• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Θέλω να συμμετάσχω σε αγώνες με αυτοκίνητα
Αλλά θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις μου με την ΚΤΜ
Νέα 19/04/2022 - 16:29

Ο 31 φορές νικητής αγώνα MotoGP και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες 125cc και 250cc, Dani Pedrosa, έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες αυτοκινήτων στην Imola νωρίτερα αυτό το μήνα στη σειρά Lamborghini Super Trofeo Europe.

Ο Pedrosa τερμάτισε ένατος στην κατηγορία Pro-Am με το αυτοκίνητό του FFF Racing-run στον πρώτο αγώνα πριν τερματίσει τέταρτος στον δεύτερο.

Ο Ισπανός αποσύρθηκε από τα MotoGP στα τέλη του 2018 και είναι δοκιμαστής αναβάτης για την KTM από τότε, κάνοντας μια μοναδική εμφάνιση σε αγώνα στο περσινό GP της Styria – όπου τερμάτισε 10ος έχοντας εμπλακεί σε ένα περιστατικό με τον αναβάτη της Aprilia, Lorenzo Savadori, που επέφερε την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. 

Μιλώντας μετά το ντεμπούτο του σε αγώνες αυτοκινήτων, ο Pedrosa λέει ότι η επέκταση της καριέρας του στους τέσσερις τροχούς θα εξαρτηθεί από την πρόοδό του στους δύο τελευταίους γύρους του Super Trofeo που θα αγωνιστεί φέτος και από το πώς θα είναι το ημερολόγιο δοκιμών του με την KTM το 2023.

"Σίγουρα η προτεραιότητά μου τώρα είναι η KTM", είπε ο Pedrosa όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να ξεκινήσει μια πλήρη αγωνιστική σεζόν  με αυτοκίνητα στο μέλλον. "Λοιπόν, είναι μόλις η πρώτη μου σεζόν. Θέλω να πω, πρέπει να περιμένω να δω πώς θα περάσω στους άλλους δύο αγώνες που μου έχουν απομείνει και να δω πώς θα εξελιχθεί για το μέλλον".

"Αλλά στην ιδανική κατάσταση όπου θα ανεβάσω ταχύτητα και θα αποδίδω λίγο καλύτερα, τότε θα ήταν ενδιαφέρον να κάνω τουλάχιστον μία σεζόν και να δω πώς θα πάει. Αλλά πάντα πρέπει να βλέπω αν τα ημερολόγια (οι υποχρεώσεις του με την ΚΤΜ και οι αγώνες των αυτοκινήτων) δεν ταιριάζουν μεταξύ τους".

 

Ο Pedrosa έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες αυτοκινήτου το ίδιο Σαββατοκύριακο που ο πρώην αντίπαλος του στα και θρύλος των MotoGP, Valentino Rossi, είχε την παρθενική του έξοδο στο GT World Challenge Europe.

Το pit box του Ισπανού ήταν στην πραγματικότητα τοποθετημένο μπροστά από του Rossi, έτσι το ζευγάρι μπόρεσε να συζητήσει για λίγο την εμπειρία τους.

"Λοιπόν, στην πραγματικότητα ήταν σύμπτωση που το pit box μου ήταν μπροστά από το δικό του", πρόσθεσε ο Pedrosa. "Σε μια δοκιμή συναντηθήκαμε και είχαμε δύο λεπτά να μιλήσουμε για την μέχρι τώρα εμπειρία και μου εξηγούσε πώς πρέπει να μείνεις στη γραμμή".

"Στα MotoGP έχουμε συνηθίσει να έχουμε την αγωνιστική γραμμή που είναι πιο γρήγορη επειδή υπάρχει το λάστιχο κάτω (από τα προηγούμενα περάσματα). Αλλά δυσκολεύεσαι περισσότερο όταν φεύγεις από τη γραμμή όταν η πίστα είναι βρώμικη. Αλλά με τα αυτοκίνητα είναι διαφορετικά γιατί το λάστιχο (που είναι στην πίστα), κολλάει πάνω στο ελαστικό σου".

"Λοιπόν, του έλεγα ότι όταν έκανα στην άκρη και άφηνα πιο γρήγορους οδηγούς να περάσουν , μάζευα λάστιχο από κάτω και τα ελαστικά μου ξεκινούσαν να δονούνται και δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως ήθελα. Αυτό  είναι κάτι που το βιώσαμε με τον ίδιο τρόπο".
Ο Pedrosa και ο Rossi δεν είναι οι μόνοι πρώην αστέρες του MotoGP που αγωνίζονται σε τέσσερις τροχούς το 2022, καθώς ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, θα διεκδικήσει το ιταλικό Porsche Carerra Cup και θα έχει επίσης μια συμμετοχή στο Porsche Supercup.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να δει τους παλιούς του αντιπάλους από τα MotoGP να ενώνονται ξανά στην πίστα με τέσσερις τροχούς, ο Pedrosa είπε: "Θα είχε πλάκα, σίγουρα. Θα ήταν περίεργο να μας δούμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, αν και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αρκετά παρόμοιος. Αλλά θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Το Portimao είναι μια απολαυστική πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

Superpole race στα MotoGP, εκκίνηση ανά 5" στις ΚΑΤ;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα