμάτισε τρίτος και ο Arbolino παρέμεινε τέταρτος, αν και μόλις 0,015 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Augusto Fernandez. Οι υπόλοιποι στην πρώτη δεκάδα ήταν ο Jake Dixon στην έκτη θέση, μπροστά από τους Cameron Beaubier, Alonso Lopez, Marcel Schrötter και Albert Arenas. 

Επόμενο άρθρο »

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Pecco Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα