• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ψυχικά επώδυνη", "Τρομακτική ειλικρινά"
Οι αναβάτες της Suzuki μιλούν για τις πτώσεις τους
Νέα 15/05/2022 - 22:23

Ο Joan Mir περιέγραψε την έξοδό του από το Γαλλικό Grand Prix του 2022 ως «ψυχικά επώδυνη», καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόσταυλός του, Alex Rins, είχαν πτώσεις από πολλά υποσχόμενες θέσεις στο Le Mans. 


Οι δύο πτώσεις σημειώθηκαν στον πρώτο αγώνα αφότου ολόκληρη η ομάδα της Suzuki έμαθε ότι ο κατασκευαστής θέλει να τερματίσει την συμμετοχή του στα MotoGP στα τέλη του 2022.

Ο Rins είναι τώρα τέταρτος στην κατάταξη, 33 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος Fabio Quartararo, ενώ ο Mir είναι 15 βαθμούς πιο πίσω, στην ένατη θέση.

"Σήμερα η πτώση ήταν οδυνηρή ψυχικά", είπε ο Mir, ο οποίος έπεσε στην μέση του αγώνα ενώ ήταν τέταρτος και κυνηγούσε την κορυφαία τριάδα της Ducati.

"Μετά από ένα δύσκολο Σάββατο, δύσκολες ΕΔ3 που χρειάστηκε να περάσω από τις ΚΑΤ1 απροσδόκητα – μετά αλλάξαμε λίγο τη μοτοσυκλέτα - μπόρεσα να έχω ξανά την ταχύτητα για να προκριθώ σε μια λίγο-πολύ καλή θέση και μετά η αρχή (του αγώνα) ήταν υπέροχη".

"Μπορούσα να είμαι πολύ σταθερός στους χρόνους γύρου μου. Έκανα ένα λάθος, έχασα την γραμμή μου και αμέσως μετά μείωνα πάλι την απόσταση από τους κορυφαίους αναβάτες. Κάθε φορά που πλησίαζα, είναι αλήθεια ότι πίσω από τις Ducati είναι πάντα δύσκολο να σταματήσεις τη μοτοσυκλέτα, έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση".


"Δεν τα κατάφερα με καλό τρόπο. Έκανα ένα λάθος, (λόγω) λίγο μιας μίξης πραγμάτων – ένα (μέρος) ήταν αυτό (ο παράγοντας Ducati), ένα άλλο ήταν ότι προσπάθησα να φρενάρω πολύ αργά, μετά έπρεπε να κρατήσω πατημένο το φρένο λίγο περισσότερο από το κανονικό, και όταν άφησα τα φρένα έχασα το μπροστινό".

"Έφτανα το μπροστινό γκρουπ. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα είχαμε τερματίσει, αλλά νομίζω ότι σήμερα θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε για το βάθρο".

Ερωτηθείς εάν η πτώση του ήταν ιδιαίτερα επώδυνη λόγω της χαμένης ευκαιρίας στο βάθρο ή του πλαισίου των ευρύτερων ειδήσεων που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο Mir είπε: "Ένα μείγμα πραγμάτων. Δεν έχουμε πιθανώς όλη την τύχη που χρειαζόμαστε. Είχαμε μερικά μηδενικά (δύο αγώνες που δεν πήραμε βαθμούς) που είναι κάτι που, για το πώς εστιάζω εγώ στους αγώνες, είναι υπερβολικό για μένα σε τόσους λίγους αγώνες΄".


"Μετά και η κατάσταση που υπάρχει με τη Suzuki. Και επίσης πιστεύω ότι ήμασταν από τους πιο δυνατούς σήμερα, και αυτό το κάνει επίσης οδυνηρό. Είναι λίγο μείγμα".

Ο ομόσταυλός του, Alex Rins, είχε ανέβει στην τρίτη θέση από νωρίς, προσπερώντας μεταξύ άλλων τον τελικό νικητή του αγώνα, Enea Bastianini, αλλά ο αγώνας του τερμάτισε όταν αναγκάστηκε να περάσει μέσα από την αμμοπαγίδα με μεγάλη ταχύτητα στην δεύτερη στροφή. 

Προσπαθώντας να αποφύγει μια σύγκρουση με τον τότε πρώτο του αγώνα, Jack Miller, όταν η Suzuki του θα επέστρεφε στην πίστα περνώντας από το σικέιν Dunlop, ο Rins κατέληξε να πέσει με φορά στην άσφαλτο και τελικά αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα λόγω ζημιάς στην μοτοσυκλέτα. 

"Ήταν τρομακτικό, ειλικρινά", είπε για την "βόλτα" του στο χαλίκι και την επακόλουθη πτώση. "Ήταν τόσο τρομακτικό".

"Κάναμε το πιο δύσκολο πράγμα, να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε θέσεις, κάναμε μια εξαιρετική αρχή, εξαιρετικός πρώτος γύρος, και μετά ήμουν τρίτος πίσω από τον Pecco, πήγαινα καλά, χωρίς άγχος, οδηγούσα καλά… και όταν έφτασα στην πρώτη στροφή πίσω του, φρέναρα ακριβώς στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο γύρο, και όντας στο slipstream του, όταν άγγιξα το μπροστινό φρένο έχασα το μπροστινό".

"Και μετά βρέθηκα στο χαλίκι. Και το χαλίκι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς γιατί σε εκείνο το σημείο πρέπει να ελέγχεις τη μοτοσυκλέτα στα 200 χλμ/ώρα, προσπαθώντας να κοιτάξεις που βρίσκονται οι αναβάτες (για να μην πέσεις πάνω τους όταν επιστρέψεις)".

"Και προσπαθούσα να αποφύγω τη σύγκρουση με τον Miller, προσπάθησα να μειώσω την ταχύτητα όσο το δυνατόν περισσότερο, και όταν βγήκα από το χαλίκι στην άσφαλτο για να επιστρέψω στον αγώνα, βγήκα με λίγη κλίση και έχασα τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας εκεί".


"Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί κάναμε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο, ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί σε όλες τις περιόδους δοκιμών… αλλά ξέρουμε γιατί έπεσα".

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στις νίκες για τον Augusto Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν είμαι το φαβορί φέτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα