• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στο Portimao
Τα στατιστικά της Πορτογαλικής πίστας
Νέα 21/04/2022 - 16:39

Το Grand Prix που θα ξεκινήσει αύριο στην πίστα του Portimao θα είναι το 17ο Πορτογαλικό Grand Prix. Τα MotoGP έφτασαν στο έδαφος της Πορτογαλίας το 2000, με τα 2 πρώτα Πορτογαλικά Grand Prix να γίνονται στην πραγματικότητα στο έδαφος της Ισπανίας. Το 1987 στην Jarama και το 1988 στην Jerez.


Μετά από αυτό υπήρξε ένα διάλειμμα 11 ετών και επιστρέψαμε στο Estoril το 2000, όπου και το Grand Prix γινόταν κάθε χρόνο μέχρι το 2012. Το Portimao ήρθε για πρώτη φορά στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2020 (γινόμενη η 72η διαφορετική πίστα που φιλοξενεί Grand Prix) και αυτό θα είναι το τέταρτο Grand Prix που φιλοξενεί. 


O Pedro Acosta έχει κερδίσει και τους 2 αγώνες της Moto3 στους οποίους συμμετείχε στο Portimao, ενώ δύο νίκες έχουν και οι Remy Gardner (στην Μοτο2) και Raul Fernandez (μια στην Moto3 και μια στην Moto2). Από μια νίκη έχουν οι Miguel Oliveira, Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia στην μεγάλη κατηγορία. 


Yamaha, Ducati και ΚΤΜ έχουν από μια νίκη, με την Suzuki να έχει φτάσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Joan Mir, η Honda τέταρτη με τον Alex Marquez και η Aprilia έκτη με τον Aleix Espargaro. 


Tέλος, οι αναβάτες που έχουν ανέβει στο βάθρο στο Portimao στην μεγάλη κατηγορία είναι οι Francesco Bagnaia (2), Jack Miller (2), Joan Mir (2), Fabio Quartararo (1), Miguel Oliveira (1) και Franco Morbidelli (1).

Επόμενο άρθρο »

Ο Miguel Oliveira και οι Πορτογάλοι οπαδοί

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: To Portimao θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την δουλειά μας μέχρι τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA