• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν μπορώ να κερδίσω το πρωτάθλημα κάνοντας τέτοια λάθη
Νέα 16/05/2022 - 20:49

Ξεκινώντας από την pole position, o Francesco Bagnaia προσπέρασε τον ομόσταυλό του, Jack Miller, στον τέταρτο γύρο και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τον καταστροφικό 21ο γύρο. 

Ξεκίνησε με τον Enea Bastianini, ο οποίος πέρασε τον Bagnaia για την πρώτη θέση στο σικέιν στην αρχή του γύρου. Ο Bagnaia αντέδρασε αμέσως, περνώντας τον αναβάτη της Gresini στην έκτη στροφή, όμως μόλις δυο στροφές αργότερα, ο Bagnaia έχασε την γραμμή του στην όγδοη στροφή επιτρέποντας στον Bastianini να ανέβει και πάλι στην πρώτη θέση. 

Απομέναν έξι γύροι ώστε ο Bagnaia να παλέψει με τον Bastianini, όμως ο αγώνας του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati θα διαρκούσε μόλις λίγες στροφές ακόμα, καθώς έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε από την δεύτερη θέση. 

"Ήταν ένας τέλειος αγώνας μέχρι την πτώση", είπε ο Bagnaia. "Έκανα καλή διαχείριση, ήμουν συνεχώς γρήγορος. Διαχειριζόμουν καλά τον Jack πίσω μου. Όταν ο Enea τον προσπέρασε, πίεσα λίγο παραπάνω, ο ρυθμός μου ήταν πολύ ανταγωνιστικός, πολύ συνεπής".

" Τότε, όταν ο Bastianini με προσπέρασε, χρησιμοποίησα την ίδια στρατηγική που είχα χρησιμοποιήσει με τον Marc στην Aragon πέρυσι. Προσπάθησα να ξαναβρεθώ μπροστά του το συντομότερο δυνατόν, αλλά μετά έκανα ένα λάθος στην όγδοη στροφή".

"Προσπάθησα να φρενάρω πιο δυνατά, αλλά το μπροστινό κλείδωνε, οπότε απλά έφυγα ευθεία. Ίσως φρέναρα πολύ σκληρά. Όταν ξαναγύρισα στην γραμμή μου είπα 'δεν χρειάζεται πίεση, θα τον ξαναπεράσω', όχι τόσο σύντομα, αλλά με συνέπεια".

" Η ιδέα που είχα ήταν να τον πλησιάσω όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί ήξερα ότι ήταν εύκολο να κάνει κάποιο λάθος, αλλά όταν έφτασα στην προτελευταία στροφή, μπήκα λίγο πιο αργά και έπεσα ".

" Ένιωθα καλά με το μαλακό ελαστικό, αλλά στον αγώνα οι θερμοκρασίες ήταν λίγο πιο ψηλές, οπότε αποφασίσαμε να βάλουμε το μεσαίο. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό ήταν το θέμα με την πτώση ".
" Δεν ξέρω γιατί. Έκανα την στροφή 11 λίγο πιο αργά και μετά, όταν έφτασα στην προτελευταία στροφή, έπεσα. Οπότε είναι δύσκολο να πω κάτι για αυτό. Απλά είδα τα δεδομένα για να καταλάβω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω. Είμαι λίγο θυμωμένο τώρα ".

" Το μόνο που μετράει είναι ότι έχασα 20-25 βαθμούς. Τώρα πρέπει να σκεφτώ την πτώση, να προσπαθήσω να καταλάβω, να προσπαθήσω να βελτιωθώ. Γιατί δεν μπορώ να κερδίσω το πρωτάθλημα κάνοντας τέτοια λάθη. Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσω ".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Έχω επιτέλους την μοτοσυκλέτα που πάντα ονειρευόμουν

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Είχα πρόβλημα με τα νεύρα στο χέρι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα