• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Assen: Δεύτερος αγώνας
Νίκη για τον Bautista, πτώσεις για Rea και Razgatlioglu
Νέα 24/04/2022 - 20:07

Το δράμα δεν έλειψε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στο TT Circuit Assen με τον Alvaro Bautista να διεκδικεί τη νίκη κατά τη διάρκεια του Motul Dutch Round, καθώς οι αντίπαλοι του Jonathan Rea και Toprak Razgatlioglu συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα. 


Ο Toprak Razgatlioglu ξεκίνησε καλά από τη δεύτερη θέση στο grid και πέρασε στην κορυφή του αγώνα μπροστά από τον Jonathan Rea. Το ζευγάρι, που μαχόταν επίσης με τον Alvaro Bautista, πολέμησε για το προβάδισμα του αγώνα στα πρώτα στάδια. Με το τρίο να ανταλλάσσει θέσεις σε όλη τη διάρκεια, η μάχη ολοκληρώθηκε πρόωρα στη στροφή 1 στον 6ο γύρο.

Ο Razgatlioglu βγήκε λίγο εκτός γραμμής, αλλά παρέμεινε σε τροχιά, με τον Rea να περνάει από τη στροφή 1 λίγο μετά. Το ζευγάρι συγκρούστηκε στην έξοδο της στροφής, με τους δύο αναβάτες να αναγκάζονται να αποσυρθούν από τον αγώνα. Το περιστατικό τέθηκε υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM WorldSBK, με την έρευνα να γίνεται μετά τον αγώνα.

Το περιστατικό επέτρεψε στον Iker Lecuona να προχωρήσει στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Bautista, αν και ο αναβάτης της Ducati έκανε σύντομα την κίνησή του και πέρασε τον rookie. Από εκεί, ο Bautista μπόρεσε να απομακρυνθεί για να κερδίσει τελικά τον αγώνα με 8,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Andrea Locatelli, ο οποίος πέρασε τον Lecuona στον 18ο γύρο στην πέμπτη στροφή. Η νίκη του Bautista είναι η 19η νίκη του στα WorldSBK και είναι τώρα ο μόνος αναβάτης που τερμάτισε στο βάθρο και στους έξι αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. 


Η δεύτερη θέση για τον Locatelli είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του στα WorldSBK μέχρι σήμερα και το πέμπτο του βάθρο μέχρι στιγμής. Ο Lecuona πήρε τελικά την τρίτη θέση και ήταν το πρώτο βάθρο για την Honda από το Assen το 2016, όταν ο Michael van der Mark (τώρα στην BMW Motorrad WorldSBK Team) είχε πάρει την τρίτη θέση.

Ο Alex Lowes τερμάτισε στην τέταρτη θέση μετά από μια μεγάλη μάχη με τον Scott Redding και τον Axel Bassani. Ο Redding τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ο καλύτερος τερματισμός του από τότε που μεταπήδησε στη BMW, αφού στον Bassani επιβλήθηκε ποινή τριών δευτερολέπτων για επανειλημμένες υπερβάσεις των ορίων της πίστας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Michael Ruben Rinaldi πήρε την έβδομη θέση για να τελειώσει ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό αναβάτη, τερματίζοντας πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον Michael van der Mark στην όγδοη θέση. Ο Van der Mark έκανε την πρώτη του εμφάνιση για τη σεζόν του 2022 και εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα του ποδιού του. Ο Xavi Vierge διεκδίκησε την ένατη θέση με δύο Honda μέσα στην πρώτη δεκάδα, την οποία ολοκλήρωσε ο Γάλλος Lucas Mahias.

Επόμενο άρθρο »

WSSP300: Θετικό ξεκίνημα για τον Γ.Περιστερά στο Άσσεν

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα